Η αλήθεια ότι τα “καλά κόποις κτώνται”. Ωστόσο, τι γίνεται όταν θέλεις, αλλά δεν μπορείς;

Ιδιαίτερα στη γυμναστική, που είναι μια ευεργετική αλλά κουραστική διαδικασία, θα ήταν τέλειο να μπορείς να βρεις κάτι, που να την κάνει πιο εύκολη.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να περιμένεις ότι απλά θα κάθεσαι άνετα κι ωραία και παράλληλα, με κάποιο μαγικό τρόπο θα γυμνάζεσαι. Είπαμε ότι θέλει λίγο δουλίτσα. Άλλωστε, αυτός είναι κι ο σκοπός.

Ωστόσο, αν δεν έχεις χρόνο, αν είσαι ήδη κουρασμέν@, αλλά παρόλα αυτά θέλεις να μείνεις πιστ@ στο πρόγραμμα γυμναστικής σου, υπάρχουν τρόποι.

Μπορείς να φτιάξεις ένα mindset, να υιοθετήσεις ένα σκεπτικό κι ένα μοτίβο, που θα σε βοηθήσουν να αντέξεις. Γιατί όλα είναι στο μυαλό.

 Οι 5 τρόποι

#1: Εστίασε στο κίνητρό σου.

Για ότι κι αν κάνουμε υπάρχει κάποιο κίνητρο. Κάποιος λόγος δηλαδή, που μας παρακινεί να κάνουμε πράγματα.

Αυτό λοιπόν, που πρέπει να κάνεις είναι να ξαναβρείς το κίνητρό σου. Να εστιάσεις στον δικό σου σκοπό. Να θυμηθείς γιατί γυμνάζεσαι και τι θέλεις να πετύχεις.

Όταν λοιπόν, σε κυριεύει η κούραση και η παραίτηση κάνε φόκους στον δικό σου προσωπικό στόχο.

#2: Κάνε ζέσταμα.

Πριν αρχίσεις την προπόνηση πρέπει πάντα, μα πάντα να κάνεις ζέσταμα. Μπορεί να είναι διατάσεις, ήπιες ασκήσεις ή τρέξιμο. Ότι και να είναι, όσο κουρασμέν@ κι αν είσαι μην το παραλείπεις.

Το ζέσταμα είναι πολύ σημαντικό, γιατί προετοιμάζει τους μυς για τη βασική άσκηση. Αν λοιπόν, προσπεράσεις αυτό το βήμα, το πιο πιθανό είναι ότι και θα δυσκολευτείς περισσότερο από το κανονικό και φυσικά, υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείς.

#3: Συγκεντρώσου.

Το να κάνεις γυμναστική και να σκέφτεσαι τι φαγητό θα ετοιμάσεις την επόμενη μέρα είναι λάθος. Το μυαλό πρέπει να είναι εναρμονισμένο με το σώμα.

Όταν λοιπόν, δεν είσαι προσηλωμένος στην άσκηση, δυσκολεύεις τον εαυτό σου. Πρώτον, γιατί μπορεί να μην κάνεις την άσκηση σωστά. Δεύτερον, γιατί μπορεί να τραυματιστείς, αφού είσαι αφηρημέν@ και τρίτον δεν δίνεις την απαραίτητη ένταση.

#4: Προσαρμόσου.

Όταν είσαι κουρασμέν@ καλό είναι να μην κάνεις απαιτητική γυμναστική. Είναι προτιμότερο να ασχοληθείς με ασκήσεις αντοχής, που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη φόρμα σου.

Υπάρχουν λοιπόν, κι αυτές οι μέρες, που μπορείς να προσαρμόσεις τη γυμναστική σου με τη φυσική σου κατάσταση. Άλλωστε, η φόρμα είναι βασική για τη γυμναστική. Πρέπει οι μυς σου να είναι σε θέση να ανταπεξέρχονται στην άσκηση. Πολλές φορές λοιπόν, είναι χρήσιμο να επικεντρώνεσαι στην αντοχή και στη φυσική σου κατάσταση.

#5: Σκέψου σαν πρωταθλητής.

Ότι κι αν κάνεις δώστα όλα. Προσπάθησε να κάνεις κάθε φορά κάτι περισσότερο. Να pushάρεις τον εαυτό σου περισσότερο κάθε φορά και σε κάθε ευκαιρία.

Θα το καταλάβεις, όταν στο τέλος θα είσαι πραγματικά πτώμα και δεν θα έχεις κουράγιο για τίποτα.

Και να θυμάσαι ότι ο τρόπος που γυμνάζεσαι, δείχνει και ποιός είσαι. Γι΄αυτό, το νου σου.