Tραγανό μπέικον, καπνιστό γκούντα, αυγό και σφολιάτα

Αν αγαπάς τις συνταγές που συνήθως συναντάμε στο brunch τότε είσαι στο σωστό άρθρο. Αυτές οι τετράγωνες σφολιάτες έχουν γεύση τραγανού μπέικον, καπνιστού γκούντα και ένα αυγό γιατί ένα αυγό είναι πάντα απαραίτητο.

Το μόνο που πιθανό χρειάζεσαι είναι ένα πακέτο σφολιάτα και 10 λεπτά από τον χρόνο σου.

Τι θα χρειαστείς:

1 φύλλο σφολιάτας

8 κομμάτια μπέικον

1/2 κούπα τριμμένο καπνιστό gouda

4 κουταλιές μουστάρδα

1 αυγό, χτυπημένο

πιπέρι και αλάτι

4 αυγά

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.

Κόψε το φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα μέρη. Χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να ανοίξεις τρύπες στο κέντρο κάθε σφολιάτας, αφήνοντας περιθώριο μισό εκατοστό γύρω από την άκρη.

Δίπλωσε στη μέση τις φέτες μπέικον και βάλε από δύο στην κάθε σφολιάτα. Πασπάλισε με 2 κουταλιές της σούπας τυρί πάνω από το μπέικον. Με ένα πινέλο πέρασε τις άκρες με το αυγό και πασπάλισε με λίγο χοντροκομμένο αλάτι.

Βάλε στον φούρνο για ψήσιμο για 12-15 λεπτά έως ότου οι άκρες χρυσίσουν, το τυρί ψηθεί και το ζαμπόν γίνει τραγανό στις άκρες του.

Βγάλε από τον φούρνο και σπάσε ένα αυγό πάνω από το τυρί. Πασπάλισε με λίγο πιπέρι και ξαναβάλε στον φούρνο για επιπλέον 10-13 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το αυγό.

Βγάλε από τον φούρνο και σέρβιρε με σαλάτα δίπλα.

featured photo: thesweetandsimplekitchen.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.