Αν η χαλάρωση σου είναι άγνωστη λέξη, καλό θα ήταν να αλλάξεις κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σου. Μπορεί η δουλειά, η σχολή, οι υποχρεώσεις και η κίνηση στο δρόμο να μη σε αφήνουν να εναρμονίσεις τα τσι σου, αλλά εσύ οφείλεις να δώσεις λίγη παραπάνω σημασία στον εαυτό σου. Μην ξεχνάς πως το σώμα σου θα σε αγαπήσει μόνο αν το αγαπήσεις και εσύ.

Ακολούθησε τις παρακάτω απλές συμβουλές και σίγουρα θα δεις διαφορά.

#1 Παρατήρησε οτιδήποτε υπάρχει γύρω σου: ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των σύγχρονων ανθρώπων είναι ότι μονίμως βιάζονται. Μπορεί στο δρόμο για τη δουλειά σου να υπάρχει μια τριανταφυλλιά που ποτέ δεν της έδωσες σημασία, μπορεί στην πόλη σου να υπάρχουν πολλά στέκια που ακόμη δεν έχεις ανακαλύψει. Μπορεί ακόμη, στο διπλανό στενό να νοικιάζεται το σπίτι των ονείρων σου στην τιμή που θέλεις και εσύ να μη το ξέρεις. Δώσε μια ευκαιρία σε ότι υπάρχει γύρω σου και μην πνίγεσαι μέσα στην οθόνη του κινητού σου.

Τρόποι για να χαλαρώσεις από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις

#2 Περιποιήσου τον εαυτό σου: μια στο τόσο χρειάζεσαι μια μικρή πολυτέλεια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα ξοδέψεις μια περιουσία. Σου αρέσει το online shopping ή μήπως προτιμάς να κάνεις ένα σπα στο σπίτι σου; Ότι και αν σε χαλαρώνει μπορείς να το απολαύσεις. Δε χρειάζεται να πάρεις 10 κομμάτια ρούχα αλλά σίγουρα μπορείς να επιλέξεις ένα οικονομικό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε πολλές εξόδους σου.

#3 Ξεκίνησε κάτι καινούργιο: οι δραστηριότητες δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να περνάς την ώρα σου, είναι και ένας τρόπος να χαλαρώνεις. Την ώρα που δεν είσαι στη δουλειά είναι προτιμότερο να κάνεις κάτι παραγωγικό από το να κάθεσαι στην τηλεόραση. Σε ενεργοποιεί, πιθανότατα σε γυμνάζει και ταυτόχρονα σε χαλαρώνει. Μπορεί αυτό το καινούργιο να είναι ένα βιβλίο που δεν έχεις διαβάσει ή ακόμη μπορεί και να είναι ένα μάθημα αυτοάμυνας. Λένε πως ότι σε εξιτάρει, σε πηγαίνει παρακάτω.

 Τρόποι για να χαλαρώσεις από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις

#4 Αξιοποίησε τα σαββατοκύριακα σου: αν θέλεις να ξεκινάς κάθε εβδομάδα τη δουλειά σου με όρεξη τότε σίγουρα πρέπει να προηγείται ένα όμορφο Σαββατοκύριακο. Άφησε το λάπτοπ και την κουβέρτα σου στην άκρη, πάρε το αμάξι και δύο αγαπημένα σου άτομα και ξεκινήστε για να εξερευνήσετε κοντινούς προορισμούς. Όχι μόνο θα διασκεδάσετε αλλά θα ανακαλύψετε και κρυμμένους θησαυρούς που υπάρχουν δίπλα σας.

Processed with VSCO with c1 preset
Processed with VSCO with c1 preset

Δες ακόμη: ιδέες για να χαλαρώσεις το Σαββατοκύριακο