Το πρώτο ραντεβού με κάποιον είναι πάντα αγχωτικό. Θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση στο άλλο άτομο, τόσο με το στυλ και την εμφάνισή σου, όσο και με τη συμπεριφορά σου.

Διαλέγεις τα καλύτερά σου ρούχα, φοράς το σαγηνευτικό σου άρωμα, το καλό σου χαμόγελο και βγαίνεις. Γυρνάς και έχεις την αίσθηση ότι περάσατε καταπληκτικά. Μετά, όμως, το ραντεβού σου εξαφανίζεται. Αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος και αν κάπου έφταιξες εσύ.

Καμιά φορά, η απομάκρυνση κάποιου μπορεί να μην έχει να κάνει με σένα. Ίσως προσπαθεί ακόμη να ξεπεράσει μια προηγούμενη σχέση και βγαίνοντας ραντεβού να κατάλαβε ότι δεν έχει φτάσει ακόμη η σωστή ώρα για να προχωρήσει. Ίσως πάλι να περνάει απλά μια δύσκολη φάση.

Μπορεί, όμως, και να είδε κάτι στη συμπεριφορά σου που δεν καλλιέργησε και τις καλύτερες συνθήκες για να διεκδικήσει ένα δεύτερο ραντεβού. Τι μπορεί να είναι αυτό;

Ένα άχρωμο αστείο ή μια βαρετή ιστορία μπορεί να δυσκολέψει την επικοινωνία

Ένα αστείο που δεν πέτυχε γιατί ακόμη δεν γνωρίζεις το χιούμορ του άλλου ή μια ιστορία από την προσωπική σου ζωή, όπου το άλλο άτομο δεν γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες και επομένως δεν μπορεί να ταυτιστεί ίσως είναι μια κακή αρχή για την επικοινωνία μεταξύ σας.

Εάν το να λες ανέκδοτα ή να μοιράζεσαι ιστορίες είναι μέρος της προσωπικότητάς σου, καν’ το, γιατί αυτό βοηθάει τον άλλο να μάθει τι χαρακτήρας είσαι. Όμως στο πρώτο ραντεβού μπορείς να το μετριάσεις, μέχρι να «χαρτογραφήσεις» λίγο την προσωπικότητα του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου και να δεις εάν είναι δεκτικός σε τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Άσε τα ελαττώματά σου για αργότερα

Όλοι έχουμε ελαττώματα. Επομένως, είναι απίθανο ο άνθρωπος που βγαίνει μαζί σου ραντεβού να πιστέψει ότι δεν έχεις ατέλειες και δεν κάνεις λάθη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείξεις την ευάλωτη πλευρά σου από την πρώτη στιγμή. Τώρα είναι η ώρα να εντυπωσιάσεις. Ανάδειξε τα γοητευτικά σου στοιχεία, άσε τον άλλο να έρθει πιο κοντά σου και αποκάλυψε τις όχι και τόσο σαγηνευτικές σου πλευρές όταν πια θα είναι σε θέση να τις δει με μια πιο θετική ματιά, ως χαριτωμένες ατέλειες.

Το ραντεβού σου δεν είναι ο ψυχολόγος σου

Μην μπερδεύεσαι: Δεν έχεις έρθει για ψυχοθεραπεία. Ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί σου δεν είναι εκεί για να του εξιστορήσεις αναλυτικά τι έγινε μέσα στην ημέρα σου, από ποιον έχεις παράπονα, τι σε εκνεύρισε στη δουλειά και άλλα τέτοια. Επικεντρώσου στο να δείξεις τη χαρά σου που είστε μαζί έξω και άσε τις περιττές λεπτομέρειες, που καθόλου δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν στο πρώτο ραντεβού.

Φυσικά, εάν ένα ρομαντικό ειδύλλιο καταλήξει σε σχέση, οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να μοιράζονται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Αυτό, όμως, είναι κάτι που χτίζεται με τον χρόνο. Το πρώτο ραντεβού δεν είναι ο σωστός χρόνος και τόπος για να εμβαθύνεις τόσο πολύ. Μείνε στην ερωτική ατμόσφαιρα και τη γοητεία του φλερτ που έχει το πρώτο ραντεβού και, εάν όλα εξελιχθούν καλά, θα έχεις το χρόνο να μοιραστείς όλες τις ιστορίες και τις ανησυχίες σου με τον άνθρωπο που επέλεξες.