Ναι το κουτσομπολιό είναι κακό. Όπως και το να ασχολείσαι ή να ανακατεύεσαι με τις ζωές των άλλων. Όταν λοιπόν μαθαίνεις κάτι και τρέχεις κατευθείαν σε κάποιον δικό σου να το εκμυστηρευτείς, είναι κουτσομπολιό. Σε περίπτωση δηλαδή που αναρωτιόσουν εάν αυτό που κάνεις είναι κακό.

Χωρίς να θέλουμε να στοχοποιήσουμε κάποιους ανθρώπους, υπάρχουν ζώδια που ασχολούνται λίγο περισσότερο με αυτήν την κακή συνήθεια. Και όσο και εάν θέλουν να μην το κάνουν, βασανίζονται όταν ξέρουν ένα νέο και δεν μπορούν αμέσως να το μεταφέρουν και σε άλλους.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα ζώδια;

Δίδυμος: Αυτός που πριν του πεις κάτι θα σου υποσχεθεί πως θα μείνει μεταξύ σας. Σου υποσχόμαστε πως δεν θα μείνει!

Ένας Δίδυμος είναι ουσιαστικά ένας επαγγελματίας κατάσκοπος. Ξέρει πώς να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, πείθοντάς σε να αποκαλύψεις όλες τις πληροφορίες που ψάχνει, ενώ ταυτόχρονα σου υπόσχεται ότι δεν θα το πει ποτέ σε κανέναν. Είναι τόσο γοητευτικός που θα σε κάνει να του αποκαλύψεις τα πάντα πριν καν το καταλάβεις.

Παρά το ότι συνήθως κουτσομπολεύει απρόσεκτα, ξέρει πώς να καλύψει τα ίχνη του. Χειρίζεται υπεύθυνα τις πληροφορίες που γνωρίζει και δεν θα τις αφήσει να διαρρεύσουν όλες στο κοινό.

Ζυγός: Αυτός που όχι μόνο θα μεταφέρει τα νέα αλλά θα προσπαθήσει να μάθει περισσότερα από όλες τις πλευρές.

Ποτέ δεν θα περίμενες πως ο γλυκός, αθώος Ζυγός θα γοητευόταν τόσο πολύ από τα κουτσομπολιά. Ωστόσο, αυτό ακριβώς τους δεινούς κουτσομπόληδες. Η αθώα συμπεριφορά τους τους επιτρέπει να κουτσομπολεύουν ανοιχτά, δημόσια, χωρίς κανείς να τους κρίνει για αυτό. Μιλώντας με όλους, για όλες τις πλευρές ενός ζητήματος, ακούνε κάθε προοπτική της κατάστασης. Ενώνουν τα κομμάτια του παζλ και δημιουργούν την πιο ακριβή και πολύπλευρη ιστορία.

Ωστόσο, ένας Ζυγός είναι επίσης γνωστός για το είναι διπλωματικός και δίκαιος όταν ασχολείται με κουτσομπολιά. Ανεξάρτητα από την πλευρά της ιστορίας που θέλει ο ίδιος να πιστέψει, φροντίζει να εξετάζει κάθε πλευρά προτού αποφασίσει. Στην πραγματικότητα, μπορείς να εμπιστευτείς έναν Ζυγό γιατί γνωρίζει όχι μόνο το τελευταίο κουτσομπολιό, αλλά και ποιος είναι πραγματικά λάθος.

Υδροχόος: Αυτός που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μείνει μακριά από τα κουτσομπολιά, αλλά δεν το καταφέρνει.

Ο Υδροχόος ισχυρίζεται ότι είναι πολύ κατά των κουτσομπολιών. Ωστόσο, η πραγματικότητα απέχει από αυτό. Παρόλο που του αρέσει να προσποιείται ότι δεν θέλει να μπλέξουν σε ιστορίες άλλων, του αρέσει να κρυφακούει τα κουτσομπολιά. Ενώ διατηρεί την ψευδαίσθηση ότι είναι πολύ ώριμος για όλο αυτό, πιθανότατα αναμειγνύεται διακριτικά με την κατάσταση χωρίς κανείς να το προσέξει.

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ένας Υδροχόος τείνει να παίρνει ένα κομμάτι κουτσομπολιού και στη συνέχεια να το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.

featured photo: unsplash.com/@carolinehdz