Τα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) συμβολίζουν το πάθος και τη δύναμη. Είναι εξαιρετικά δραστήρια άτομα, με δημιουργική καθημερινότητα και άπειρη ενέργεια. Πολύ συχνά τα βλέπουμε να είναι ζευγάρια, δείχνοντας να ταιριάζουν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τα ζώδια άλλων στοιχείων. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Καταλαβαίνουν καλύτερα το ένα το άλλο

Τα ζώδια της φωτιάς είναι γεμάτα εσωτερική δύναμη. Ο Λέων, για παράδειγμα, πολλές φορές δείχνει υπεροπτικός, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας γλυκός άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του. Οι πραγματικές του προθέσεις γίνονται πολύ πιο εύκολα αντιληπτές από τους άλλους Λέοντες, τους Κριούς και τους Τοξότες. Με αυτά τα ζώδια νιώθει να βρίσκεται στην ίδια σελίδα και πως δε χρειάζεται να εξηγεί τι κάνει και για ποιο λόγο κάθε φορά.

Μοιράζονται το ίδιο πάθος

Τα άτομα με πολλή φωτιά στον χάρτη τους έχουν ένα ασταμάτητο πάθος. Αυτό είναι μη διαχειρίσιμο από τα ψύχραιμα και πιο απόμακρα ζώδια του αέρα. Τα ζώδια της φωτιάς καταλαβαίνουν αυτή την ορμή, συμβολίζουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητα και κάνουν πολύ καλές συνεργασίες μεταξύ τους. Ειδικά αν το project είναι δημιουργικό.

Τα ζώδια του αέρα μπορεί να σβήσουν τη φωτιά τους

Τα ζώδια του αέρα προτιμούν να συζητούν τις ιδέες και τα συναισθήματα. Τα ζώδια της φωτιάς από την άλλη θέλουν να τα βιώνουν. Αυτό τους φέρνει σε αντιπαράθεση μιας και οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι δεν παθιάζονται τόσο έντονα όσο ο Τοξότης για παράδειγμα που θέλει χώρο για να αναπτυχθεί, αγαπά την ελευθερία και θέλει ό,τι καταφέρνει να το απολαμβάνει και να το ζει στο 100%.

Τα ζώδια του νερού μπορεί να τα βρουν αναίσθητα και σκληρά

Τα ζώδια του νερού είναι γεμάτα ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Η φωτιά από την άλλη θέλει ένταση και δράση. Όπως ο αέρας μπορεί να σβήσει τη φωτιά τους, έτσι και το νερό. Τα ζώδια του νερού δύσκολα διαχειρίζονται την ευθύτητα και την ένταση ενός Κριού, Λέοντα ή Τοξότη. Συχνά νιώθουν να τους κουράζει μάλιστα.

Είναι δραστήρια και χρειάζονται εξίσου δραστήριους συντρόφους

Τα ζώδια της φωτιάς είναι πλασμένα για να κατακτήσουν, να δοκιμάσουν, να επεκταθούν. Αυτή η μόνιμη τάση τους για δραστηριότητα, θα πνιγόταν σε μια σχέση με πιο νωχελικά, αδρανή άτομα. Ταιριάζουν με τη φωτιά γιατί με αυτή μοιράζονται τις ίδιες ανάγκες και ακούραστη ενέργεια. Χρειάζονται ζωντάνια για να μείνουν ‘ζωντανά’.

Ταιριάζουν ενεργειακά

Σύμφωνα με την αστρολογία, τα στοιχεία έχουν ενέργειες που κοντράρουν το ένα το άλλο. Έτσι γίνεται αντιληπτό πως σε μια σχέση ανάμεσα σε ζώδια της φωτιάς, υπάρχει ισορροπία ενεργειακά και αρμονία. Δε μπορεί να εγγυηθεί κανείς πως δε θα κάψουν το ένα το άλλο με όλο το πάθος, την ανταγωνιστικότητα και τη μαχητικότητά τους. Σίγουρα πάντως οι λόγοι και τα κίνητρα γίνονται περισσότερο αντιληπτά μεταξύ ομοίων.

featured image: thetalko.com