Το να παρατήσεις τη δουλειά σου και να γυρίσεις τον κόσμο ακούγεται όντως δελεαστικό. Σημαντικό είναι επίσης να ξέρεις ποιος είσαι, αλλά και τους στόχους σου. Έτσι, θα είσαι χαρούμενη με τον εαυτό σου, τη ζωή σου και με το πού βρίσκεσαι τώρα, και όχι μόλις παραιτηθείς και μετακομίσεις σε άλλη χώρα.

Ωστόσο, το να πιστεύεις σε εσένα σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Ότι είσαι αυθεντικός.

Σαν παιδιά, μας νοιάζει να είμαστε ο εαυτός μας, καθώς όμως μεγαλώνουμε ο εγκέφαλός μας συνδέει γεγονότα της καθημερινότητάς μας με συναισθήματά. Όσο πιο συχνά μας συμβαίνει κάτι, τόσο πιο πιθανό είναι να αισθανόμαστε οικεία με αυτό… Είτε είναι κάτι θετικό είτε αρνητικό.

Δημιουργούμε συναισθήματα για την περηφάνια, τις τύψεις, τη ντροπή αλλά και για το να παίρνουμε κατάκαρδα τα λόγια των άλλων. Μας νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι και έτσι χάνουμε τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό μας. Και ξαφνικά η ζωή γίνεται μουντή και βαρετή.

Ευτυχώς υπάρχει αντίδοτο: Να ταξιδέψεις σε έναν άγνωστο προορισμό ώστε να κερδίσεις ξανά το αίσθημα της ζωντάνιας. Σίγουρα τo να αφήνεις στην άκρη τα συνηθισμένα σε κάνει να αποζητάς την περιπέτεια και να θες να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Αλλά η πραγματική ευτυχία δεν κρύβεται εκεί. Κρύβεται στο κουράγιο που έχεις ώστε να παραμένεις αληθινός μα και στον τρόπο που ζεις τη ζωή όπως θες εσύ -και όχι όπως θα ήθελαν οι άλλοι να τη ζήσεις. Ίσως το να φτάσεις σε αυτό το σημείο της ευτυχίας είναι το πιο δύσκολο ταξίδι.

Ορίστε 8 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη ζωή σου να και να πετύχεις τους στόχους σου -χωρίς να χρειαστεί να παραιτηθείς από τη δουλειά σου.

1. Ξέχνα τι σκέφτονται και τι περιμένουν οι άλλοι από εσένα

Αντί να ανησυχείς με το τι σκέφτονται οι άλλοι, σκέψου πώς όλο αυτό επηρεάζει τη ζωή σου. Πάρε μία απόφαση και έπειτα σκέψου, το κάνεις γιατί αρέσει στους άλλους ή γιατί αρέσει σε εσένα;

Δεν είναι κάτι το ναρκισσιστικό, αλλά έχει να κάνει με την επίδραση που συνήθως έχουν οι άλλοι πάνω σου. Πάντα να κάνεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα.

2. Άφησε πίσω την τελειομανία σου

Είσαι άνθρωπος και έχεις σχεδιαστεί για να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Γιόρτασε για όλα αυτά που καταφέρνεις κάθε μέρα. Όχι μόνο για τα μεγάλα αλλά και για τα μικρά.

Έτσι, θα νιώσεις κατευθείαν καλύτερα, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και δεν θα χρειαστείς ξανά την επιβεβαίωση των άλλων.

3. Μάθε να ελέγχεις τα αρνητικά σου συναισθήματα

Έχεις παρατηρήσει ότι θυμώνεις κάθε φορά που κάποιος δεν σέβεται τα όριά σου; Συνήθως δε μιλάς τη στιγμή που πρέπει και αυτό σε καταπιέζει και σε “αρρωσταίνει”. Έπειτα ξεσπάς σε κάποιον που πραγματικά δε φταίει.

Μάθε να περιγράφεις τα συναισθήματά σου. Μία μελέτη που διεξάχθηκε στο UCLA έδειξε ότι με το να λες στους άλλους πώς νιώθεις, χαλαρώνεις το κέντρο του εγκεφάλου σου.

4. Μη διστάσεις να ξεκινήσεις ή να λύσεις μία λογομαχία

Αυτό που ονομάζεις εσύ “διαφωνία” μπορεί να είναι μία ευκαιρία για να δυναμώσεις τη σχέση σου και να αποδείξεις την αυθεντικότητά σου.

Όταν στο τέλος της μέρας το μόνο που σου μένει είναι πικρία και θυμός, όχι μόνο έχει αρνητική επίδραση στις σχέσεις σου αλλά και στην υγεία σου. Αντί να περιμένεις από τους άλλους να κάνουν κάτι, πες πώς νιώθεις και λύσε ό,τι σε απασχολεί εκείνη τη στιγμή.

Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου, κάνε μία βόλτα, χαλάρωσε και κάνε την συζήτηση όταν πλέον θα έχεις ηρεμήσει.

5. Κατάλαβε ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα

Αν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή, πίστεψέ με θα σταματήσεις να έχεις παντού ανοιχτά μέτωπα. Και ναι, σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το να κρίνεις τις αποφάσεις των άλλων. Με το να πιστεύεις ότι μπορείς να ελέγχεις τους άλλους, απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο από αυτούς.

6. Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους

Μπορεί να μην πέρασες μία τέλεια παιδική ηλικία, αλλά ως ενήλικας δεν χρειάζεται να κατηγορείς τους άλλους γι’ αυτό.

Κάνε τις επιλογές σου και γίνε υπεύθυνος ως προς το να νιώθεις καλά γι’ αυτό που είσαι και για όλα αυτά που κάνεις.

7. Μην κάνεις πράγματα για να αρέσεις στους άλλους

Βάλε ως στόχο σου τον σεβασμό και κάνε επιλογές που αντικατοπτρίζουν το χαρακτήρα σου. Όταν σέβεσαι τον εαυτό σου και τον εμπιστεύεσαι, βάζεις γερά θεμέλια στις σχέσεις σου με τους άλλους.

8. Στην τελική, μάθε τι είναι καλύτερο για σένα

Όταν ξέρεις τι είναι καλύτερο για σένα και το εφαρμόζεις καθημερινά, κατευθείαν θα νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Δες ακόμα:

9 πράγματα που διεκδίκησαν οι Ευρωπαίοι και έχουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ οικογένειας και εργασιακής ζωής

Το Christmas Prince: The Royal Wedding του Netflix είναι πρακτικά η ζωή της Meghan Markle

10 τραγούδια που χρειάζεσαι στη ζωή σου αυτή την εβδομάδα


Πηγή: Your Tango
Μετάφραση: Εύα Τόλιου featured image: Medium