Τίποτα δεν σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου όπως το στόλισμα του σπιτιού συνοδεία μουσικής ή χριστουγεννιάτικων ταινιών και με ζεστή σοκολάτα.

Το σαλόνι είναι η καρδιά του σπιτιού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά είναι ιδιαίτερα cosy κατά τη διάρκεια των εορτών.

Δεν είναι μόνο το καλύτερο σκηνικό για οικογενειακές συγκεντρώσεις, αλλά και η ιδανική τοποθεσία για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου και λοιπά μπιχλιμπίδια και στολίδια.

Ευτυχώς, όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σαλονιού, η έμπνευση φτάνει και περισσεύει. Οι δημιουργικές ιδέες διακόσμησης του σαλονιού τα Χριστούγεννα είναι τόσες πολλές, σχεδόν όσα και τα στολίδια του σπιτιού!

Κι επειδή όποιος ψάχνει βρίσκει και εμπνέεται και δημιουργεί, ψάχνοντας για ιδέες να διακοσμήσουμε φέτος κάπως ξεχωριστά το σαλόνι μας, βρήκαμε τα σαλόνια με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θέλουμε να αντιγράψουμε τώρα.

Minimal και λευκό

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alaina Kaczmarski (@alainakaz)

Αυτό το σαλόνι είναι η επιτομή του εορταστικού αλλά minimal. Ταυτόχρονα δημιουργεί την αίσθηση της θαλπωρής ενώ με μερικά χριστουγεννιάτικα οικολογικά στεφάνια, μπορείς να το αντιγράψεις εύκολα!

Ξύλινο, ζεστό και cozy

Αν είχαμε πρόσβαση σε αυτό το σαλόνι, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην το αφήναμε ποτέ. Με την παραδοσιακή εορταστική χρωματική παλέτα των κόκκινων, λευκών και μεταλλικών στοιχείων να είναι στο επίκεντρο και το ξύλο να δίνει ζεστασιά, ποιος θα ξεστόλιζε ποτέ αυτό το σαλόνι;

Winter Wonderland

Αυτή η διακόσμηση απαιτεί λίγη ζεστή σοκολάτα, κουβέρτες και ταινίες. Με μία λευκή κουβέρτα και μερικά μεταλλικά στολίδια η Winter Wonderland είναι μερικά μόλις βήματα μακριά.

Από τη Σκανδιναβία με αγάπη

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erin Francois (@francois_et_moi)

Αγαπάμε τη σκανδιναβική γιορτινή διακόσμηση και αυτό το σαλόνι δεν αποτελεί εξαίρεση. Για να αναδημιουργήσεις (ή να αντιγράψεις βρε παιδί μου) τη διακόσμηση παίξε με ξύλινα στολίδια, μερικές μικρές πινελιές κόκκινου χρώματος και ”επένδυσε” σε γιρλάντες.

Νοσταλγικό και κλασσικό

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@michelle_janeen)

Κάτι κλασσικό, κάτι νοσταλγικό και πάντα διαχρονικό. Ξύλινες λεπτομέρειες, φωτάκια, ορειχάλκινα κηροπήγια και ουδέτεροι τόνοι στους οποίους θα ταιριάξουν τέλεια, κόκκινες ή πράσινες λεπτομέρειες, αν θέλεις κάτι ακόμα πιο παραδοσιακό χρωματικά.