Θα αναρωτηθείς είναι δυνατόν να μην απολαμβάνει κάποιος τις καλοκαιρινές του διακοπές; Κι όμως υπάρχουν μερικές καταστάσεις που μπορούν να σου στερήσουν το mood των διακοπών.

  1. Το άγχος της δουλειάς

Αν πιστεύεις ότι με το που θα πάρεις άδεια θα χαλαρώσεις, αυτό δεν ισχύει. Τουλάχιστον, όχι αμέσως. Ένα ήρεμο περιβάλλον δεν αποτελεί εγγύηση ψυχικής ηρεμίας. Ειδικά, όταν διακόπτεται από τα τηλέφωνα και τα mails από το γραφείο.

Τι μπορείς να κάνεις: Να απολαμβάνεις τη στιγμή. Να είσαι παρούσα σε όσα συμβαίνουν και θα αποτελέσουν τις γλυκές σου αναμνήσεις. Άσε το κινητό λίγο στην άκρη, τράβα φωτογραφίες, για να μη τις μοιραστείς. Διάβασε εκείνο το βιβλίο στην παραλία και φάε χωρίς ενοχές αυτό το παγωτό. Δώσε το περιθώριο στον εαυτό σου να αλλάξει παραστάσεις και βάλε όρια σε ό, τι έχει να κάνει με τη δουλειά.

  1. Το budget

Θέλεις να κάνεις παραπάνω πράγματα ή να πας κάπου στις διακοπές. Αλλά ζορίζεσαι οικονομικά. Όλο αυτό σου προκαλεί άσχημα συναισθήματα και τελικά σου χαλάει τη διάθεση.

Τι μπορείς να κάνεις: Άλλαξε οπτική και εκμεταλλεύσου τον προσωπικό σου χρόνο. Τώρα που χαλαρώνουν οι ρυθμοί. Ακόμα και αν δε κάνεις τίποτα. Το σώμα και η ψυχή χρειάζονται ένα διάλειμμα. Θα γεμίσεις ενέργεια για όλα όσα σε περιμένουν.

Το βασικό είναι να θυμηθείς πάλι πως είναι να σε φροντίζεις. Αυτό δε χρειάζεται χρήματα. Ψάξε οικονομικές λύσεις και αν μείνεις στην πόλη, μη παραιτηθείς. Επισκέψου κοντινές παραλίες τώρα που δε θα έχει τόσο κόσμο και ανακάλυψε καινούρια μέρη. Κάνε σπα στο σπίτι ή βρες χρόνο για κάποια δραστηριότητα που αμελούσες.

  1. Υπάρχουν διαφωνίες με την παρέα/σύντροφό σου

Αν έχεις προβλήματα στη σχέση σου ή με τους φίλους σου, το πιο πιθανό είναι να καταπιεστείς παρά να ξεκουραστείς. Κανένα ταξίδι δε μπορεί να αναζωπυρώσει τη σχέση σου. Και σίγουρα, το να έχεις φίλους που θέλουν να γίνεται το δικό τους ή γκρινιάζουν για όλα, δε βοηθάει.

Τι μπορείς να κάνεις: Και στις δυο περιπτώσεις μια συζήτηση, θα ξεκαθαρίσει από την αρχή τις ανάγκες σας. Αποδέξου ότι αυτές αλλάζουν με τα χρόνια, καθώς και η οπτική που βλέπετε τα πράγματα. Μπορεί εσύ να προτιμάς ένα κρασί στη βεράντα παρά το ξενύχτι στα μπαράκια. Ή να ψάχνεις παραστάσεις και όχι τη δημοφιλέστερη παραλία του νησιού. Το «περνάω καλά» έχει το δικό του νόημα. Στην ουσία του όμως παραμένει ίδιο. Σημαίνει να βρίσκεις ο καθένας τον δικό του τρόπο να είναι ευτυχισμένος, αρκεί να είναι και λίγο διαλλακτικός ως προς τις ανάγκες του άλλου.

  1. Η ανασφάλεια για το σώμα σου

Κοιτάς το σώμα σου και σκέφτεσαι όλες τις φορές που έφαγες λίγο παραπάνω ή δε πήγες στο γυμναστήριο. Ψάχνεις ποια ρούχα είναι ιδανικά για το νησί και κρύβουν τα ψωμάκια. Χωρίς να χρειαστεί να βράσεις μέσα τους. Η απογοήτευση διαγράφεται στο πρόσωπό σου, όταν σκέφτεσαι ότι θα βγεις με μαγιό στην πλαζ. Δυστυχώς, για πολλές, το θέμα «σώμα» στέκεται εμπόδιο στις διακοπές.

Τι μπορείς να κάνεις: Να το αγαπήσεις και να είσαι περήφανη γι΄ αυτό. Που αντέχει την κούραση και το δύσκολο πρόγραμμά σου. Την σκληρή κάποιες φορές κριτική σου. Απόλαυσε την αίσθηση του να φοράς λιγότερα ρούχα και δες το σα μια ευκαιρία να το αγαπήσεις ακόμα περισσότερο. Χωρίς συγκρίσεις με άλλους. Ο καθένας είναι ξεχωριστός και όμορφος με τον δικό του τρόπο.

  1. Οι ίδιες οι διακοπές

Πολλές φορές το ίδιο το ταξίδι και η οργάνωση των διακοπών μπορούν να εξαντλήσουν ψυχικά. Είναι εντάξει τα εισιτήρια, επιβεβαιώθηκαν οι κρατήσεις; Οι αποσκευές είναι έτοιμες; Πού θα πάω εκεί και τι θα δω;

Τι μπορείς να κάνεις: Να μην εστιάζεις σε κάθε λεπτομέρεια. Δε χρειάζεται όλα να είναι οργανωμένα άψογα. Άσε τις ατέλειες να υπάρχουν. Την έκπληξη να βρει χώρο στη ζωή σου. Αυτές οι ξαφνικές στιγμές, τα στραβά θα θυμάσαι και με αυτά θα χαμογελάς.


featured image: Vogue