Μήνας: Αύγουστος. Μέρες: Αναζωογόνησης. Ώρες: Πολύτιμες. Στιγμές: Kαλά φυλαγμένες στο μυαλό και στη καρδιά μας. Συνώνυμο του Αυγούστου; Μάλλον η λέξη αγάπη. Ό,τι και αν είναι αυτό που μας δημιουργεί το αίσθημα της αγάπης, τον Αύγουστο είναι αδύνατον να μην αισθανθείς μοναδικά καλά με όσους επιλέγεις να έχεις στη ζωή σου. Είναι εξίσου αδύνατον να μην αγκαλιάσεις και όλα εκείνα που αφορούν τον εαυτό σου. Αυτόν τον «περίεργο», κάπως ιδιότροπο μα πάντα «διψασμένο» για ζωή εαυτό σου.

Ίσως να αναρωτιέσαι αυτή τη στιγμή εάν θα πρέπει να περιμένεις έναν τέτοιο μήνα για να νιώσεις όλα τα παραπάνω. Ασφαλώς και όχι! Οι εποχές είναι όλες ίδιες, είτε έξω επικρατεί ζέστη είτε κρύο. Είτε ο ήλιος λάμπει περισσότερο είτε λιγότερο. Όποια και αν είναι η εποχή, ότι ημέρα και όποιος μήνας και αν είναι. Σημασία έχει τι καιρό «έχει» μέσα σου. Πώς επιλέγεις να ζεις τη ζωή σου και με τι τρόπο αντιμετωπίζεις την όποια δυσκολία σου.

Έλα όμως που ο Αύγουστος διαφέρει…

Διαφέρει γιατί είναι ο μήνας που θα επιλέξεις να κάνεις ένα όμορφο ταξίδι. Είναι ο μήνας που θα αποφασίσεις να κάνεις ένα διάλειμμα από εκείνα που πάντα φαίνονται στα μάτια σου μικρά και ας κρατάνε περισσότερο. Είναι ο μήνας που εσύ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα μοιραστείτε στιγμές από εκείνες που θα θυμάστε για καιρό. Είναι ο μήνας που θα αγαπήσεις και θα αγαπηθείς περισσότερο ή τουλάχιστον έτσι θα νιώσεις για ακόμη μια φορά. Είναι ο μήνας που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις παραστάσεις με μόνο στόχο να επανέλθεις και πάλι σε πλήρη εσωτερική ισορροπία. Είναι εκείνος ο μήνας που ίσως να βιώσεις μια αφόρητη μοναξιά ή οποία όμως αργά ή γρήγορα θα σε οδηγήσει με τη σειρά της και στις πιο σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σου.

Είναι εκείνος ο υπέροχος μήνας που περιλαμβάνει τα πάντα. Χαμόγελα, δάκρυα, συγκινήσεις, φωνές, αγκαλιές, ξενύχτια, ηρεμία, αρώματα, γεύσεις, χρώματα, ειδύλλια, λάθη, έρωτες και πάθη. Πάθη από εκείνα που σε κάνουν να ξεχνάς να κοιμηθείς. Να επιλέγεις να μένεις ξύπνιος για να μην χάσεις την παραμικρή όμορφη στιγμή τους.

Τι και αν είναι μόνο ένας μήνας;

Τι και αν μαζί με αυτόν σηματοδοτείται η αρχή για νέα πράγματα; Τι και αν ο Αύγουστος παίρνει μαζί του εκείνον ή εκείνη που αγαπάς; Τι και αν φοβάσαι πως θα αργήσει να έρθει ο επόμενος Αύγουστος για εσένα; Τι και αν ανησυχείς κάθε ημέρα για το αύριο; Γνωρίζεις πλέον καλύτερα από τον καθένα πως αυτός ο μήνας υπάρχει στη ζωή σου για να σου υπενθυμίζει πως όλα τα ωραία έρχονται, τελειώνουν και ξανά δημιουργούνται από την αρχή! Και αφού τίποτα δεν είναι τελικά δεδομένο, αντιλαμβάνεσαι πλέον πως σημασία έχει μόνο η ένταση με την οποία ζεις την κάθε στιγμή σου. Αυτός είναι και επίσημα ο Αύγουστος! Ο μήνας της αναγνώρισης και της απόλυτης ελευθερίας για να ζήσεις όπως επιθυμεί η καρδιά σου!

Άραγε τις στιγμές του Αυγούστου σκοπεύεις να τις ζήσεις όπως πραγματικά σου αξίζει;

Σκοπεύεις να τις βιώσεις έντονα; Kαι αν ναι, τι διατίθεσαι να αποκομίσεις από αυτές; Ασφαλώς κανείς δεν γνωρίζει ούτε φαντάζεται την απάντησή σου, αν όμως βαδίζεις προς το ναι τότε συνέχισε με όλη σου την καρδιά. Ο Αύγουστος δικαιωματικά σου ανήκει και φυσικά για εσένα συνεχίζεται. Γιατί ο Αύγουστος πέρα από μήνας είναι και συναίσθημα και μάλιστα από τα ομορφότερα. Είναι τρόπος ζωής και μίας μορφής νοοτροπία που εμφανίζεται πάντα προγραμματισμένα στη ζωή σου για να σου υπενθυμίζει έστω για λίγο πως θα έπρεπε να ζεις και να αισθάνεσαι κάθε μήνα, κάθε ημέρα και κάθε λεπτό της ζωής σου!

Δεν θέλει light αισθήματα, ψεύτικες υποσχέσεις ούτε και μίζερες διαθέσεις! Θα τον αναγνωρίσεις μόλις τον δεις να αποφεύγει κάθε είδους υποκινούμενη πράξη που στόχο έχει το συμφέρον και θα τον βρεις να συχνάζει σε μέρη απλά και με λίγους για συντροφιά και ας δηλώνει πως λατρεύει την φασαρία του κόσμου. Του αρκεί απλά να τον απολαύσεις και εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη θα είναι πάντα έτοιμος για να φωτίσει ακόμα και τις πιο γκρίζες σου στιγμές.

Αν ακόμα αναρωτιέσαι, ο Αύγουστος βρίσκεται μέσα σου! Και αν δυσκολεύεσαι να τον βρεις είναι καιρός για εσένα να τον φτιάξεις. Φρόντισε μόνο να τον «ξοδέψεις» έξυπνα και όπως του αξίζει και μην ξεχάσεις να βάλεις μέσα του όση περισσότερη αγάπη μπορείς.

Καλό καλοκαίρι σε όσους συνεχίζουν να ονειρεύονται, να επιθυμούν και να αναζητούν έντονες και αληθινές στιγμές!


Featured image: Study Breaks Magazine