Ο καθένας έχει μερικά συγκεκριμένα πράγματα που ψάχνει σε έναν σύντροφο. Μπορεί να σε ελκύει να βγεις με κάποιον που σε βγάζει από το comfort zone σου ή ίσως να θέλεις έναν σημαντικό άλλο που μοιράζεται τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, όλοι έχουμε τα δικά μας κριτήρια για το τι κάνει ένα υπέροχο “ματσάρισμα” και χάρη στην αστρολογία, μπορούμε να έχουμε μια αίσθηση του πώς θα είναι όταν συνδεόμαστε με κάποιον καινούργιο άνθρωπο στη ζωή μας.

Διαβάσε παρακάτω για να μάθεις πώς ενεργεί το κάθε ζώδιο στο πρώτο ραντεβού. Έτσι, για να είσαι προετοιμασμέν@ καλύτερα.

Κριός

Ο Κριός είναι αυθόρμητος, διασκεδαστικός, παθιασμένος. Πάντα του αρέσει να βάζει τα δυνατά του στη ζωή και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το πρώτο ραντεβού. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να είναι εκείνος που το έχει οργανώσει κι επειδή θέλει να εντυπωσιάσει, δεν πρόκειται να τσιγκουνευτεί: Το πρώτο ραντεβού με έναν Κριό θα είναι πλουσιοπάροχο.

Ο Κριός δεν αγχώνεται μήπως δεν παρουσιάσει αρκετά ικανοποιητικά τον εαυτό του και δε θα προσπαθήσει να δείξει ότι είναι κάποιος που δεν είναι. Το φλερτ και τα πειράγματα θα ξεκινήσουν αρκετά γρήγορα με έναν Κριό. Θέλει να περάσει καλά, αλλά δεν θα πάρει τα πράγματα σοβαρά από την αρχή. Αντιθέτως, θα αξιοποιήσει αυτό το πρώτο ραντεβού για να καταλάβει εάν ο άνθρωπος που έχει απέναντί του του ταιριάζει πραγματικά.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι γνωστός για το πείσμα και την πρακτικότητά του. Εκτός, όμως, από αυτά τα στοιχεία, ένα ακόμη που τον χαρακτηρίζει είναι πως είναι αθεράπευτα ρομαντικός. Ξέρει καλά τι του αρέσει και δεν φοβάται να εκφράσει τη γνώμη του. Γι’ αυτό, για αρχή επιλέγει με μεγάλη διαύγεια τον άνθρωπο με τον οποίο θα βγει ραντεβού. Πριν το ραντεβού, θα έχει φροντίσει να γνωρίσει αυτό το άτομο και να πάρει κάποιες πρώτες πληροφορίες, ώστε να βεβαιωθεί ότι βρίσκονται στην ίδια σελίδα σχετικά με τα σημαντικά πράγματα.

Μόνο όταν αρχίσει να νιώθει άνετα, χαλαρώνει και ανοίγει περισσότερο τα χαρτιά του. Ο Ταύρος δεν βιάζεται, θα αφιερώσει χρόνο για να γνωρίσει τον άλλον καλά, θα κάνει στοχαστικές ερωτήσεις και δεν θα προσπαθήσει να επιβάλλει πράγματα. Ο Ταύρος αντιμετωπίζει τον έρωτα σαν ένα καλό κρασί: Θέλει χρόνο για να ωριμάσει και να ανθίσει. Και δεν τον ενοχλεί καθόλου να περιμένει.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι η ψυχή της παρέας. Με αυτήν, άλλωστε, την εξωστρεφή προσωπικότητα, την εξυπνάδα και τη γοητεία καταφέρνουν να ελκύουν όλους τους ανθρώπους. Ο Δίδυμος έρχεται σε επαφή με πολλά, διαφορετικά άτομα, γι’ αυτό και δεν έχει συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου με τον οποίο θα επιλέξει να βγει ραντεβού. Για εκείνον, προτεραιότητα έχει να να αισθάνεται μια ψυχική σύνδεση με το άλλο άτομο και μετά ακολουθεί η σωματική. Έτσι, έχει την τάση να παραλείπει τα τυπικά που κάνει κάποιος στο πρώτο ραντεβού για να σπάσει τον πάγο και ασχολείται με πιο ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά θέματα.

