Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να αλλάξεις τη διακόσμηση και να δώσεις προσωπικότητα στον χώρο σου. Ένας πίνακας ζωγραφικής, μια αλλαγή στο χρώμα των τοίχων ή απλά ένα νέο έπιπλο είναι μερικοί από αυτούς.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να ανεβάσεις ένα επίπεδο την αισθητική του χώρου σου είναι ο φωτισμός. Άλλωστε, πολλοί σχεδιαστές και διακοσμητές εσωτερικών χώρων αναφέρονται στα φωτιστικά ως τα «κοσμήματα» ενός χώρου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν ένα εντελώς νέο στιλ σε έναν χώρο. Αποδεικνύεται λοιπόν, πως το να εντάξεις ένα αμπαζούρ ή άλλου τύπου φωτιστικό στον χώρο σου είναι αυτή η σχετικά ανέξοδη αναβάθμιση που ενδέχεται να κάνει τη διαφορά.

Η πιο εύκολη επιλογή

Πολλές φορές ο απλός σχεδιασμός δημιουργεί και το πιο κομψό αποτέλεσμα. Εάν λοιπόν δεν ξέρεις πως να εντάξεις ένα επιτραπέζιο φωτιστικό στον χώρο σου απλά διάλεξε ένα απλό σχέδιο, σε λευκό ή μαύρο χρώμα.

Το παιχνιδιάρικο pattern

Εάν προτιμάς τα πιο παιχνιδιάρικα μοτίβα αλλά σε μικρές δόσεις, επέλεξε ένα φανταχτερό και πιο ιδιαίτερο pattern. Και τι πιο ιδιαίτερο από ένα μοτίβο που θυμίζει εξωτικά μέρη;

Λατρεμένο ρατάν

Το ρατάν σε ένα φωτιστικό είναι η ιδανική επιλογή γιατί αφήνει το φως να περάσει στον χώρο με ένα πιο ιδιαίτερο τρόπο. Σίγουρα δεν φτάνει μόνο αυτό για να φωτίσει σωστά ένα ολόκληρο δωμάτιο αλλά είναι τέλειο για ένα υπνοδωμάτιο ή πάνω σε ένα side table.

Η πολυτέλεια σε ένα μόνο κομμάτι

Δεν έχει καμία σημασία αν η διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού σου κινείται στην ίδια πολυτελή αισθητική ή είναι πιο μίνιμαλ. Ένα κομμάτι που εκπέμπει πολυτέλεια μπορεί να δώσει τελείως διαφορετικό στιλ στον χώρο σου.

Τα καπέλα που μεταμορφώνουν κάθε φωτιστικό

Πια έχεις τόσες επιλογές σε σχέδια και χρώματα όσον αφορά τα καπέλα των φωτιστικών, που δεν χρειάζεται να δεσμευτείς στο ίδιο για πολύ καιρό. Μπορείς να εναλλάσσεις μόνο τα καπέλα των φωτιστικών και να έχεις κάθε φορά εάν διαφορετικό αποτέλεσμα. featured photo: @vorobyulia