Οι αστρολογικές αλλαγές και οι πλανητικές διελεύσεις είναι ένα διαρκές φαινόμενο και είναι βέβαιο ότι επηρεάζουν τομείς της ζωής σου, διαφορετικούς κάθε φορά.

Είναι, όμως, στο χέρι σου να αξιοποιήσεις προς όφελος σου την ενέργεια που φέρνουν, αρκεί να σχεδιάσεις επιμελώς τους μακροπρόθεσμους στόχους σου. Σύμφωνα με τα άστρα, ειδικά για τη χρονιά που έρχεται, καλό θα είναι να εστιάσεις στον 10ο οίκο σου, που σχετίζεται με τα επαγγελματικά.

Πρόκειται για τον οίκο που καθορίζει κατά πόσο θα επιτύχεις στόχους καριέρας. Προσοχή θα πρέπει, επίσης, να δώσεις στον 6ο οίκο σου, που σχετίζεται με τις καθημερινές σου συνήθειες.

Τι μαρτυρούν, όμως, τα άστρα για κάθε ζώδιο ξεχωριστά; Ποιοι θα δουν την καριέρα τους να απογειώνεται το 2023; Το Elite Daily αποκαλύπτει:

Κριός

Τα νέα ξεκινήματα είναι σχεδόν αναπόφευκτα όταν ξεκινάς μια ολοκαίνουργια χρονιά, αλλά ειδικά το 2023 σε περιμένουν μεγάλα πράγματα. Άλλωστε, έχεις και τον πλανήτη της τύχης, της αφθονίας και της επέκτασης, τον Δία, να διαπερνά το ζώδιό σου. Παράλληλα, τον ερχόμενο Μάρτιο, ο Πλούτωνας της μεταμόρφωσης θα ολοκληρώσει έναν κύκλο 15 ετών στον Αιγόκερω, γεγονός από το οποίο πολλοί μπορεί να καρπωθούν ανταμοιβές.

Η πανσέληνος στον Αιγόκερω στις 3 Ιουλίου θα ολοκληρώσει έναν επαγγελματικό κύκλο για κάποιους, ενώ άλλοι μπορεί να ξεκινήσουν ένα εντελώς διαφορετικό επαγγελματικό εγχείρημα. Ο Κρόνος κυβερνά αυτήν την περιοχή του χάρτη σου, αλλά ο κυβερνήτης πλανήτης σου θα γλιστρήσει στους Ιχθύες και στον 12ο οίκο της ιδιωτικής σου ζωής τον Μάρτιο. Τότε είναι που θα έχεις την επιλογή να εργαστείς παρασκηνιακά, ενώ σου δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσεις τα οφέλη του διαλογισμού, της ψυχοθεραπείας και άλλων πνευματικών πρακτικών.

Μπορείς να περιμένεις σημαντικές αλλαγές μετά τις 20 Απριλίου, οπότε και θα λάβει χώρα μια ηλιακή έκλειψη στο ζώδιό σου.

Ταύρος

Δεν είσαι λάτρης των αλλαγών, όμως ο Ουρανός θα φέρει αρκετές αλλαγές για σένα από τη νέα χρονιά. Οι επιδράσεις τους θα ενισχυθούν και από το πέρασμα του σαρωτικού Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου στις 23 Μαρτίου. Σε αυτό το σημείο, ο Κρόνος θα έχει ήδη ολοκληρώσει το ταξίδι του σε αυτήν την περιοχή του χάρτη σου, σηματοδοτώντας το τέλος ενός επαγγελματικού ταξιδιού και την αρχή ενός άλλου.

Σε άλλα νέα, η αρχή της χρονιάς θα είναι γεμάτη ευκαιρίες, καθώς ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, ρίχνει τα φώτα της στον επαγγελματικό τομέα για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Η νέα σελήνη στον Υδροχόο στις 21 Ιανουαρίου θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να οριοθετήσεις στόχους που σχετίζονται με την καριέρα.

Το καλύτερο κομμάτι είναι ότι ο Δίας θα εισέλθει στο ζώδιό σου ακριβώς στην ώρα του για την ηλιακή σεζόν του Μαΐου. Το τυχερό σερί του Δία αντανακλά την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή φέτος, γι’ αυτό χαλάρωσε και απόλαυσέ το.