Η έμφυτη περιέργειά του τον κάνει να συμπεριφέρεται σαν να παίρνει συνέντευξη από τους άλλους, οι οποίοι αφηγούνται τελικά στο Δίδυμο την ιστορία της ζωής τους. Ο Δίδυμος απολαμβάνει να βγάζει τους άλλους έξω από τη ζώνη άνεσής τους, γιατί έτσι μπορεί να καταλάβει αν θα ταίριαζε μαζί τους σε μια ερωτική σχέση. Δε θα σε αφήσει, όμως, να εκτεθείς χωρίς να ανταποδώσει. Θα ανοιχτεί κι εκείνος το ίδιο.

Καρκίνος

Γλυκοί και συναισθηματικοί, οι Καρκίνοι αγαπούν τις φανφάρες, τον ιπποτισμό και τον ρομαντισμό που συνοδεύουν το πρώτο ραντεβού. Ο Καρκίνος προτιμά ένα παραδοσιακό ραντεβού, όπως ένα δείπνο υπό το φως των κεριών ή ένα πικνίκ στο πάρκο. Για εκείνον, είναι σημαντικό να δημιουργήσει μια βαθιά συναισθηματική σύνδεση με το άλλο άτομο. Επομένως, θα δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να έχει μια μεγάλη, αδιάκοπη συνομιλία με τον άλλο άνθρωπο.

Οι Καρκίνοι έχουν την τάση να καθοδηγούν τη συζήτηση στο πρώτο ραντεβού, «ψαρεύοντας» τις σημαντικές πληροφορίες, ενώ μοιράζονται με χαρά σε αντάλλαγμα τα δικά τους μυστικά. Μην προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις έναν Καρκίνο με φανταχτερά ρούχα, θέσεις εργασίας με κύρος και άλλα τέτοια, δεν τον ενδιαφέρουν. Αυτό που θα τον κερδίσει αληθινά είναι η αυθεντικότητα, να νιώσει ότι το άλλο άτομο του ανοίγεται και του αφήνει χώρο να γνωριστούν καλύτερα.

Λέων

Οι Λέοντες είναι περήφανοι και παθιασμένοι εραστές. Η ατμόσφαιρα μαζί τους θα είναι φλογερή και ρομαντική ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ποτέ βαρετή στιγμή σε ένα πρώτο ραντεβού μαζί τους. Ο Λέων λατρεύει να αισθάνεται ότι αρχίσει να ερωτεύεται, γι’ αυτό και αφήνεται στον άλλο άνθρωπο να τον παρασύρει με τη γοητεία του. Αναζητά την εκτίμηση και το θαυμασμό των άλλων, γι’ αυτό και καταλαβαίνει γρήγορα αν ο άνθρωπος με τον οποίο βγήκε ραντεβού είναι κατάλληλος για εκείνον.

Και παρ’ όλο που είναι γνωστό ότι στον Λέοντα αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής, ο ίδιος θα επιστρέψει το ενδιαφέρον στο άλλο άτομο. Άλλωστε, θέλει να το γνωρίσει, για να βεβαιωθεί ότι μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και αξίες για τη ζωή.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι επιλεκτικοί για τα πάντα, ακόμα και το με ποιον βγαίνουν. Αν αποφασίσει να βγει ραντεβού με κάποιον, τότε σημαίνει ότι έχει δει κάτι ξεχωριστό σε αυτό το άτομο. Όντας ο τελειομανής του ζωδιακού, έχει συνηθίσει να είναι εκείνος που οργανώνει τα πάντα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για το πρώτο ραντεβού, δεν αποκλείεται να αφήσει το άλλο άτομο να το οργανώσει, γιατί έτσι θα τον αξιολογήσει, για να διαπιστώσει εάν ταιριάζουν.

