Σε μόλις 3 επεισόδια, η νέα βρετανική σειρά Too Close κατάφερε να κάνει τους πάντες να μιλούν γι’αυτήν. Στην αρχή η πλοκή της θύμιζε κάτι από The Sinner και Killing Eve μαζί. Αργότερα, όμως, όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για μία σειρά που κατάφερε όσα δεν προσπάθησαν ποτέ οι προηγούμενες.

Η πλοκή του Too Close περιστρέφεται γύρω από την Connie και την Emma

H Connie είναι μία νέα γυναίκα και μητέρα που μία μέρα παραλίγο να σκοτώσει τον εαυτό της, το παιδί της κι ένα ακόμη παιδί οδηγώντας και ρίχνοντας το αυτοκίνητό της μέσα σε ένα ποτάμι. Η Emma είναι εγκληματολόγος-ψυχολόγος και προσπαθεί να καταλάβει τι είναι αυτό που οδήγησε την Connie σε αυτό το σημείο. Η ίδια δηλώνει εξ αρχής πως δεν έχει καμία απολύτως ανάμνηση του τι συνέβη. Καθώς η σειρά εξελίσσεται, όχι μόνο βλέπουμε τι πραγματικά συνέβη όταν η Connie έριξε το αμάξι της στο ποτάμι, αλλά κατανοούμε και την κατάσταση γύρω από αυτό. Μαθαίνουμε για τη ζωή της Connie, αλλά συνειδητοποιούμε και πόσο πολύ μοιάζε με την Emma. Οι δύο γυναίκες έχουν αρκετά κοινά σημεία, η μία όμως από αυτές θα αποφασίσει αν η άλλη μπορεί να επιστρέψει στην κανονική ζωή της.

Η σειρά θίγει ένα θέμα που συχνά δεν αντιμετωπίζεται σωστά στη μικρή οθόνη – ακολουθούν spoilers

Βλέπουμε ότι οι πράξεις της Connie είναι αποτέλεσμα μίας μεγάλης περιόδου πένθους και λήψης υπερβολικών ψυχοφαρμάκων. Τα ξεσπάσματα και οι αμηχανίες της, όλα πυροδοτούνται από αυτή την κατάσταση. Το Too Close ρίχνει έτσι το βάρος στην αλόγιστη συνταγογράφηση ψυχοφαρμάκων που μπορούν να φέρουν μεταξύ άλλων παραισθήσεις και πολύ δυσάρεστα γεγονότα. Οι θεατές φαίνεται πως μέχρι το τέλος είχαν πια πεισθεί για την αθωότητα της Connie. H ηθοποιός Denise Gough στάθηκε άψογα στο ύψος των περιστάσεων. Απεικόνισε με τον ακριβέστερο τρόπο μία γυναίκα με διαταραχές ψυχικής υγείας. Αντίστοιχα και η Emily Watson ξεχώρισε για τη συμπόνοια και την κατανόηση της σε όλο αυτό. Mπορεί η σειρά να μην είχε κάποιο εξαιρετικό twist, όπως το Behind Her Eyes, κατάφερε όμως να μιλήσει σωστά για ένα θέμα που απασχολεί πολλούς. featured image: ITV