Είτε λόγω κρίσης, είτε από ανάγκη για έξτρα εισόδημα ώστε να περιοριστούν τα οικογενειακά έξοδα, είτε ακόμη και από συνειδητή αναζήτηση εμπειρίας στον εκάστοτε κλάδο, η φοιτητική εργασία στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Εάν σκέφτεσαι να ψάξεις για κάποια part-time δουλειά ώστε να αποκτήσεις τα δικά σου χρήματα ή ακόμη και αν έχεις βρει ήδη και νιώθεις λίγο ‘πελαγομένος/η’, απλά διάβασε τις συμβουλές που ακολουθούν και όλα θα πάνε καλά… στο υποσχόμαστε!

Lifetsyle

1. Οργάνωσε το χρόνο σου

Πριν αρχίσεις να ψάχνεις για δουλειά, σιγουρέψου ότι ο χρόνος που μπορείς να αφιερώσεις είναι αρκετός. Εάν αισθάνεσαι ότι η σχολή σου είναι δύσκολη, ή απαιτεί υπερβολικά πολύ χρόνο διαβάσματος, ίσως είναι καλύτερα να αφοσιωθείς σε αυτήν και να επιστρέψεις στην αναζήτηση εργασίας όταν το πρόγραμμα σου θα είναι λιγότερο φορτωμένο.

Εφ’ όσον είσαι σίγουρος ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις και στα δυο, μη ξεχάσεις να ενημερώσεις τον εργοδότη σου για τις άδειες θα χρειαστείς κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, αλλά και για τις ώρες που μπορεί να έχεις υποχρεωτικά μαθήματα. Είναι προτιμότερο να είσαι ξεκάθαρος από την αρχή, παρά να χρειαστεί να θυσιάσεις κάτι από τα δυο σε βάθος χρόνου!

2. Πρώτα το πτυχίο

Η εργασία σου ως φοιτητής σου εξασφαλίζει αποκλειστικά δικά σου χρήματα και μια ζωή ένα ‘κλικ’ πιο άνετη από πριν, δεν υπάρχει αντίρρηση! Εάν όμως σκοπεύεις να αφιερώσεις 8 ή 9 χρόνια δουλεύοντας part-time και χάνοντας απανωτές εξεταστικές, πολύ φοβάμαι ότι τα χρήματα που θα ξοδέψεις ,εν τέλει, θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα κέρδιζες εάν τελείωνες τη σχολή σου στην ώρα της και έβρισκες μια θέση στον κλάδο σου…

Βάλε προτεραιότητες και μην παραμερίζεις σε καμία περίπτωση το βασικό στόχο σου, που είναι, σίγουρα, η ολοκλήρωση των σπουδών σου, όποιες και αν είναι αυτές!

3. Μη ξεχνάς να ξεκουράζεσαι

Ο συνδυασμός εργασίας, μαθημάτων, αλλά και φοιτητικής ζωής δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολος. Όσο περισσότερα φορτώνεις στο πρόγραμμα σου, τόσο λιγότερο χρόνο θα έχεις για εσένα.

Μην παραμελείς τις βασικές σου ανάγκες και δώσε στον εαυτό σου το χρόνο που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει σε όλα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιάσεις την, μέχρι τώρα καθιερωμένη, Σαββατιάτικη έξοδο και τα ατελείωτα ξενύχτια με την παρέα σου.