Όλοι μας έχουμε έγνοιες που μας βασανίζουν, που μας κάνουν να στριφογυρνάμε τα βράδια στο κρεβάτι μας χωρίς να μας παίρνει ο ύπνος. Άλλοι σκεφτόμαστε τις εκκρεμότητες της επόμενης ημέρας. Άλλοι τα συμβάντα τις ίδιας ημέρας, εάν αδίκησαν κάποιον, εάν φέρθηκαν σωστά, τι λάθη έκαναν.

Εδώ θα δεις τι κρατάει ξύπνιο τα βράδια, το κάθε ζώδιο.

Κριός

Ο Κριός συχνά αγωνίζεται με το γεγονός ότι δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Δυσκολεύεται να δει και να αντιληφθεί οτιδήποτε δεν είναι ξεκάθαρο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Θα χάσει τον ύπνο του εάν προκύψει μια κατάσταση στην οποία κάτι δεν είναι απόλυτα σαφές και δεν ξέρει τι να αποφασίσει. Ο Κριός συχνά ανησυχεί ή καλύτερα φοβάται ότι δεν έχει δίκιο για κάτι που δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση. Όλη τη νύχτα λοιπόν αναρωτιέται ποια απόφαση θα έπρεπε να είχε λάβει.

Ταύρος

Ο Ταύρος χρειάζεται σταθερότητα. Συγκεκριμένα, ανησυχεί για τα οικονομικά του. Σκέφτεται συνεχώς πως θα διατηρήσει την οικονομική του σταθερότητα χωρίς να χρειαστεί να κάνει αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο για έναν Ταύρο να χαλαρώσει και να συνειδητοποιήσει ότι τα οικονομικά προβλήματα δεν πρόκειται να ξεκαθαριστούν σε ένα βράδυ.

Δίδυμοι

Ένας Δίδυμος θα αρχίσει να πανικοβάλλεται αν αισθανθεί ότι πιέζεται. Δεν νιώθει άνετα με τις καταστάσεις που είναι αναγκασμένος από άλλους να αντιμετωπίζει. Θέλει να έχει ελεύθερη βούληση και όχι να αισθάνεται παγιδευμένος. Επίσης δεν του αρέσουν οι επαναλαμβανόμενες καταστάσεις. Όταν νιώθει έτσι, βασανίζεται ακόμα και στον ύπνο του.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ένα πολύ εξαρτώμενο ζώδιο. Αγαπάει το να βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους, να δίνει και να λαμβάνει αγάπη. Όταν αισθανθεί μοναξιά αρχίζει να αναρωτιέται που πήγαν οι άνθρωποι γύρω του, τι έκανε λάθος και το κυριότερο, πως θα επανορθώσει. Αυτές οι σκέψεις κάνουν το βράδυ του πολύ δύσκολο.

Λέων

Ο Λέων είναι γενναίος και περήφανος, αλλά ανησυχεί επίσης για το τι συμβαίνει γύρω του. Μπορεί να μην στο λέει τη στιγμή που συμβαίνει, αλλά εάν του πεις κάτι που θα τον προβληματίσει, θα το σκέφτεται για πολλές ημέρες. Δεν θέλει να απογοητεύει τους ανθρώπους. Θέλει να του λες πόσο τον εκτιμάς και πόσο σημαντικός είναι. Οτιδήποτε διαφορετικό, τον προβληματίζει.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι ισχυροί και μπορεί να δείχνουν ότι δεν τους νοιάζουν πολλά πράγματα, αλλά τους νοιάζουν. Θέλουν να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν, και στην επαγγελματική και στην προσωπική τους ζωή. Δουλεύουν σκληρά σε ό,τι κάνουν και θέλουν να βεβαιωθούν ότι όλα τα κάνουν τέλεια. Για όλη αυτήν την τελειότητα που αποζητούν ξαγρυπνούν τα βράδια. Τα κατάφεραν καλά;

Ζυγός

Οι Ζυγοί σκέφτονται μονίμως τις επόμενες δύσκολες καταστάσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν. Ανησυχούν για το πως θα φερθούν σε κάθε πιθανή μελλοντική δυσκολία. Παίζουν στο μυαλό τους όλα αυτά τα σενάρια, όποτε είναι λογικό να ξημερώνει χωρίς να έχουν κλείσει μάτι.

Σκορπιός

Ένας Σκορπιός ανησυχεί όταν αισθάνεται ότι έχει αποκαλύψει πάρα πολλά για τον εαυτό του σε κάποιον. Ανησυχεί για το πόσο εκτέθηκε. Δεν θέλει να βλέπουν οι άνθρωποι τι κρύβεται μέσα τους επειδή ανησυχεί για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για αυτόν. Και κυρίως για το σκοτάδι που κρύβει μέσα του.

Τοξότης

Ο Τοξότης ανησυχεί πάντα αν θα είναι σε θέση να εκφραστεί σωστά στις συζητήσεις που θα κάνει. Ή εάν εκφράστηκε σωστά την ημέρα που πέρασε. Όταν νιώθει ότι δεν το έκανε, πανικοβάλλεται. Θέλει να έχει τον έλεγχο της ζωής του, των σκέψεων του και του πως εκφράζεται στους άλλους. Είναι πολύ σημαντικό για την ευημερία του να μην νιώθει ότι είναι ελεύθερος να εκφράζεται και να πράττει όπως θέλει.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους, μαζί με τον Παρθένο. Ο Αιγόκερως, ωστόσο, ανησυχεί ότι δεν πρόκειται ποτέ να πετύχει τους στόχους του. Ανησυχεί για το αν τα επιτεύγματά του είναι αρκετά, αν βρίσκεται στο σωστό σημείο στη ζωή του. Θα ανησυχεί κάθε βράδυ ότι δεν τα πηγαίνει αρκετά καλά και δεν πληροί τα δικά του πρότυπα.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι αγαπούν την προσοχή. Βασικά, χρειάζονται την προσοχή στη ζωή τους. Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι τους παρατηρούν, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι τους φροντίζουν. Ανησυχούν ότι δεν αφήνουν την κληρονομιά τους, ότι δεν αφήνουν το σημάδι τους σε κανέναν και σε τίποτα. Απελπίζονται και είναι λογικό να μην κοιμούνται καλά τα βράδια.

Ιχθείς

Ο Ιχθύς είναι ένα πολύ καλλιτεχνικό και δημιουργικό ζώδιο. Θέλει να γνωρίζει ότι οι άνθρωποι εκτιμούν τη δουλειά του. Εάν αισθάνεται ότι αυτό που κάνει δεν αναγνωρίζεται ή ότι τον καταπιέζουν, δεν μπορεί να συνεχίσει. Το μυαλό του είναι μονίμως κολλημένο σε κάθε δημιουργική και καλλιτεχνική σκέψη.

featured photo: pexels/@cottonbro