Δίδυμοι

Το σημαντικότερο αστρολογικό γεγονός για σένα τη χρονιά που έρχεται είναι ότι ο Κρόνος, ο πλανήτης της εξουσίας, της δομής και των μακροπρόθεσμων προσπαθειών, θα εισέλθει στους Ιχθύες και στον 10ο οίκο της καριέρας και της φήμης σου τον Μάρτιο. Παρ’ όλο που είναι πιθανό να προκύψουν προκλήσεις, θα σε ωθήσει να πραγματοποιήσεις τους μακροπρόθεσμους στόχους σου. Μπορεί να χρειαστεί να εργαστείς λίγο πιο σκληρά απ’ ότι συνήθως, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα καρπωθείς όλα τα οφέλη των προσπαθειών σου.

Μια έκλειψη Ηλίου που θα αγγίξει τον 11ο οίκο των κοινωνικών δικτύων σου τον Απρίλιο ενδέχεται να σημάνει το άνοιγμα σε νέα πράγματα, κοινωνικά ή επαγγελματικά. Η Αφροδίτη αναμένεται να γλυκάνει τα πράγματα στον τομέα της σταδιοδρομίας από τις 26 Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου, επομένως τώρα είναι η ώρα να φτιάξεις το επαγγελματικό σου προφίλ. Θα υπάρξει επίσης μια νέα σελήνη στις 20 Φεβρουαρίου, που είναι μια υπέροχη στιγμή για να θέσεις επαγγελματικούς στόχους.

Τέλος, η έκλειψη Σελήνης τον Μάιο θα φέρει αλλαγές στον 6ο οίκο σου, που θα σε ωθήσουν να βάλεις οριστικό τέλος σε ένα κεφάλαιο, ενώ ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσεις σημαντικές αποκαλύψεις, που θα επηρεάσουν τα επόμενα βήματά σου.

Καρκίνος

Περιμένεις πολλά από την επαγγελματική σου ζωή φέτος, Καρκίνε. Εκτός από το ότι ο τυχερός Δίας θα περάσει από αυτήν την περιοχή του χάρτη σου για το μεγαλύτερο μέρος του 2023 και θα υπερφορτίσει την επαγγελματική σου ζωή με ευλογίες και μια σειρά από ευκαιρίες, θα υπάρξει επίσης μια έκλειψη Ηλίου στον Κριό στις 20 Απριλίου.

Αυτή αναμένεται να φέρει απότομα νέα ξεκινήματα σε αυτόν τον τομέα της ζωής σου. Καλό θα είναι να προετοιμαστείς να αναλάβεις την ηγεσία, μιας και ο Βόρειος Κόμβος αγγίζει επίσης τον 10ο οίκο σου τον Ιούλιο. Οπότε, ναι, θα είναι πράγματι μια μεγάλη χρονιά για την καριέρα σου. Μπορεί τελευταία να αισθάνεσαι ότι τα πράγματα κινούνται πιο αργά από ό,τι συνήθως προς τις αρχές του 2023, όμως κάνε υπομονή μέχρι τις 18 Ιανουαρίου και την έλευση του Άρη, που κυβερνά τον τομέα της καριέρας σου.

Με τη χαρισματική Αφροδίτη να περνά στον Κριό στις 20 Φεβρουαρίου, θα επιστρέψεις στις δουλειές σου χωρίς καν να το καταλάβεις. Μια άλλη πτυχή του 2023 είναι ότι θα αντιμετωπίσεις τολμηρές προκλήσεις, στις οποίες θα είναι δύσκολο να αντισταθείς. Στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν η διέλευση της Σελήνης κορυφώνεται στον Κριό, ίσως ολοκληρώσεις έναν επαγγελματικό κύκλο. Συντονίσου στις αλλαγές που έρχονται.

