Όλοι έχουμε μεθύσει τουλάχιστον 1 φορά. Όλοι έχουμε μεθύσει τουλάχιστον 1 φορά για κάποια. Και πάνω στη σούρα μας, έχουμε κάνει στον κολλητό μας την πιο άγαρμπη και ατσούμπαλη αγκαλιά (πιο πολύ για κεφαλοκλείδωμα μοιάζει) της δεκαετίας. Εκείνη τη στιγμή, τη στιγμή που ο κολλητός έχει φάει όλη την μπόχα του αλκοολούχου χνώτου μας, ο σωστός καψούρης λέει: “Θα της στείλω μήνυμα, ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΩ ΑΚΟΜΑ”. Και ο κολλητός δίνει μάχη, πρώτον να μην ξεράσει από το χνώτο μας και δεύτερον, να μη μας αφήσει να την πάρουμε τηλέφωνο ή να στείλουμε μήνυμα.

Τι γίνεται όμως, όταν οι ρόλοι αντιστραφούν; Όταν λάβεις εσύ το μεθυσμένο μήνυμα, ενώ είσαι σπίτι και βλέπεις Breaking Bad, τρως σουβλάκια και έχεις βολέψει το χέρι σου στα απόκρυφα, σαν άλλος Al Bundy; Τι σκέψεις περνάνε από το μυαλό του άντρα; Πάνω κάτω, παρακάτω αλγόριθμος.

  1. Ζητείται αυτοπεποίθηση: Είσαι 1000% σίγουρος ότι το μήνυμα πήγαινε σε άλλον και ήρθε σε σένα καταλάθος. Συνεχίζεις να τρως σουβλάκι.
  2. Ξυπνάει ο Μπαμπινιώτης μέσα σου: Το ξαναδιαβάζεις, βρίσκεις 4 σαρδάμ και 2 ορθογραφικά λάθη. Ξενερώνεις. Δηλαδή οκ, μπορεί να σε γουστάρει, αλλά είναι δυνατόν να κάνει ορθογραφικά; ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ AUTO CORRECT ΓΑΜΩΤΟ.
  3. Βγαίνει το χέρι από το παντελόνι: Αφήνεις το σουβλάκι. Παίζεις με τις πιθανότητες, μπορεί και να πήγαινε σε σένα το μήνυμα. Ξεκινάς να σκέφτεσαι την κατάλληλη απάντηση για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο πιο τολμηρός, συμμαζεύει το σπίτι για να είναι έτοιμο για επίσκεψη.
  4. Απάντηση στο μήνυμα: Στέλνεις το μήνυμα και, όσο περιμένεις απάντηση περνάνε πολλές σκέψεις από το μυαλό σου: “τελικά πήγαινε όντως σε μένα το μήνυμα;” “Πώς και δεν είχα καταλάβει τόσο καιρό ότι με γουστάρει;” “ΛΕΣ ΟΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΞΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΗΣ;”
  5. Αναμονής συνέχεια: Όσο συνεχίζεται η αναμονή, οι απορίες συνεχίζονται. “Μα τι κάνει τόση ώρα; ”Λες να σκέφτεται μια δυνατή απάντηση;” “Να πάω να την βρω ή ΘΑ ΜΟΥ ΞΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;”
  6. Επιλογή 1 – Αίσιο τέλος: Παίρνεις 2ο μεθυσμένο μήνυμα και ξεκινάει μεθυσμένο φλερτ. Η νύχτα μόλις ξεκίνησε και όλα καλά. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν εκμεταλλευόμαστε ΠΟΤΕ μεθυσμένη κοπέλα, αυτά τα κάνουν οι losers.
  7. Επιλογή 2 – Σκωτσέζικο ντουζ: Επιβεβαιώνεται το σενάριο-τρόμος του Βήματος 1 και λαμβάνεις μήνυμα “Sorry, πήγαινε αλλού”. Καλύτερα να έπαιρνες μήνυμα από τη μάνα σου, ότι είσαι υιοθετημένος ή ότι απολύεσαι. Αφήνεις το σουβλάκι, πιάνεις το ουίσκι.

Ο άγραφος κανόνας των μεθυσμένων μηνυμάτων λέει πως η αποστολέας επανέρχεται το επόμενο πρωί με μήνυμα: “Συγγνώμη για χτες, ήμουν μεθυσμένη και δεν ήξερα τι έγραφα”, ενώ αυτό που εννοεί είναι ότι “Συγγνώμη για χτες, ήμουν μεθυσμένη και δεν ήξερα τι έγραφα, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑ ΙΔΙΑ”.

Γενικά, προσέξτε πού στέλνετε μήνυμα όταν έχετε πιει ρε. Κι αν έχετε πιει μην πιάνετε τιμόνι και κινητό. Θα επανέλθω με τα μεθυσμένα μηνύματα που έχω στείλει, αλλά ίσως χρειαστώ 7 άρθρα. Το καλύτερο ήταν πριν 10 χρόνια, ήθελα να το στείλω στην πρώην μου, αλλά πάνω στο μεθύσι το έστειλα στην νυν μου. ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ.