Η ζωή είναι μικρή για να ασχολείσαι με το τι θα πουν οι άλλοι, επαναλαμβάνουμε συνεχώς στους εαυτούς μας όταν πρόκειται να κάνουμε κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Τι θα γινόταν, όμως, αν κάπως όλοι σταματούσαμε να ασχολούμαστε με τις υποθέσεις των άλλων; Αν το σύνδρομο της κλειδαρότρυπας το διαβάζαμε μόνο στα βιβλία; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ακόμη κι εμείς οι ίδιοι ανακατευόμαστε σε πράγματα που δεν μας αφορούν, ενίοτε άθελά μας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις να μπλέκεσαι στις ζωές των άλλων

Κάνε focus στη δική σου αυτοβελτίωση

Αντί να λες διαρκώς στους άλλους πώς να γίνουν καλύτεροι, γιατί δεν επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου; Όλες αυτές οι συμβουλές που δίνεις από εδώ κι από εκεί, σίγουρα θα μπορούσαν να σου φανούν χρήσιμες.

Απόφυγε το gossiping

Τα λεγόμενα κουτσομπολιά είναι η αρχή του κακού. Συχνά μπαίνουμε στον πειρασμό να μάθουμε λεπτομέρειες για τις ζωές των άλλων με κινητήριο δύναμη την περιέργεια. Σίγουρα, όμως, δε θέλουμε άλλους ανθρώπους να μιλούν πίσω από την πλάτη μας. Εμείς, λοιπόν, γιατί να κάνουμε το ίδιο;

Κράτα τις σκέψεις σου για τον εαυτό σου

Προφανώς, όχι όλες. Κυρίως αυτές που θα κάνουν τους άλλους να αισθανθούν άβολα ή και άσχημα για μία κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί. Ο καθένας δίνει τις δικές του μάχες καθημερινά και δεν έχει καμία όρεξη να ακούσει τις δικές σου “ιδανικές” συμβουλές. Ειδικά, μάλιστα, όταν ξέρει ότι εσύ δεν έχεις ακολουθήσει ποτέ καμία.

Σκέψου πριν μιλήσεις ή κάνεις κάτι

Συχνά, όταν ανακατευόμαστε στις ζωές των άλλων δεν το κάνουμε μόνο με λόγια. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να μπλέκονται ενεργά σε υποθέσεις άλλων θεωρώντας ότι αυτός είναι ο σωστότερος τρόπος για να βοηθήσουν. Σκέψου μόνο ότι αν το σταματήσουμε κι αυτό δε θα πρέπει να υποστούμε και τις ανάλογες συνέπειες. Γιατί όσο να πεις, πάντοτε προκύπτουν κι αυτές.

Σεβάσου τα όρια των άλλων

Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά οι πιο “κλειστοί” άνθρωποι είναι αυτοί που προσελκύουν πάντοτε τα περισσότερα σχόλια. Ίσως γιατί όλοι οι υπόλοιποι δεν αντέχουν να “μην ξέρουν” τι γίνεται στις ζωές αυτών των ανθρώπων. Ωστόσο, τα όρια που αυτοί έχουν θέσει, υπάρχουν για κάποιο λόγο εκεί. Ο βασικότερος; Να μην τα ξεπερνάς.

Featured Image: @iamlusia via Twenty20