Cuffing Season: Η περίοδος του φθινοπώρου -και μερικές φορές πιάνει και λίγο από τον χειμώνα- κατά την οποία οι περισσότεροι θα είναι μόνοι τους (aka. single) ή θα περιφέρονται ανάμεσα στο πλήθος ψάχνοντας να βρουν κάποιον να περάσουν μαζί τα υπόλοιπα κρύα πρωινά κάθε Κυριακής που έρχεται. Ο καιρός δεν βοηθά ενώ θα μπορούσε να είναι και υπαίτιος για την μοναξιά που νιώθεις.

Με τον παραπάνω ορισμό ξεκινάμε σήμερα, μια κρύα, βροχερή μέρα λίγο πριν τις αρχές του Δεκέμβρη. Γιατί η cuffing season όχι μόνο ξεκίνησε, αλλά αυτή τη χρονιά η φάση έχει κλίνει προς το “un-cuffing” season. Πράγμα που σημαίνει πως αντί να δημιουργούνται ζευγάρια εκεί έξω, χωρίζουν. Γιατί παιδιά χωρίζετε; Ποιος σας πείραξε;

Όλα άρχισαν με τον χωρισμό της Angelina Jolie και του Brad Pitt. Τα βήματά τους ακολούθησαν η Naomi Watts και ο Liev Schreiber, και η Jennifer Myer με Tobey Maguire. Αλλά τι μας νοιάζει, τους ξέραμε κι από χτές; Εμάς μας νοιάζει που χωρίζει ο Τάκης με τη Σούλα, η Χριστίνα με τον Γιάννη, ο Άγγελος με την Κατερίνα. Τα δικά μας παιδιά. Τα κανονικά. Γιατί αφενός δεν προλαβαίνουμε να προσφέρουμε τον ώμο μας σε κανέναν από τους παραπάνω για να κλάψει και αφετέρου, γιατί δεν γίνεται να βγαίνουμε και να γινόμαστε χάλια με όλους. Στο τέλος, θα γινόμαστε χάλια εμείς. Εμείς που μόλις καταλάβαμε τι σημαίνει cuffing season και το μεγαλείο της.

Οπότε τι φάση με τους χωρισμούς, παιδιά; Τι καινούργιο “ανάποδο” trend έχετε δημιουργήσει πάλι εκεί έξω; 

Όμως δεν πειράζει, εμείς πάλι εδώ είμαστε και για τους χωρισμένους. Γιατί η περίοδος αυτή μπορεί να γίνει διασκεδαστική και για εκείνους που ήταν καιρό σε σχέση (λίγο ή πολύ, τι σημασία έχει;), εκείνους που δεν θέλουν να περάσουν τα Χριστούγεννα με κάποιο ταίρι και απλώς θέλουν να αράξουν. Μόνοι τους.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις τρεις πολύ απλούς τρόπους για να κάνεις αυτήν την “un-cuffing” season την καλύτερη της ζωής σου. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις.

Κανόνισε να κάνεις πράγματα -ειδικά με τους ελεύθερους φίλους σου.

Αν περίμενες να έρθει η στιγμή που θα έβρισκες όλους τους ελεύθερους φίλους σου και θα τους έστελνες μήνυμα για να βγείτε, τώρα είναι η σωστή στιγμή. Happy hours μετά τη δουλειά, έξω για φαγητό ή ποτό, ή ακόμα και για ποτάρες (όλοι ξέρουμε πως θα καταλήξεις μετά από αυτό, οπότε κράτα γερά). Γιατί τώρα μπορείς να απολαύσεις την ελευθερία σου. Να γκομενίσεις, να φλερτάρεις, να κοιμηθείς με όποιον σου αρέσει. Εξ’ άλλου, ποιος τους μετράει; Ίσως ο επόμενός σου γκόμενος, αλλά μέχρι τότε, κάνεις ότι θέλεις.

Για να αποφύγεις τη μοναξιά και τη στεναχώρια στο σπίτι, μπορείς επίσης, να καλέσεις φίλους και αδερφές στο σπίτι σου, να κάνετε μαραθώνιους Sex and the City και να πιείτε όσο κρασί αντέχετε. Ή γενικά, μάθε να βρίσκεσαι απασχολημένη συνέχεια. Γιατί δε θέλουμε να στείλεις ένα μεθυσμένο μήνυμα σε κάποιον που δεν πρέπει. Που δεν θέλεις. Αντιθέτως, μπορείς να πας στο γυμναστήριο, να επικεντρωθείς στον εαυτό σου, να μάθεις να τρως υγιεινά, ακόμα και να δουλέψεις περισσότερο.

Απόφυγε τις ρομαντικές φάσεις του χειμώνα.

Ίσως να πρέπει να αποφύγεις τους φίλους σου που ξερνούν καρδούλες, τα κανονικά ζευγάρια και τα ζευγαρομάγαζα. Μη με ρωτήσεις πως ξεχωρίζεις το τελευταίο, απλώς μπαίνεις σ’ ένα μαγαζί, βλέπεις πολλά ζευγάρια και πας στο δίπλα με τους πολλούς άντρες. Η ζωή σε μια πρόταση. Γιατί είναι πολύ άσχημο να έχεις μόλις χωρίσει και να βλέπεις παντού ζυγό αριθμό ανθρώπων. Εκτός αν έχεις βγει με τις τρεις ελεύθερες φίλες σου και βρείτε τέσσερις ελέυθερους άντρες. Ωπ, ζυγά παντού. Για σήμερα.

Σε καμία περίπτωση μη βάλεις να δεις ταινία του Nicholas Sparks, βλ. ‘The Notebook’ γιατί θα σου θυμίσει όλα τα καλά της σχέσης που είχες. Όλα εκείνα που σου λείπουν. Μπορείς αντ’ αυτού να βάλεις Avenger, Fantastic Beasts ή και How to Be Single. Αν και μεταξύ μας, όσο πιο πολλή δράση και πόλεμο, τόσο καλύτερα. Έτσι τουλάχιστον λέει μια φίλη. Απ’ το χωριό, δε την ξέρεις.

Φλέρταρε, αλλά μην βρεις το επόμενο rebound. Κρίμα για το παιδί που θα προσπαθεί να διατηρήσει την cuffing season ζωντανή.

Dating apps και τα γύρω τους δεν θα ήταν κακή ιδέα. Παρ’ όλα αυτά, το πιο υγιές για σένα σε αυτή τη φάση είναι να βγαίνεις, να γνωρίζεις, να φλερτάρεις και να μην ξέρεις τι σε ξημερώνει. Και με ποιον. Απλώς πρόσεξε να μην πέσεις με τα μούτρα σε κάτι (ή κάποιον) γιατί έχεις συνηθίσει να είσαι με κάποιον. Πολλά πρώτα ραντεβού, λίγα δεύτερα, ελάχιστα τρίτα και κανένα τέταρτο. Αυτή είναι η σωστή ακολουθία για τους φρεσκοχωρισμένους. Τώρα αν πιστεύεις πως βρήκες το άλλο σου μισό, go for it. Αλλά να θυμάσαι πως σ’ αυτή τη ζωή έχουμε γεννηθεί ολόκληροι και όχι μισοί.