Οι Παρθένοι είναι πολύ επιμελείς και ευσυνείδητοι στις σχέσεις τους, όμως πιστεύουν ότι το άλλο άτομο πρέπει να κερδίσει με την αξία του την αφοσίωση του Παρθένου. Στην αρχή, ο Παρθένος ίσως φαίνεται συγκρατημένος. Είναι, όμως, εξαιρετικός συνομιλητής και μόλις νιώσει άνετα, μπορεί να περάσει όλη τη νύχτα μιλώντας με το ραντεβού του.

Ζυγός

Ακόμη ένα αθεράπευτα ρομαντικό ζώδιο είναι ο Ζυγός, στον οποίο ωστόσο αρέσει να κρατά τα πράγματα χαλαρά στην αρχή και να βλέπει πώς εξελίσσονται σταδιακά τα συναισθήματά του για το άλλο άτομο. Ο Ζυγός πιστεύει ότι η αγάπη θέλει χρόνο, γι’ αυτό και δεν βιάζεται και θα το εκτιμήσει αν το ραντεβού του δείξει ενδιαφέρον να τον γνωρίσει πραγματικά. Θα απολαύσει μια ουσιαστική συζήτηση. Για τον Ζυγό, το πρώτο ραντεβού δε χρειάζεται να είναι ακριβό ή περίπλοκο. Αρκεί να είναι με έναν άνθρωπο με τον οποίο νιώθει ότι μπορεί να έχει ισορροπία. Άλλωστε, είναι το αγαπημένο του πράγμα.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι ευγενικοί, αλλά και εξαιρετικά γοητευτικοί, τόσο που δύσκολα μπορεί κάποιος να τους αντισταθεί. Ο Σκορπιός έχει την αυτοπεποίθηση να κυνηγήσει αυτό που θέλει, θεωρεί ότι έχει εξαιρετική κρίση και αναζητά την ειλικρίνεια και την πίστη σε ένα υποψήφιο ταίρι. Στο πρώτο ραντεβού, επιδιώκει να γνωρίσει το άλλο άτομο και να νιώσει την ενέργειά του. Θέλει να ξεπερνάει τα τυπικά και να εμβαθύνει στην ουσία.

Αν θέλεις να κερδίσεις τον Σκορπιό στο πρώτο ραντεβού, πρέπει να δημιουργήσεις μαζί του μια έντονη συναισθηματική σύνδεση. Ο Σκορπιός αναζητά πάθος και ένταση στις σχέσεις του και συνήθως ξέρει αμέσως αν ενδιαφέρεται για το άλλο άτομο ή όχι. Ωστόσο, είναι πάντα ανοιχτός να αφήσει τους άλλους να τον εντυπωσιάσουν.

Τοξότης

Ο Τοξότης λατρεύει την καινοτομία και το απρόβλεπτο που συνοδεύει την πρώτη επαφή με έναν άνθρωπο. Είναι ξεκάθαρος για το τι ψάχνει σε μια σχέση. Έχει τη φήμη ότι δυσκολεύεται να δεθεί, όμως ταυτόχρονα μια πλευρά του έχει ανάγκη να δημιουργήσει μια οικεία, ρομαντική σύνδεση.

Στο πρώτο ραντεβού, ο Τοξότης θέλει να κρατήσει τα πράγματα απλά και διασκεδαστικά. Υπάρχει χρόνος για να εμβαθύνει στα σημαντικά θέματα αργότερα. Προτιμά να ρωτήσει το ραντεβού του για άλλες σχέσεις του, παρά να συγκεντρώσει πληροφορίες για την προσωπικότητά του. Ο Τοξότης είναι πνευματώδης και γοητευτικός και αναζητά ένα ταίρι που να ταιριάζει σε αυτή την προσωπικότητα. Για εκείνον, η αγάπη είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια απ’ όλες, γι’ αυτό χρειάζεται χρόνο για να επιλέξει το άλλο του μισό.

