Στρες. Τάση ή μία διαχρονική συνήθεια που συχνά αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε; Υπάρχουν μερικά απλά tricks για να το ξεγελάσεις.

Συχνά ψάχνουμε μαγικά tips για να πολεμήσουμε το στρες και τις αρνητικές σκέψεις. Μία μαγική συνταγή ή κάποιο μυστικό που μόνο εσύ δεν έχεις ανακαλύψει κι όλοι οι άλλοι γύρω σου το έχουν μάθει για το δικό τους άγχος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολύ πιο απλοί τρόποι να το καταπολεμήσεις και θα το καταλάβεις αμέσως μόλις τους εφαρμόσεις:

Κάνε ένα solo dance party

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έβαλες δυνατά μουσική και χόρεψες; Χωρίς έγνοιες και σκέψεις; Κάνε το την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι όλο αυτό που νιώθεις δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Σίγουρα, εκείνη τη στιγμή δεν νιώθεις ότι ο χορός είναι αυτό που σου χρειάζεται. Όμως, η θεραπευτική ιδιότητα της μουσικής και τα οφέλη της κίνησης, θα σε αποζημιώσουν άμεσα.

Κάνε κάτι αυθόρμητο

Μπορεί να είναι το φλερτ με κάποιον που διστάζεις τόσο καιρό. Ένα καλημέρα σε κάποιον που δεν συμπαθείς ιδιαίτερα. Μία καλή πράξη στη γειτονιά σου. Άλλαξε το δρόμο που παίρνεις για να πας στη δουλειά. Ή οτιδήποτε άλλο σου έρχεται πρώτο στο μυαλό. Θα δεις πόσο πιο ελεύθερη θα νιώσεις μετά από κάτι καινούριο (και περιπετειώδες).

Περπάτησε

Η κίνηση απελευθερώνει ενδορφίνες. Οι ορμόνες της χαράς είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μην ξεχνάς άλλωστε πως η άσκηση, έστω και η ακούσια, συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους. Μία βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου μπορεί να σου αλλάξει τη μέρα. Ειδικά αν πάρεις και λίγη βιταμίνη D τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ανάπνευσε σωστά

Μην υποτιμάς τη δύναμη της αναπνοής. Μπορεί να το έχεις ξανά διαβάσει. Η σωστή αναπνοή σε βοηθά να ελέγχεις καλύτερα τόσο το σώμα σου όσο και το μυαλό σου. Συγκεντρώσου για μερικά λεπτά και κάνε ασκήσεις αναπνοής. Μερικές εισπνοές-εκπνοές θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς από όσα σκέφτεσαι. Αν ξεκίνησες από την αναπνοή, κάνε μετά και όλα τα παραπάνω.