French Toast με bourbon, μπανανα και καρυδα

dynamic_resize   Θα γίνει η αγαπημένη σου γεύση εαν αγαπάς τη γεύση της καραμέλας και της μπανάνας. Θα χρειαστείς: 3 αυγά 1/2 κούπα γάλα 1/4 κουταλάκι κανέλα μια πρέζα μοσχοκάρυδο 3/4 κούπας ινδική καρύδα 4 φέτες ψωμί 2 κουταλιές λάδι 2 κουταλιές βούτυρο 2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες 2 κουταλιές bourbon ή ουίσκι Καραμέλα: 3/4 κούπας ζάχαρη 2 κουταλιές βούτυρο σε κύβακια 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 35% μια πρέζα ανθό αλατιού Ο τρόπος: Για την καραμέλα: Σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία βράσε τη ζάχαρη με 1/3 της κούπας νερό για περίπου 10 λεπτά. Με προσοχή ρίξε το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει. Ρίξε τη κρέμα και το αλάτι και ανακάτεψε για ακόμα ένα λεπτό. Άφησε το να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.  Βύθισε τη κάθε φέτα στο μείγμα μέχρι να πάει παντού και μετά πέρασε την καρύδα που έχεις σε ένα άλλο πιάτο, μέχρι να καλυφθεί παντού. Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία πέρασε τις φέτες και απο τις δύο πλευρές. Περίπου για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφού τελειώσεις με όλες τις φέτες σκούπισε το τηγάνι ρίξει το βούτυρο και τη ζάχαρη και πρόσθεσε τις μπανάνες. Ψήσε για περίπου 2 λεπτά. Ρίξε το αλκοόλ και άφησε το να εξατμιστεί άλλα 2 λεπτά. Για να σερβίρεις ρίξε τη καραμέλα από πάνω. Εαν σου μείνει καραμέλα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις και να γλυκάνεις τον καφέ σου. photo: Canadian Living
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.