Λέων

Έχεις διάθεση να ρισκάρεις, Λέοντα. Ένα από τα κύρια σημεία της χρονιάς που ξεκινά είναι η τυχερή άφιξη του Δία στον Ταύρο τον Μάιο, καθώς θα φέρει αφθονία, ευλογίες και ευημερία στον 10ο οίκο της εξουσίας, της καριέρας και της κληρονομιάς. Αν σκεφτείς ότι αυτό συμβαίνει μία φορά κάθε 13 χρόνια, μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι. Επιπλέον, η έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο τον Οκτώβριο, που ολοκληρώνει μια σειρά εκλείψεων που ξεκίνησε το 2021, θα σε ωθήσει να σκεφτείς την επαγγελματική σου πορεία.

Η μετατόπιση της Αφροδίτης στον Ταύρο στις 16 Μαρτίου δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από ευχάριστη, καθώς αναδεικνύει την κυριαρχία σου και τη δημόσια εικόνα σου. Θα πρέπει, ωστόσο, να προσέξεις τον ανάδρομο Ερμή από τις 21 Απριλίου έως τις 14 Μαΐου. Το διάστημα αυτό, απόφυγε κάθε είδους συμφωνίες στην επαγγελματική σου ζωή.

Παρθένος

Η παρουσία του Ερμή στο ζώδιό σου φέτος είναι ευχή και κατάρα, καθώς πρέπει να είσαι διαρκώς σε εγρήγορση για το τι σου επιφυλάσσει. Η είσοδος του Δία στον Ταύρο τον Μάιο αγγίζει τον 9ο οίκο σου, που σχετίζεται με την επέκταση, το ταξίδι και τα άγνωστα εδάφη. Οι αλλαγές που θα δεις να συμβαίνουν μπορεί να σχετίζονται με ένα πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό ή ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα. Σίγουρα, πάντως, συμβολίζει ότι ήρθε η ώρα να κάνεις αυτό το τολμηρό άλμα, που πολύ έχεις καθυστερήσει.

Η Αφροδίτη στους Διδύμους από τις 11 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου αναδεικνύει τον 10ο οίκο σου, που σχετίζεται με την καριέρα και τη δημόσια εικόνα. Η νέα Σελήνη στις 18 Ιουνίου θα σε ωθήσει να θέσεις στόχους που σχετίζονται με την καριέρα σου, καθώς σε περιμένουν νέα ξεκινήματα. Κάτι σημαντικό μπορεί να προκύψει προς τα τέλη Νοεμβρίου, γι’ αυτό να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

Ζυγός

Δεν έχεις χρόνο για χάσιμο το 2023, οπότε μη χαλαρώνεις Ζυγέ. Μόλις λίγες μέρες μετά την έλευση του νέου έτους, η Σελήνη στον Καρκίνο σού χτυπά την πόρτα, φέρνοντας το κλείσιμο και την ολοκλήρωση του 10ου οίκου της εξουσίας. Είτε πρόκειται για μια θέση εργασίας, είτε για μια μεταφορά σε άλλη δουλειά, πιθανότατα θα έχεις εξελίξεις σε αυτό τον τομέα τον Ιανουάριο. Ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, θα γλιστρήσει στους Ιχθύες στις 26 Ιανουαρίου, αναδεικνύοντας τον 6ο οίκο των καθημερινών τελετουργιών.

Αυτή η πλανητική διέλευση αναμένεται να φέρει αρμονία και ευημερία στην καθημερινή σου ζωή και αυτή η όψη θα περιλαμβάνει και τα επαγγελματικά σου. Φρόντισε, επίσης, να επωφεληθείς από τη νέα σελήνη στους Ιχθύες στις 20 Φεβρουαρίου, καθώς θα σε βοηθήσει να βλέπεις πιο καθαρά τα πράγματα για τους επόμενους έξι μήνες. Ο Κρόνος θα κάνει το ντεμπούτο του σε αυτήν την περιοχή του χάρτη σου τον Μάρτιο, ξεκινώντας έναν νέο κύκλο για τη δική σου αυτοκυριαρχία.

Σκορπιός

Έχεις πολλά να περιμένεις από τη φετινή χρονιά, Σκορπιέ. Η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη στον Λέοντα – την πιο ορατή περιοχή του χάρτη σου, που σχετίζεται με τον 10ο οίκο της καριέρας και της φήμης σου – από τις 22 Ιουλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Τώρα υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να ξεχωρίσεις, αφού πρώτα επανασυνδεθείς με τη δύναμη και τις δημιουργικές ικανότητες που κρύβεις μέσα σου.

