Ταλαιπωρείσαι με το να ανακαλύψεις ένα μυστικό όπλο κατά της τριχόπτωσης; Εμείς θέλουμε να σε ενημερώσουμε ότι η λύση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεσαι. Πρόκειται για ένα τρόφιμο.

Μπορεί να έχεις ξοδέψει πολλά από τα χρήματά σου σε σαμπουάν και serum που υπόσχονται ενδυνάμωση ή σε θεραπείες κατά της τριχόπτωσης. Το μυστικό είναι στη διατροφή. Με την κατάλληλη διατροφή γενικά μπορείς να αντιμετωπίσεις πολλά από τα αυτά που σου συμβαίνουν. Από ένα απλό κρύωμα ή ένα θαμπό δέρμα μέχρι πιο σοβαρές καταστάσεις.

Ας επανέλθουμε στο θέμα της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση είναι κάτι που ταλαιπωρεί άνδρες και γυναίκες, μπορεί και από την ηλικία των 20. Αν εξαιρέσουμε κληρονομικούς παράγοντες, αιτία της τριχόπτωσης μπορεί να αποτελέσει η έλλειψη σε βασικά θρεπτικά συστατικά με βασικότερο τη βιταμίνη Α. Η επαρκής ποσότητα βιταμίνης Α στον οργανισμό, εκτός από όλα τα υπόλοιπα καλά που εξασφαλίζει, (π.χ. σύμμαχος σου κατά της λιπαρότητας γιατί ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος) αποτελεί την προϋπόθεση για υγιή μαλλιά. Προλαμβάνει την τριχόπτωση και βοηθάει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών. Ο τρόπος να την εντάξεις στη διατροφή σου, για να έχεις ικανοποιητική πρόσληψη, είναι μέσα από το χυμό καρότου. Το καρότο έχει μεγάλη συγκέντρωση σε βιταμίνη Α. Ένα ποτήρι χυμός καρότου την ημέρα σου εξασφαλίζει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης βιταμίνης Α. Αλλά αν κάτι τέτοιο σου φαίνεται υπερβολικό προσπάθησε να εντάξεις το καρότο στην καθημερινή σου διατροφή. Βάλε το σε σαλάτες, σούπες και φαγητά γενικότερα.

Η σημασία της βιταμίνης Α αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός ότι η έλλειψή της, μπορεί από μόνη της να οδηγήσει στην απώλεια μαλλιών. Οπότε φρόντισε να εντάξεις στη διατροφή σου το καρότο και άλλες τροφές- πηγές βιταμίνης Α. Αν δεν μπορείς από τη διατροφή, συμβουλέψου το γιατρό σου ώστε να σου συστήσει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής και σύντομα θα απαλλαγείς από τις bad hair days.