Μπορεί να μην έχουμε ακόμη μία καταληκτική ημερομηνία κυκλοφορίας, αυτό όμως δε μας αποθαρρύνει από το να ανυπομονούμε για τη νέα σεζόν του Handmaid’s Tale. Ειδικά μετά από το φινάλε της τρίτης σεζόν που άφησε πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Ωστόσο, όσα ήδη ξέρουμε είναι αρκετά για να μας κάνουν να θέλουμε είτε να ξαναδούμε την τρίτη σεζόν είτε να περιμένουμε υπομονετικά μπροστά από τις οθόνες μας την επόμενη.

Το δεδομένο είναι ότι η June είναι ζωντανή

Στο μικρό teaser trailer που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι, βλέπουμε την June να έχει επιβιώσει όλων όσων έγιναν. Οι υπόλοιπες θεραπαινίδες τη μεταφέρουν σε ένα ασφαλές μέρος όπου θα μπορεί να αναρρώσει αναλόγως. Το θέμα όμως είναι: πώς θα αντιδράσει η διοίκηση του Gilead σε αυτό; Εκείνες αποφάσισαν να ελευθερώσουν 86 παιδιά από το καταπιεστικό καθεστώς του Gilead, οπότε σίγουρα αυτό δε θα μείνει έτσι. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι πράξεις της June θα οδηγήσουν σε έναν σκληρό πόλεμο ανάμεσα στο Gilead και τον Καναδά.

Η σειρά ευελπιστεί να δείξει μία accurate απεικόνιση ανθρώπων που προσφεύγουν στον Καναδά για να γλυτώσουν τις ζωές τους. Αποδεικνύει έτσι ότι οι δυστοπικές ιστορίες μπορούν με καλό και έμμεσο τρόπο να καθρεφτίσουν και να ασκήσουν κριτική στις πρακτικές του σήμερα. Ο δημιουργός της σειράς, Bruce Miller, αντιλαμβάνεται γιατί πολλές φορές οι θεατές νιώθουν ότι πρόκειται για την προσωπική ιστορία της June. Παρ’όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι πρόκειται για μία σειρά που θίγει τις διεθνείς σχέσεις και το προσφυγικό. Αν το σκεφτείς, όσοι έχουν διαφύγει από το Gilead προς τον Καναδά, ζουν εκεί ως πρόσφυγες.

H McKenna Grace είναι η νέα προσθήκη της σεζόν

Την έχεις δει ήδη σε ταινίες και σειρές όπως το Haunting of Hill House και το Troop Zero. Τώρα έρχεται να προστεθεί στο καστ του The Handmaid’s Tale. Η ίδια θα υποδύεται τη νεαρή σύζυγο ενός κατά πολύ μεγαλύτερού της διοικητή. Η ηλικία της, όμως, δε θα σταθεί εμπόδιο στη δυναμικότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία θα αντιμετωπίσει ορισμένες καταστάσεις.

Υπάρχει ήδη πλάνο για ένα spin-off του The Handmaid’s Tale

Όταν μάθαμε ότι η Margaret Atwood κυκλοφόρησε το sequel, The Testaments, του αρχικού της βιβλίου, ξέραμε τι να περιμένουμε. Η Hulu έχει αναλάβει να μεταφέρει και το νέο αυτό βιβλίο στη μικρή οθόνη. Η ιστορία θα εστιάζει στις εμπειρίες τριών γυναικών από το Gilead, 15 χρόνια μετά από όσα διαδραματίζονται στο The Handmaid’s Tale.

Και μην ξεχνάς ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η πέμπτη σεζόν της σειράς, οπότε έχουμε ακόμη μέλλον μπροστά μας. Με λιγότερα επεισόδια αυτή τη φορά, 10 αντί για 13, το μέλλον της June και του Gilead προμηνύεται μακρύ. Μένει να δούμε μόνο αν το happy ever after θα τηρηθεί κι εδώ.

featured image: Hulu