Ακόμα και αν δεν μένεις κλεισμέν@ στους πέντε τοίχους φρόντισε αυτοί να είναι ωραίοι.

Μπορεί ο καιρός να έχει “ανοίξει” για τα καλά και οι ώρες που μένεις πλέον στο σπίτι να είναι ελάχιστες. Το σπίτι σου όμως, δεν παύει να είναι το safe place, στο οποίο θα γυρνάς πάντα.

Η άνοιξη είναι μία ιδανική περίοδος για αλλαγές. Αν αναζητάς έναν τρόπο με τον οποίο μπορείς να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο και χρήματα, τότε εστίασε την προσοχή σου στους τοίχους.

Δημιούργησε μία γκαλερί

 
View this post on Instagram
 

A post shared by @josephine_fragonso

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαντάζεσαι. Άλλωστε, έχεις έναν μεγάλο σύμμαχο…το Instagram. Αρχικά, προσπάθησε να ενσωματώσεις φωτογραφίες διαφόρων διαστάσεων.

Μπορείς να επιλέξεις μία θεματολογία, όπως “φύση” και να τοποθετήσεις μέσα στα διάφορα κάδρα φωτογραφικό υλικό, όπως λουλούδια και στιχάκια που να έχουν σχέση με τη φύση. Προτίμησε ή δύο μεγάλα κάδρα ή πολλά μικρότερα, ώστε να γεμίσει ωραία ο τοίχος και να φαίνεται πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Αντί για φωτογραφίες, μία εναλλακτική είναι να δημιουργήσεις ένα κολάζ από πίνακες και ταυτόχρονα να ενσωματώσεις αντικείμενα όπως διάφορα καπέλα. Είναι μία οικονομική λύση που μπορείς να εμπλουτίσεις ή να αντικαταστήσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Άλλαξε χρώμα στους τοίχους 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by C A R A + Co. Studio (@cara.co_)

Η απόχρωση των τοίχων δεν είναι μία απλή υπόθεση. Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αναδεικνύονται ή “χάνονται” εντελώς ανάλογα με το χρώμα των τοίχων. Για να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση ξεκίνα να φαντάζεσαι το πως θέλεις να είναι το συνολικό αποτέλεσμα και έπειτα απευθύνσου σε έναν ελαιοχρωματιστή.

Μπορείς να μοιραστείς μαζί του την ιδέα σου και να σε κατευθύνει γνωρίζοντας το αντικείμενο αυτό καλύτερα από τον καθένα.

Τοποθέτησε μία ταπετσαρία

Αν πάλι είσαι ικανοποιημέν@ με το χρώμα ή σου φαίνεται χρονοβόρα η διαδικασία βαφής του σπιτιού, μπορείς να τοποθετήσεις σε κάποιον τοίχο μία ταπετσαρία. Είναι μία ιδανική λύση για να ανανεώσεις το χώρο σου, την οποία όποτε βαρεθείς την αλλάζεις. Οι ταπετσαρίες μπορεί να αναδείξουν και να αλλάξουν πλήρως την αισθητική του σπιτιού σου.

Υπάρχει μία τεράστια γκάμα για κάθε γούστο και κάθε στυλ διακόσμησης, με τις τιμές να κυμαίνονται από αρκετά προσιτές έως πάρα πολύ ακριβές.

Τόλμησε τη γύψινη διακόσμηση

 
View this post on Instagram
 

A post shared by OYME (@oyme.nl)

Είναι η νέα τάση που βλέπουμε καθημερινά κάνοντας scroll στο Instagram. Θεωρείται μία από τις πιο ωραίες αισθητικά τεχνικές για τον τοίχο. Έχουν την ιδιότητα να μεγαλώνουν το χώρο, ενώ δεν σε περιορίζουν αν θέλεις να επέμβεις κάποια στιγμή διακοσμητικά προσθέτοντας πίνακες ή φωτογραφίες.

Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ακανόνιστα σχήματα ή απολύτως συμμετρικά. Αν πάλι σου αρέσει η υπερβολή μη διστάσεις να βάλεις από το πάτωμα έως την κορυφή. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.