Στην αρχή γνωρίζεις κάποιον/α, σου αρέσει ο τρόπος που σε κοιτάζει, που σε διεκδικεί ή ακόμα και το πώς σε φλερτάρει. Τα βλέπεις όλα ρόδινα, λες και η ιστορία σας είναι εμπνευσμένη από κάποια ταινία του Παπακαλιάτη και φυσικά είσαι έτοιμος/η να δεις τα πράγματα μεταξύ σας, πιο σοβαρά και ώριμα.

Ωστόσο, πολλές φορές ο ενθουσιασμός και οι ελλιπείς αρχικές εντυπώσεις μας κάνουν να παίρνουμε επιπόλαιες αποφάσεις, κάνοντας μία σχέση χωρίς να ξέρουμε ακριβώς το άτομο που έχουμε δίπλα μας. Πριν, λοιπόν, πάρεις μία τέτοια απόφαση, καλό είναι να ελέγξεις αν ο/η σύντροφος σου δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα!

  1. Όταν έχει καταπιεστική ή επικριτική συμπεριφορά
1

Τα άτομα που θέλουν να επιβάλλονται στον περίγυρο τους ή που έχουν μία άποψη (συνήθως αρνητική) για ό, τι υπάρχει γύρω τους, είναι σίγουρα παράδειγμα προς …αποφυγήν! Ένας/Μία τέτοιος/α σύντροφος θα προσπαθήσει να σε σφετεριστεί την αγάπη σου και σίγουρα να την εκμεταλλευτεί προς όφελος της ικανοποίησης των δικών του προσωπικών ανασφαλειών. Αν είσαι διατεθειμένος/η να γίνεις ο/η «υποτακτικός/ή» κάποιου/ας, τότε μπορείς κάλλιστα να συνεχίσεις. Ή μπορεί να θες να διεκδικήσεις ρόλο στις 50 αποχρώσεις του γκρι. Τότε δεν έχουμε λόγο.

  1. Όταν είναι παντελώς ανεύθυνος/η.
3

Προσωπικά, αγαπώ την τρέλα και την παρόρμηση στην σχέση. Τα αιφνίδια ταξίδια ή τις εκπλήξεις. Ωστόσο, μία σχέση δεν είναι ένα συνεχώς κινούμενο βαγόνι. Αντίθετα, πρέπει να κάνει κάποιες «στάσεις». Το άτομο που έχεις δίπλα σου είναι αναγκαίο να ζυγίζει σωστά τις καταστάσεις, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και σίγουρα να συναισθάνεται την σοβαρότητα ορισμένων πραγμάτων. Δε νομίζω πως κανείς από εσάς, θα ήθελε για σύντροφο του/της ένα ανεύθυνο παιδάκι.

  1. Όταν έχει μία άκρως εγωκεντρική συμπεριφορά.
4

Ο ναρκισσισμός και η εγωκεντρική συμπεριφορά, μπορεί να είναι στην αρχή ελκυστική και ιντριγκαδόρικη. Προσπαθείς μανιωδώς να «ρίξεις το πολυπόθητο κάστρο», και όταν τελικά τα καταφέρνεις νιώθεις μεγάλη ικανοποίηση. Παρόλα αυτά, όταν το συγκεκριμένο «κάστρο», μένει ακόμη και μετά την σχέση, απόρθητο, καταντά κουραστικό και άκρως ενοχλητικό. Η σχέση είναι για να μοιράζεσαι όχι για να απαιτείς.

  1. Όταν φοβάται τη δέσμευση.
7

Είναι δεδομένο, πως για να ξεκινήσει μία σχέση πρέπει να το θέλουν και οι δύο. Και όταν εννοώ να το θέλουν, μιλάω για το 100%. Δεν πρέπει να υπάρχουν σύννεφα και μέτριες καταστάσεις, γιατί πολύ απλά φθείρουν την ουσία της σχέσης και την κρατούν εγκλωβισμένη σε κάτι «λίγο». Βεβαιώσου, λοιπόν, πως ο/η σύντροφος σου είναι 100% σε εσένα και τότε μπορείς να συνεχίσεις ακάθεκτος/η μία νέα σχέση.

  1. Όταν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης.
2

Μπορεί να ακούγεται κάπως τετριμμένο το γεγονός ότι για να ξεκινήσει μία σχέση πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη αλλά δεν είναι για όλους έτσι. Κάποιοι νομίζουν ότι την έχουν και κάποιοι άλλοι απλά αγνοούν την ύπαρξη της. Αν ανήκεις σε μία από τις δύο αυτές κατηγορίες των ζευγαριών, καλό είναι να σταματήσεις αυτήν την σχέση πριν ακόμη ξεκινήσει.

Λάβε σοβαρά υπόψη σου αυτά τα μειονεκτήματα και εύχομαι να σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις τις αμφισβητούμενες περιπτώσεις στα ερωτικά σου!