Οφείλεις να παραδεχτείς πως εάν βλέπεις στον εαυτό σου μια άλλη Marie Kondo και η τακτοποίηση του σπιτιού είναι το αγαπημένο σου χόμπι, σίγουρα λατρεύεις και την πολυσυζητημένη σειρά του Netflix, The Home Edit.

Τώρα, η αγαπημένη σου σειρά επέστρεψε με τη δεύτερη σεζόν και ακόμη περισσότερες συμβουλές και tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις έναν τακτοποιημένο και όμορφο χώρο.

Είτε πρόλαβες ήδη και είδες όλα τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν είτε δεν έχεις ιδέα για ποια σειρά μιλάμε, παρακάτω θα βρεις τις πιο εύκολες συμβουλές οργάνωσης που θα σε βοηθήσουν να μεταμορφώσεις τον χώρο σου.

Χρησιμοποίησε όλους τους πιθανούς χώρους

Δεν θεωρούμε συχνά τις πόρτες, τους τοίχους ή διάφορα έπιπλα ως πολύτιμους αποθηκευτικούς χώρους, αλλά η Clea και η Joanna έχουν αποδείξει ότι εδώ συμβαίνει η μαγεία. Το κακό είναι ότι πιθανότατα δεν υπάρχουν συρτάρια ή ράφια σε αυτούς τους χώρους, οπότε θα πρέπει να γίνεις δημιουργικ@ για να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτά τα αντισυμβατικά σημεία.

Οι γάντζοι τοίχου ή οι επιτοίχιες βάσεις είναι ο καλύτερος φίλος σου όταν πρόκειται για την οργάνωση εργαλείων καθαρισμού όπως σφουγγαρίστρες ή σκούπες. Τα διακοσμητικά άγκιστρα τοίχου είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφανίσεις όμορφα τη συλλογή με τα καπέλα σου, ενώ παράλληλα κάνεις περισσότερο χώρο στην ντουλάπα σου για να κρεμάσεις άλλα αντικείμενα. Οι σχάρες παπουτσιών πάνω από την πόρτα και η αποθήκευση κάτω από το κρεβάτι είναι πρόσθετοι τρόποι για να προσθέσεις χώρο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)

Οργάνωσε τους φορτιστές και τα καλώδια

Αν έχεις παρακολουθήσει την πιο πρόσφατη σεζόν του Get Organized, ίσως γνωρίζεις τον Westin (γνωστός και ως το πιο χαριτωμένο αγοράκι όλων των εποχών) που ζήτησε έναν σταθμό φόρτισης ως μέρος της αναδιαμόρφωσης του σπιτιού του. Ήθελε έναν τακτοποιημένο τρόπο να αποθηκεύει καλώδια και φορτιστές και να φορτίζει εύκολα τις συσκευές του. Και ειλικρινά, όλοι το θέλουμε. Το κομοδίνο και η βάση της τηλεόρασης συνήθως φιλοξενούν μια φωλιά από μπερδεμένα κορδόνια, αλλά χάρη στο Westin και το The Home Edit, ξέρουμε πλέον πώς να τα οργανώσουμε!

Στροφή προς τα ηλεκτρονικά αρχεία

Υπάρχει λόγος που η ψηφιοποίηση αρχείων είναι το πρώτο βήμα στο The Home Edit. Είναι σχεδόν αδύνατο να οργανώσεις έναν χώρο όταν υπάρχουν περισσότερα αντικείμενα από όσα πραγματικά έχεις χώρο. Και είτε το πιστεύεις είτε όχι, τα τυπωμένα έγγραφα, οι αποδείξεις και τα έργα τέχνης των παιδιών μπορούν να καταλάβουν περισσότερο χώρο από ό,τι φαντάζεσαι.

Αν αφιερώσεις χρόνο για να σκανάρεις ή να τραβήξεις φωτογραφίες αυτών των αντικειμένων και να τα αποθηκεύσεις ψηφιακά αυτόματα εξοικονομείς χώρο. Αυτό βοηθά επίσης στη διατήρηση σημαντικών εγγράφων, όπως πιστοποιητικά γέννησης ή διαβατήρια, και θα γνωρίζεις ότι είναι ασφαλή σε έναν φάκελο στον υπολογιστή σου, όπου μπορείς να τον αναζητήσεις εύκολα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)

Μην ξεχνάς να τοποθετείς ετικέτες

Οι κυρίες του Home Edit πιστεύουν ακράδαντα ότι αν δεν μπορείς να δεις ένα αντικείμενο, δεν θα το χρησιμοποιήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούν συχνά διαφανείς κάδους και δοχεία, αλλά η προσθήκη μιας ετικέτας στο εξωτερικό τα κάνει πολύ πιο προσβάσιμα. Οι ετικέτες μπορούν επίσης να σου φανούν χρήσιμες εάν προτιμάς την εμφάνιση των διακοσμητικών καλαθιών, αλλά εξακολουθείς να θέλεις να γνωρίζεις τι υπάρχει μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα ελληνικά χρώματα κιμωλίας Chalk Of The Town Paint®