Αιγόκερως

Για τον Αιγόκερω, η πρώτη εντύπωση είναι εξαιρετικά σημαντική. Αυτό το ζώδιο είναι έντονα ανεξάρτητο, επομένως δεν αφήνει εύκολα κάποιον να μπει στη ζωή του. Αυτό σημαίνει ότι όποιος βγει μαζί του ραντεβού, έχει ήδη ικανοποιήσει τα πρότυπά του σε κάποιο βαθμό.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού, ο Αιγόκερως «φοράει» τον καλύτερο εαυτό του. Είναι σημαντικό για εκείνον να κάνει καλή πρώτη εντύπωση. Είναι περήφανος για τα επιτεύγματά του και θα επιλέξει για ραντεβού ένα άτομο που εργάζεται σκληρά, δεν παίζει παιχνίδια μυαλού και δεν φοβάται τη δέσμευση. Για τον Αιγόκερο, το ραντεβού είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, πράγμα που σημαίνει ότι οι περιστασιακές συναναστροφές και καταστάσεις δεν τον ενδιαφέρουν. Είναι τρυφερός και πιστός σύντροφος και ψάχνει κάποιον για να μοιραστεί τη ζωή του μακροπρόθεσμα.

Υδροχόος

Είναι δύσκολο να προβλέψεις πώς θα πάει το πρώτο ραντεβού σου με έναν Υδροχόο. Το γούστο του για τους ρομαντικούς συντρόφους είναι από τα πιο εκλεκτικά και το ρομαντικό του στυλ τείνει να ξεφεύγει από τις κοινωνικές συμβάσεις. Ο Υδροχόος μπορεί να είναι αρκετά επιλεκτικός σχετικά με το άτομο που θα επιλέξουν για να βγουν ραντεβού και πρέπει να έχεις κάτι ασυνήθιστο ή μοναδικό για να του τραβήξεις την προσοχή.

Ωστόσο, όταν θα βρει τον άνθρωπο που θα κάνει την καρδιά του να χτυπήσει δυνατά, ξέρει τι να κάνει για τον κερδίσει. Στον Υδροχόο αρέσει να πρωτοστατεί σε μια σχέση, γι’ αυτό και συνήθως θα είναι και εκείνος που οργανώνει το ραντεβού.

Ιχθείς

Οι Ιχθύες είναι οι ονειροπόλοι του ζωδιακού, γι’ αυτό και περιμένει να ερωτευτεί για να νιώσει ότι ζει το δικό του, προσωπικό παραμύθι. Για τον Ιχθύ, δεν υπάρχει τίποτα σαν τη συγκίνηση του να γνωρίζει ένα άτομο, εξελίσσοντας τη σχέση μαζί του από φιλική σε ερωτική. Αναζητά την αγάπη που διαρκεί μια ζωή.

Ως ρομαντικός σύντροφος, ο Ιχθύς θα κάνει τα πάντα για να δείξει στους άλλους καλοσύνη, συμπόνια και ενσυναίσθηση.

Οι Ιχθύες έλκονται από άτομα που είναι σε επαφή με τα συναισθήματά τους και αποκαλύπτουν την ευάλωτη πλευρά τους. Έτσι, στο πρώτο ραντεβού, θα αφήσει γρήγορα τα τυπικά, για να κάνει πιο ουσιαστικές συζητήσεις. Αυτό, δε σημαίνει, όμως, ότι το κλίμα με τον Ιχθύ θα βαρύνει. Έχει τον τρόπο να ενεργοποιήσει τη γοητεία με το γέλιο, τον γνήσιο ενθουσιασμό και την παιχνιδιάρικη διάθεσή του.