Ψωμί με jalapeño και cheddar, χωρίς να ζυμώσεις

Το ζυμωτό, σπιτικό ψωμί ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου ψωμί με πιπεριά jalapeño και τυρί cheddar. Μπορείς να το συνδυάσεις ιδανικά με βούτυρο, dip με βάση το σκόρδο, με σούπες, με χούμους, με BBQ πιάτα, με nacho cheese sauce.

Τι θα χρειαστείς:

3 κούπες + 2 κουταλιές (390 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια αλάτι

1/2 κουταλάκι μαγιά

1 jalapeño, κομμένη σε ροδέλες

1 κούπα (125 γρ) τριμμένο cheddar

1 και 1/2 κούπα (360ml) χλιαρό νερό

Πώς θα το φτιάξεις:

Ανακάτεψε τα πέντε πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το νερό. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμα. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησε τη ζύμη για 12-18 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Η ζύμη θα πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει φούσκες.

Μόλις είναι έτοιμη βάλε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάξε μία μπάλα. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια. Μετάφερε το ψωμί σε ένα ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Με ένα μαχαίρι κάνε ένα Χ στην επιφάνεια του ψωμιού. Σκέπασε με μεμβράνη ή μία πετσέτα και άφησε για άλλα 30 λεπτά.

Στο μεταξύ προθέρμανε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Ψήσε για 30 λεπτά κι αν θες βάλε στο φούρνο ένα σκεύος με νερό να βράζει. Οι ατμοί θα κάνουν την κόρα του ψωμιού πιο τραγανή. Πριν το κόψεις περίμενε μισή ώρα να κρυώσει.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.