Ένα από τα πιο αγαπημένα δωμάτια του σπιτιού είναι το μπάνιο. Είναι ο χώρος στον οποίο φροντίζεις το σώμα σου αλλά και χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική μέρα.

Γενικά το μπάνιο είναι σημαντικό, πιο σημαντικό απ’ όσο αντιλαμβανόμαστε τελικά.

Και συνήθως όταν μετακομίζεις σε ένα καινούργιο σπίτι το πρώτο που κοιτάς είναι το μπάνιο και τις περισσότερες φορές σκέφτεσαι τις αλλαγές που θα κάνεις, πως θα το διακοσμήσεις, τι θα βγάλεις και τι θα βάλεις.

Είτε μικρό είτε πιο μεγάλο το μπάνιο μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με την αισθητική σου κι αν είναι και πιο παλιό μία μίνι οικονομική ανακαίνιση είναι απαραίτητη.

Το μπάνιο μπορεί να αλλάξει εντελώς με μερικές μικρές κινήσεις, που όμως θα κάνουν το χώρο κυριολεκτικά αγνώριστο.

  1. Ασύμμετροι καθρέφτες

Ένα πλαίσιο καθρέφτη που αναμειγνύει στρογγυλεμένες και αιχμηρές γωνίες προσφέρει «έναν πιο ευγενικό, ήπιο μοντερνισμό» από τον τυπικό καθρέφτη. Αυτό θα δώσει μία διαφορετική γεωμετρία στο μπάνιο σου και σίγουρα θα το εκσυγχρονίσει. Άλλωστε σε ποιο άλλο μπάνιο έχεις δει ασύμμετρους καθρέφτες; Μόνο στο δικό σου
  1. Κάθετα πλακάκια

Ένα πλέγμα λεπτών ορθογωνίων πλακιδίων αντί για τα κλασσικά πλακάκια μπάνιου θα κάνει το χώρο να μοιάζει πιο ”καθαρός”. Οι κάθετες γραμμές «τεντώνουν» τους τοίχους, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση ύψους. Ειδικά αν έχεις μικρό μπάνιο, αυτή η τεχνική θα κάνει αμέσως το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος.
  1. Αφράτες πετσέτες

Όσο πιο αφράτη μία πετσέτα τόσο το καλύτερο κι όσο πιο αφράτη τόσο πιο όμορφη θα δείχνει στο μπάνιο σου. Προτίμησε ένα ενιαίο χρώμα για ομοιομορφία. Ή παίξε με χρώμα αν αγαπάς το μαξιμαλισμό!

  1. Βρύσες με χρώμα

Αν είσαι άνθρωπος που αγαπάς τη μονοχρωμία στο μπάνιο σου μπορείς πάντα να δώσεις το κάτι έξτρα αλλάζοντας τις κλασσικές ανοξείδωτες βρύσες και βάζοντας βρύσες με χρώμα. Η μονοχρωμία έτσι δεν είναι τόσο βαρετή και αυτόματα θα αναβαθμιστεί το μπάνιο σου.
  1. Τέχνη και στο μπάνιο

Διάλεξε ένα θέμα για το μπάνιο σου και οργάνωσε το βάσει του θέματος που έχεις επιλέξει. Γυαλί, ξύλο,μάρμαρο, μονόχρωμο, πολύχρωμο, μίνιμαλ ή μαξιμαλ, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Και για να δώσεις έναν πιο σύγχρονο αέρα μην παραλέιψεις και κάποια prints με quotes ή κάποιους μικρούς πίνακες.

Ένα μικρό έξτρα τιπ είναι να τοποθετήσεις κεριά και φυτά.Αν υπάρχει ένα μέρος του σπιτιού που τα κεριά είναι σχεδόν απαραίτητα είναι το μπάνιο. Θα είναι ακόμα πιο καλαίσθητο το αποτέλεσμα, ενώ σίγουρα θα είναι και πιο χαλαρωτικό. Τα φυτά θα αλλάξουν εντελώς το σημείο δίνοντας ένα πιο earthy vibe.

Ό,τι αλλαγή και να αποφασίσεις να κάνεις να θυμάσαι πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και μπορείς να βρεις με λίγο ψάξιμο κάθε αντικείμενο ανάλογα με το δικό σου budget.