Μπορεί ο βασικός σκοπός των διακοπών να είναι η ξεκούραση και η χαλάρωση αλλά εάν έχεις συνηθίσει να αθλείσαι συστηματικά μπορεί να θες να μην κάνεις διάλειμμα ούτε αυτό το διάστημα. Κανένα πρόβλημα εάν μας ρωτάς. Και εάν σε αγχώνει το που θα βρεις τον εξοπλισμό ή τον χρόνο μην αγχώνεσαι. Υπάρχουν ασκήσεις που δεν απαιτούν ούτε χρόνο αλλά ούτε ιδιαίτερο εξοπλισμό και μπορείς να τις κάνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή στις διακοπές σου.

Ίσως το μόνο που θα χρειαστείς να είναι ένα στρώμα της γιόγκα. Διαφορετικά ακόμα και μια μεγάλη πετσέτα θαλάσσης θα έχεις τέλειο αποτέλεσμα.

HIIT – 15 λεπτά έντονης προπόνησης

Εδώ δεν θα χρειαστείς καθόλου εξοπλισμό αφού θα τα κάνεις όλα μόνο με το σώμα σου. Σε 15 λεπτά θα κάνεις 15 διαφορετικές ασκήσεις, μία σε κάθε λεπτό, και είναι ιδανικό πρόγραμμα ακόμα και εάν είσαι αρχάρια.

Ασκήσεις για τα πόδια

Μόνο δέκα λεπτά φτάνουν -και περισσεύουν- για να γυμνάσεις αποτελεσματικά τα πόδια σου. Εάν νιώθεις πως δεν “δουλεύει” αυτό για εσένα μπορείς να κάνεις αυτό το σετ ασκήσεων δύο φορές.

Tabata – 15 λεπτά αρκούν 

Οι λάτρεις των cardio ασκήσεων λατρεύουν το tabata. Και αυτό το 15-λεπτο πρόγραμμα ασκήσεων είναι ιδανικό για να το ακολουθήσεις, ακόμα και στις διακοπές σου.

Ασκήσεις για τα χέρια

Αυτές οι ασκήσεις για τα χέρια είναι εμπνευσμένες από τον χορό και μόνο 15 λεπτά μπορούν να σου εγγυηθούν πως και θα διασκεδάσεις αλλά και θα γυμναστείς.

Ασκήσεις για γλουτούς

Αν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο από τα 15 λεπτά, δηλαδή περίπου 20, μπορείς άνετα να κάνεις αυτό το πρόγραμμα για τέλειους γλουτούς.

Ασκήσεις cardio

Μόνο 15 λεπτά αρκούν για να νιώσεις πως είσαι και πάλι σε φόρμα. Εδώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βαράκια αλλά εάν δεν έχεις, κανένα πρόβλημα. Μόνο το σώμα σου αρκεί!