Σε μια εποχή που μόδα δεν αποτελούν μόνο τα ρούχα που φοράμε, δεν υπήρξε ποτέ η καταλληλότερη στιγμή για να απαλλαγούμε από τις ετικέτες.

Το να είσαι supermodel σημαίνει να αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπό σου μια ολόκληρη εποχή, να “δανείζεις” όχι μόνο τη φυσική σου παρουσία, αλλά και μια φωνή που καταγράφει τι συμβαίνει γύρω σου. Είναι επειδή αγαπήσαμε μοντέλα όπως η Naomi, η Cindy ή η Christy, μούσες αλλά παράλληλα και κορίτσια της διπλανής πόρτας, τα οποία έφεραν το Girl Power στα catwalks. Τις θαυμάζουμε για την ικανότητά τους να αναμειγνύουν τη φαντασία με την πραγματικότητα και την αγάπη τους για την τέχνη.

Teddy Quinlivan | thecut.com

Η βιομηχανία όμως έχει αλλάξει. Στις μέρες μας, εκείνος που έχει διάσημο επώνυμο έχει αντικαταστήσει και μάλιστα υπερτερεί από αυτόν που έχει τις πραγματικές ικανότητες. Από την άλλη, υπάρχει μια νέα κοινότητα εκκολαπτόμενων μοντέλων, που όμοια της δεν υπήρξε. Τα μοντέλα που την απαρτίζουν είναι γενναία, είναι διαφορετικά και ξέρουν πώς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Το ότι είναι transgender δεν είναι το point. Είναι όμως σίγουρα αυτό που μετράει.

Leyna Bloom | cools.com

Η Teddy Quinlivan, η Leyna Bloom, ο Casil McArthur, η Gia Garison και η Geena Rocero αποτελούν μάλλον το παρόν και το μέλλον της μόδας. Εκτός από το γεγονός ότι έχουν βρεθεί σε μερικά από τα από τα πιο εμπορικά περιοδικά και σε κάποια από τα σημαντικότερα fashion shows του κόσμου, έχουν καταφέρει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία αντιμετωπίζει τις γυναίκες. Το ότι είναι υποστηρικτές και όχι απλώς εκπρόσωποι, τους δίνει αξία μεγαλύτερη από τον τίτλο του supermodel. Η φύση του modeling απαιτεί ένα σώμα πολύτιμο, επιθυμητό και όμορφο, γεγονός που στην προκειμένη αποτελεί ταυτόχρονα statement, αγώνα και διαμαρτυρία.

Casil McArthur | fashionunfiltered.com
   
  Gia Garison | ravelinmagazine.com

Βρισκόμαστε στη μέση μερικών επαναστατικών αλλαγών στον πολιτισμό μας, σε έναν πολιτισμό όπου τα μοντέλα έχουν φωνή ικανή να κρατήσει τη βιομηχανία ειλικρινή και ραγδαίως προωθούμενη. Από το calling out της έμφυλης ανισότητας και της σεξουαλικής παρενόχλησης, στην αντιμετώπιση των body shamers, τα transgender μοντέλα δεν φοβούνται να αγωνιστούν για δικαιοσύνη και να μη δέχονται το “όχι” ως απάντηση. Ο αγώνας για έμφυλη ισότητα έχει ξεκινήσει στη βιομηχανία της μόδας και σίγουρα θα συνεχίσει να δυναμώνει.

Geena Rocero | vanityfair.com

Η Teddy, η Leyna, ο Casil, η Gia και η Geena είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κοινότητας αυτής και είναι καιρός να τους αναγνωρίζει ο κόσμος με το μικρό τους όνομα.

Διάβασε επίσης: 10 curvy μοντέλα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον
featured image: etonline.com