Από εκεί που ήσασταν κάθε μέρα μαζί περάσατε στο στάδιο που πλέον η κολλητή σου δεν είναι πια κολλητή σου. Αναμνήσεις της φιλίας σας υπάρχουν σε φωτογραφίες, στα social media, στις καθημερινές σου συνήθειες στις οποίες πλέον δεν είναι παρούσα και όλο αυτό σε πονάει. Μοιάζει σαν φάντασμα του παρελθόντος.

Δεν έχει σημασία ποιον βαραίνουν περισσότερο οι τύψεις (δηλαδή ποια από τις δυο ευθύνεται περισσότερο για αυτόν το «χωρισμό») αλλά έγινε. Και αυτό πρέπει να το συνηθίσεις. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι. Πρέπει όμως να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να προχωρήσεις. Να αφήσεις πίσω σου τη δύναμη της συνήθειας. Να μην υποκύψεις στη θέλησή σου να επικοινωνήσεις μαζί της και να κοιτάξεις μπροστά.

Πως μπορείς όμως να το ξεπεράσεις;

Αρχικά, πρέπει να αποδεχθείς το γεγονός ότι είσαι στεναχωρημένη. Είναι okay να είσαι πληγωμένη. Όσο πιο σύντομα το αποδεχθείς, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις να μεταβείς στο επόμενο στάδιο. Αυτό δεν είναι άλλο από το να προχωρήσεις. Αντίστοιχες καταστάσεις συμβαίνουν συνέχεια στη ζωή οπότε καλό είναι, όσο και αν αυτές σε στιγματίζουν, να μπορείς να προχωράς με όση δύναμη έχεις.

Από την άλλη μην περιοριστείς στο να ακούς όλους αυτούς που σου λένε να σταματήσεις να σκέφτεσαι, να μην βασανίζεις τον εαυτό σου και να διαγράψεις μια και καλή όλα αυτά που ζήσατε μαζί με την κολλητή σου. Μην ξεχνάς ότι όταν τα ζούσατε αυτά, ήταν απλά τα πράγματα διαφορετικά. Ακόμα και αν προσπαθήσεις να ξεχάσεις, καλύτερα δε θα νιώσεις. Οπότε μην το επιχειρήσεις πιέζοντας περισσότερο τον εαυτό σου και δημιουργώντας του περισσότερο στρες.

Μην αποκλείεις και το γεγονός πως αν αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο καλός όσο πίστευες και η σχέση σας τόσο δυνατή ίσως να τα ξαναβρείτε στο μέλλον. Μπορεί να ξαναμπεί στη ζωή σου η ίδια ή μια νέα φιλία. Μην απογοητεύεσαι και μη συγκρίνεις ανθρώπους και καταστάσεις.

Επίτρεψε όμως στον εαυτό σου να νιώσει την απώλεια

Για να ξεπεράσεις μια απώλεια πρέπει να τη βιώσεις πρώτα και όχι να την αρνείσαι πεισματικά. Αλλά μην προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι κανένας άλλος δε θα μπορέσει να παίξει αυτό το ρόλο. Γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να βρεθείς μπροστά σε έναν τοίχο, που δε θα σε αφήσει να προχωρήσεις.

Δες ακόμα:
Οι συζητήσεις που πρέπει να έχεις κάνει με την κολλητή σου
Τι γίνεται όταν χωρίζεις με κάποιον που αγαπάς πραγματικά;
Τι λέγεται πίσω από την πλάτη σου σύμφωνα με το ζώδιο σου

featured image: besthealthmag.ca