Έχεις καταφέρει να διατηρείς την ηρεμία σου ακόμα και σε αρκετά στρεσογόνες περιόδους. Μπράβο σου που το έχεις κατακτήσει. Από την άλλη, εκείνη η χειριστική συνάδελφος που για κάποιο λόγο νομίζει ότι ξαφνικά γίνατε κολλητές, έχει κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ενώ μπορεί μια χαρά να φέρει εις πέρας μόνη της τις υποχρεώσεις τις, προτιμά να σε γεμίζει με περιττό δράμα. Κατάλαβες για ποιον τύπο ανθρώπου μιλάμε εδώ. Ορίστε ένα χρήσιμο trick για να μην της επιτρέψεις να σου χαλάσει τη μέρα με τη γκρίνια ή το δράμα της.

Ας πούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι στο ζαχαροπλαστείο και πρέπει να αγοράσει την τούρτα για τα γενέθλια του manager σας. Δεν υπάρχει ανάμεικτη τούρτα χωρίς ξηρούς καρπούς. Εκείνη όμως δε θέλει να έχει ξηρούς καρπούς αυτή η τούρτα. Τώρα πήγε σε άλλο ζαχαροπλαστείο, αλλά δεν ξέρει ποια να διαλέξει γιατί της δίνουν τέσσερις εναλλακτικές. Ακόμα και αν εσύ δεν απαντάς σε κάθε μήνυμα, εκείνη θα συνεχίσει να στέλνει. Και αυτή η δόνηση του κινητού σου καταλαμβάνει χρήσιμο χώρο στον εγκέφαλό σου. Χώρο που θα μπορούσε να αφορά εσένα και όχι πράγματα που πρέπει να διαχειριστεί κάποιος άλλος και στην πραγματικότητα δε σε αφορούν.

Επίσημα, κέρδισε ένα “mute” για το υπόλοιπο της ημέρας:

Ορίστε πως θα το κάνεις: Αν έχεις iphone, κλίκαρε το όνομά της στη λίστα με τις επαφές σου. Στη συνέχεια πάτησε το “info”. Ενεργοποίησε την επιλογή “hide alerts” και το κινητό σου θα σταματήσει να σου στέλνει notifications όταν η συνάδελφος αυτή σου στέλνει μηνύματα ή σου τηλεφωνεί. Εσύ θα συνεχίσεις να λαμβάνεις τις κλίσεις και τα μηνύματά της, αλλά θα ασχολείσαι με αυτά στον δικό σου χρόνο και όχι στον δικό της. Φυσικά, το ίδιο μπορείς να κάνεις και στο Messenger του Facebook.

Μόλις η μέρα σου, έχασε το περιττό stress.

Δες ακόμα:

Μάθε αν κάποιος σου λέει ψέμματα με αυτό το πολύ απλό trick


featured image: Elite Daily