Αναλογίσου: Τι σε εμπνέει; Πού βλέπεις τον εαυτό σου επαγγελματικά την επόμενη δεκαετία; Εκτός από τις διελεύσεις του 10ου οίκου – όπως η ανάδρομη Αφροδίτη, η πανσέληνος στις 20 Φεβρουαρίου και η νέα σελήνη στις 16 Αυγούστου – θα υπάρξει επίσης μια ηλιακή έκλειψη στον Κριό στις 20 Απριλίου, που θα φέρει ζωή και αλλαγές στον 6ο οίκο των καθημερινών τελετουργιών και της εργασιακής σου ρουτίνας.

Θα σε κάνει να αναμετρηθείς με σκέψεις όπως: Γιατί διστάζεις να αναλάβεις την ηγεσία όταν πρόκειται για θέματα καριέρας και κληρονομιάς; Πώς μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητά σου για να κάνεις πράγματα που σε ικανοποιούν ψυχολογικά; Η έκλειψη της Σελήνης τον Μάιο αγγίζει το ζώδιό σου, ολοκληρώνοντας μια σειρά εκλείψεων που ξεκίνησε το 2021. Από ποιο κομμάτι της ζωής σου πρέπει επιτέλους να απαλλαγείς;

Τοξότης

Όταν ο 10ος οίκος κυβερνάται από τον Ερμή, σημαίνει ότι τα πάντα, από τις επαγγελματικές σου προσπάθειες μέχρι τη δυναμική του επαγγέλματός σου, συγχρονίζονται με κάθε ανάδρομο κύκλο του Ερμή. Έτσι, θα θελήσεις να απομακρυνθείς από τις συμβατικές συμφωνίες μεταξύ 23 Αυγούστου και 15 Σεπτεμβρίου, καθώς ο αγγελιοφόρος πλανήτης θα κάνει ανάδρομη πορεία στον τομέα της καριέρας σου. Το ίδιο ισχύει και για τον 6ο οίκο της καθημερινότητάς σου.

Η τύχη είναι με το μέρος σου σε ό,τι αφορά στον πλανήτη της αφθονίας και της ευημερίας, τον Δία, που εισέρχεται στον Ταύρο, αναζητώντας σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή του χάρτη σου τον Μάιο. Ο Δίας σε παρακινεί, σε εμπνέει και περιβάλλει την καθημερινή σου ζωή με ευλογίες. Διευρύνει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου ορίζοντες και δημιουργεί περισσότερο χώρο για να έρθει η επιτυχία που τόσο επιθυμείς.

Η σεληνιακή έκλειψη του Οκτωβρίου θα αγγίξει αυτή την περιοχή του χάρτη σου, η οποία, με τη σειρά της, ολοκληρώνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής σου. Επομένως, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Κάτι σημαντικό έρχεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ένα καθοριστικό χρονικό σημείο για σένα είναι το πέρασμα του καταιγιστικού Άρη στις 10 Ιουλίου από τον 10ο οίκο σου, που θα σε βοηθήσει να βάλεις τις υποθέσεις σου σε μια τάξη.

Αιγόκερως

Πάντα ήσουν παιδί της καριέρας, Αιγόκερε, όμως το 2023 αναμένεται να είναι πραγματικά η χρονιά των επαγγελματικών σου. Η έκλειψη της νέας Σελήνης στον Ζυγό στις 14 Οκτωβρίου — για πρώτη φορά από το 2014 — θα φέρει μια δραματική αλλαγή στον 10ο οίκο της εξουσίας και της φήμης σου στον κόσμο. Κι ενώ αυτές οι αλλαγές μπορεί να διαρκέσουν έως και 6 μήνες, αποτελούν έναν μεγάλο δείκτη αλλαγής στην επαγγελματική σου ζωή.

Πρέπει, επίσης, να λάβεις υπόψη την κυριαρχία της Αφροδίτης στον 10ο οίκο σου. Ο πλανήτης των αξιών θα είναι ανάδρομος φέτος μεταξύ 22 Ιουλίου και 3 Σεπτεμβρίου, οπότε φρόντισε να προσέχεις τις επαγγελματικές σου σχέσεις και τις οικονομικές ευκαιρίες που θα προκύψουν. Η ανάδρομη πορεία σχετίζεται με τον προβληματισμό, την επανεξέταση και την επανεκτίμηση, επομένως αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία για να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά σε προσωπικές και επαγγελματικές υποθέσεις.

