Σχεδόν ίδια ηλικία, παρόμοια χροιά φωνής και δύο μεγάλα εκφραστικά μάτια. Δε χρειάζεται πολλά κανείς για να πιστέψει ότι η Matilda Mann έχει πολλά κοινά με την Billie Eilish. Κυρίως γιατί και οι δύο εκπροσωπούν ένα είδος μουσικής που βγάζει προς τα έξω μια ευθραυστότητα και μία ευαισθησία.

Η Matilda Mann μπορεί να είναι μόλις 20 χρονών, είναι όμως αρκετά αναγνωρίσιμη και αγαπητή στην Αγγλία. Μια indie καλλιτέχνιδα που γράφει και τραγουδά για όσα αισθάνεται και βιώνει ένα κορίτσι της ηλικίας της. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο και πρόσφατα αποφοίτησε από το BRIT School της Αγγλίας. Μεγαλώνοντας επηρεάστηκε πρώτα από τα μουσικά ακούσματα των γονιών της που περιλάμβαναν δίσκους των Beatles και του Neil Young. Αργότερα έφτασε στο σημείο να κατασταλάξει στα δικά της ακούσματα που επηρέασαν και τη μουσική της. Ήχοι της Billie Eilish και της Lana Del Rey είναι ιδιαίτερα εμφανείς στη μουσική της.

Εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί τα δικά της τραγούδια και είναι τυχεροί όσοι πέφτουν πάνω σε αυτά σε κάποια playlist του Spotify. Θα τη δεις να επιμελείται η ίδια τα βίντεο των τραγουδιών της και να δημιουργεί ολόκληρες ιστορίες γύρω από αυτά. Στα προηγούμενα μάλιστα δεν χρειαζόταν πάρα πολλά πράγματα, μόνο την κιθάρα της και άπειρες γλάστρες με φυτά στο υπνοδωμάτιό της.

Μέσα από τη μουσική της σου φαίνεται ότι αυτό η Matilda Mann ονειρεύεται και τη μέρα

Έχει μια πικρία στους στίχους της, αλλά και μια τρυφερότητα πολύ καθησυχαστική. Η ίδια ξέρει ότι στο τέλος όλα πάνε καλά και σε κάνει να το πιστέψεις. Αυτό είναι που τράβηξε και την προσοχή γνωστών παραγωγών της μουσικής βιομηχανίας που επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί της. Πάντα δίπλα της έχει τους φίλους της που -αν κρίνουμε από τα βίντεο- έχουν επίσης πολύ όμορφες και δημιουργικές ιδέες για να πλαισιώσουν τα τραγούδια.

Όσο για τις live εμφανίσεις της, εκείνη έχει εμφανιστεί σε μικρές συναυλίες και είχε κάποιες ακόμα προγραμματισμένες, ωστόσο την πρόλαβαν ένα lockdown και μία πανδημία. Το σίγουρο είναι ότι εκείνη περιμένει τη στιγμή που θα ξαναβρεθεί μπροστά σε κόσμο για να μοιραστεί τις σκέψεις και τη μουσική της. Με μια ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα σαν κι αυτή που είχε η Billie Eilish όταν ξεκίνησε και συνεχίζει να έχει μέχρι σήμερα.

featured image: whenthehornblows.com