10 σημεία του πλανήτη για να εξερευνήσεις με την παρέα σου το 2020

Πώς να φτιάξεις ένα travel budget για το επόμενο ταξίδι σου

Ξεκίνησες κι εσύ τη χρονιά με στόχο να ταξιδεύεις περισσότερο; Έφτιαξες λίστα με τα μέρη που θέλεις να επισκεφτείς αλλά κάπου στην πορεία, είδες πως αυτό δεν είναι και τόσο εφικτό τελικά;

Μην ανησυχείς, we’ve been there. Συμφωνούμε πως τα ταξίδια σε γεμίζουν εμπειρίες αλλά υπάρχει και κάποιο κόστος το οποίο δεν καλύπτεται χωρίς προγραμματισμό ή οργάνωση. Αν σκέφτεσαι το πότε θα είναι η κατάλληλη περίοδος για να μαζέψεις όσα χρήματα σου χρειάζονται, θα σου απαντήσουμε αμέσως. Τώρα. Όσο το αναβάλλεις τόσο πιο πολλές δικαιολογίες ή υποχρεώσεις θα μπουν στη μέση.

Πώς λοιπόν θα φτιάξεις ένα travel budget για τις επόμενες διακοπές σου;

1. Δημιούργησε ένα πλάνο για τα οικονομικά σου

Με άλλα λόγια, ξέρεις που ξοδεύεις τι κάθε μήνα; Αν γνωρίζεις το πώς διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου θα είναι πολύ πιο εύκολο να αποφασίσεις ποιο μέρος του εισοδήματος σου θα κρατήσεις για κάποιο πιθανό ταξίδι. Μπορείς για παράδειγμα, κάθε μήνα να βάζεις το ποσό αυτό σε μία ξεχωριστή τράπεζα ή λογαριασμό για να μην μπαίνεις στον πειρασμό να τα σπαταλήσεις.

2. Άφησε κάτι προς το παρόν

Αν έχεις γραφτεί στο γυμναστήριο αλλά δεν εμφανίζεσαι ποτέ ή αν έχεις Netflix αλλά δεν παρακολουθείς ποτέ στην ουσία, είναι καιρός να σταματήσεις. Δεν έχει νόημα να έχεις μία συνδρομή αλλά να μην την αξιοποιείς. Αντί αυτού, μπορείς κάλλιστα να τρέξεις σε κάποιο γήπεδο ή να μοιραστείς το Netflix με φίλους σου. Τέλος, αν περιορίσεις το φαγητό σε εστιατόρια ή στο αγαπημένο σου brunchάδικο, θα ωφεληθείς ακόμα περισσότερο. Μην το αφαιρέσεις τελείως από την καθημερινότητα σου, απλά φρόντισε να τρως και στο σπίτι σου για να εξοικονομήσεις κάποια γεύματα.

3. Αξιοποίησε δημιουργικά το εισόδημα σου

Μπορεί να νιώθεις ότι τα πας καλά σε γενικές γραμμές με τη διαχείριση των οικονομικών σου αλλά και πάλι, κάτι σου λείπει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις κάποιες έξτρα εργασίες που δεν θα σου κοστίσουν πολύ από το χρόνο σου. Μια τέτοια μπορεί να είναι κάποια part-time δουλειά σε ένα γειτονικό καφέ.

4. Χρησιμοποίησε τη χρεωστική/πιστωτική κάρτα σωστά

Υπάρχει ένα σύστημα πόντων και αμοιβών, τα οποία μπορούν να σου επιστραφούν μέσω των καθημερινών σου συναλλαγών και αγορών. Αξίζει να το δοκιμάσεις καθώς αν συγκεντρώσεις πολλούς πόντους θα έχεις, όπως καταλαβαίνεις, μεγάλο κέρδος εξαργύρωσης. Όπως και να έχει, ξεκίνα να χρησιμοποιείς την κάρτα σου ισορροπημένα και έξυπνα έτσι ώστε να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις το ταξίδι που θέλεις.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αν θέλεις πολύ αυτό το ταξίδι, θα βρεις τον τρόπο να το κάνεις. Αρκεί λίγη οργάνωση και προγραμματισμός προκειμένου να το πραγματοποιήσεις.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.