Η πανσέληνος στον Ζυγό στις 6 Απριλίου θα φέρει καρποφορία στην καριέρα σου, είτε πρόκειται για μια πολυαναμενόμενη συνεργασία ή την ολοκλήρωση ενός επαγγελματικού κύκλου. Η είσοδος της εκθαμβωτικής Αφροδίτης στον Ζυγό στις 8 Νοεμβρίου θα αναδείξει τη δημόσια εικόνα σου.

Υδροχόος

Όλη η σκληρή δουλειά σου αρχίζει αργά, αλλά σταθερά να αποδίδει, οπότε συνέχισε δυναμικά την προσπάθεια, Υδροχόε. Περίμενε μια ισχυρή μεταμόρφωση ή ακόμη κι ένα πολυαναμενόμενο φινάλε στον 10ο οίκο της κληρονομιάς, της φήμης και της δημόσιας εικόνας σου, με την ολική έκλειψη Σελήνης του Μαΐου στον Σκορπιό. Κάνε μια αναδρομή στις αρχές του 2021: Πώς έχεις εξελιχθεί επαγγελματικά; Μπορεί να βρίσκεσαι σε διαδικασία μετάβασης από μια σταθερή νοοτροπία το 2023, αλλά έχεις την τύχη με το μέρος σου, καθώς η είσοδος του Δία στον Ταύρο σου χαρίζει αφθονία και ευημερία.

Πρόσεξε ιδιαίτερα την ανάδρομη Αφροδίτη από τις 22 Ιουλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, καθώς περιστρέφεται γύρω από τον τομέα της συνεργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι προσωπικές και επαγγελματικές συνεργασίες είναι βέβαιο ότι θα δοκιμαστούν. Αξιοποίησε, επιπλέον, την επιρροή και τη δύναμη του Άρη στον Σκορπιό στις 12 Οκτωβρίου, καθώς πέφτει πάνω στον τομέα της καριέρας σου μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για τη νέα σελήνη στις 13 Νοεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο πρέπει να φυτέψεις τους σπόρους σου σε ζητήματα καριέρας και δημόσιας εικόνας.

Ιχθύες

Ξεκινάς το 2023 με το δεξί, Ιχθύ. Για αρχή, η Αφροδίτη, εισέρχεται στο ζώδιό σου στις 26 Ιανουαρίου, αναδεικνύοντας την ομορφιά, τη γοητεία, τη χάρη και τα οικονομικά και στολίζοντας την αύρα σου με χάρη και ενέργεια. Εξαρτάται από σένα πώς θα αξιοποιήσεις αυτή την επιρροή στην επαγγελματική σου ζωή. Βρες, όμως, έναν τρόπο να την εκμεταλλευτείς, γιατί η γοητεία σου θα βρίσκεται στο απόγειό της αυτή την περίοδο.

Θα πρέπει να είσαι σε επιφυλακή για την πανσέληνο του Ιουνίου, καθώς θα φέρει ολοκλήρωση, σαφήνεια και θετικές εξελίξεις στον τομέα της καριέρας σου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Η Αφροδίτη θα έχει ανάδρομη πορεία στον 6ο οίκο της εργασιακής ρουτίνας και των καθημερινών υποχρεώσεων μεταξύ 22 Ιουλίου και 3 Σεπτεμβρίου, οπότε φρόντισε να οργανωθείς και να κάνεις ένα διάλειμμα, αν νιώσεις ότι το χρειάζεσαι. Ίσως πιάσεις τον εαυτό σου να αναθεωρεί ορισμένες αξίες, χάρη στην ηλιακή έκλειψη του Απριλίου στον Κριό, που επηρεάζει τον δεύτερο οίκο των οικονομικών. Το καλύτερο; Ο Άρης εισέρχεται στον Τοξότη – τον 10ο οίκο της καριέρας σου – τον Νοέμβριο, ενθαρρύνοντάς σε να τολμήσεις νέα πράγματα. Μη διστάσεις.