Ποιος το φανταζόνταν ότι μία μόνο σειρά θα μπορούσε να παίξει με τον εγκέφαλο μας τόσο πολύ; Ξέχνα το Black Mirror και όλα τα ψυχολογικά θρίλερ που έχεις δει. To Behind Her Eyes φιλοδοξεί να θέσει τον πήχη ψηλά. Τώρα το αν το καταφέρνει είναι άλλη υπόθεση.

Είναι αδύνατο να μιλήσει κανείς για την πλοκή του Behind Her Eyes χωρίς να ξεφύγει κάποιο spoiler

Με μία πρώτη όψη τα πράγματα είναι απλά: Ο David και η Adele είναι παντρεμένοι χρόνια. Η Louise κάνει ένα one-night stand με τον David, νομίζοντας πως είναι ελεύθερος. Όταν πάει την επόμενη μέρα στην καινούρια της δουλειά, συνειδητοποιεί ότι ο David είναι το αφεντικό της. Παράλληλα, γίνεται και φίλη με την Adele, κρυφά από τον David. Εκεί ξεκινάει και όλο το μπέρδεμα με αυτούς τους τρεις. Το μόνο που έχεις να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου σε κάθε σκηνή είναι ότι: τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Η σειρά μπλέκει τα στοιχεία του ψυχολογικού θρίλερ με το μεταφυσικό στοιχείο

Γι’αυτό άλλωστε υπάρχουν και τόσα twists. Νέοι χαρακτήρες αλλά και άνθρωποι από το παρελθόν εμφανίζονται σε κάθε επεισόδιο για να μπερδέψουν περισσότερο τα πράγματα. Τα 6 επεισόδια του Behind Her Eyes μοιάζουν ιδανικά για ένα binge-watching την Παρασκευή το βράδυ -αν δηλαδή δεν το έχεις δει ήδη.

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο της Sarah Pinborough που κυκλοφόρησε το 2017

Οι κριτικές για το βιβλίο, ωστόσο, ήταν αρκετά διχασμένες. Για μερικούς ήταν το καλύτερο βιβλίο που διάβασαν εδώ και χρόνια. Για άλλους, τα απανωτά twists και το ιδιαίτερα επιτηδευμένο τέλος της ιστορίας τους κούρασε ή το θεώρησαν αρκετά χαζό. Όπως και να’χει, αυτό δεν θα πρέπει να σε εμποδίσει από το να δεις τη σειρά. Από εκεί και πέρα μπορείς να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

featured image: Josh Barratt | Netflix