Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνεις στο dating, που σαμποτάρουν την ερωτική σου ζωή.

Μιλάς πολύ πριν την πραγματική συνάντηση

Συμβαίνουν αυτά. Τον γνωρίζεις online. Πριν καν το καταλάβεις καταλήγετε να μιλάτε κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ναι, είναι πολύ ωραίο το να μπορείς να επικοινωνήσεις και να ανοιχτείς online. Το πρόβλημα γίνεται πρόβλημα όταν συνειδητοποιείς ότι δεν τον έχεις γνωρίσει ποτέ επί πραγματικού. Σκέψου το λίγο. Δεν έχεις δει πώς κινείται στο χώρο, πώς αλληλεπιδρά με τους άλλους, πώς σε κοιτάζει, αν σε ακούει, αν σε προσέχει, πώς κρατάει το ποτό του. Η φυσική του παρουσία είναι κάτι το άγνωστο. Προφανώς και είναι πολύ πιθανό να πέφτεις μέσα και να είναι εξίσου γοητευτικός από κοντά. Αν πέφτεις έξω όμως;

Διαγράφεις ανθρώπους για ασήμαντους λόγους

1,87; Check. Έχει σκύλο; Check. Μισό λεπτό, τι εννοείς είναι Δίδυμος. Next.

Σου ακούγεται οικείο όλο αυτό; Είτε το κάνεις online είτε από κοντά, είναι λάθος. Ποιο; Το να απορρίπτεις ανθρώπους για καθόλου σημαντικούς λόγους. Μάλλον ψάχνεις αφορμές για να μην ασχοληθείς. Δεν ξέρεις ποτέ τι ρόλο μπορεί να παίξει κάποιος στη ζωή σου, όλοι είναι potential. Και όχι το αν το ποτό του είναι ροζ δεν είναι λόγος για να μην εξερευνήσεις όλες αυτές τις δυνατότητες.

Περιμένεις να γίνει κατευθείαν το κλικ

Ναι, συνεχίζουμε να το λέμε κλικ, ίσως κάποιες φορές και φωτίτσα. Ξέρεις, αυτή την έλξη, αυτή την εγκεφαλική ειδοποίηση ότι αυτός σου αρέσει. Πραγματικά. Δεν μπορείς όμως να περιμένεις ότι θα γίνει αυτό το κλικ τόσο γρήγορα. Από τα πρώτα μηνύματα, από τα πρώτα δέκα λεπτά ή το πρώτο ραντεβού. Τα καλά πράγματα, πολλές φορές, θέλουν χρόνο. Να τον δώσεις λοιπόν.

Ζητάς απόψεις από (πολλούς) άλλους

Από τη στιγμή που τον γνώρισες και σου άρεσε, γιατί είναι τόσο σημαντικό το red flag που δεν εντόπισες καν εσύ, αλλά η κολλητή σου; Το να αναλύεις κάθε σας αλληλεπίδραση στο group chat με τις κολλητές σου όχι απλά είναι χρονοβόρο, αλλά μπορεί και να “δηλητηριάσει” μια απολύτως υγιή ερωτική κατάσταση. Πάρε απόψεις, αλλά μην εξαρτάσαι από αυτές. Η αλήθεια είναι πως κανείς δε μπορεί να σου δείξει καλύτερα το δρόμο από το ένστικτό σου.

Απλά ακολουθείς τη ροή των πραγμάτων

Χωρίς καν να ξέρεις τι θέλεις. Ένα μικρό παράδειγμα: Γνωριστήκατε, ταιριάζετε, βγαίνετε. Τρεις μήνες μετά σου λέει να γνωρίσεις τους φίλους του. Είναι προφανές ότι για εκείνον αρχίζεις να γίνεσαι σημαντική. Για εσένα όμως είναι; Αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι δεν τον βλέπεις έτσι και καταλήγεις να τον πληγώνεις χωρίς καν να το καταλάβεις.

Δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Εσύ είσαι σίγουρη πως θες σχέση. Εκείνος από την άλλη σου έχει ξεκαθαρίσει πως ψάχνει κάτι πιο χαλαρό. Είναι όμως έξυπνος και η χημεία σας είναι απίστευτη, οπότε συνεχίζεις την κατάσταση γνωρίζοντας πως δεν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα. Η χημεία είναι σπάνια, οκ. Αλλά γιατί να σπαταλήσεις χρόνο ξέροντας ότι όλο αυτό το “πάρτι” θα κρατήσει λίγο;

Κάνεις stalking πριν το ραντεβού

Θέλεις να δεις περίπου τι πρόκειται να αντιμετωπίσεις. Το vibe, την αισθητική, τα βασικά. Το ακούμε. Αλλά σκέψου κάτι. Θα σκιπάρεις όλη τη μαγεία του πρώτου ραντεβού. Αν ήδη ξέρεις τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του, τι του αρέσει να τρώει, πού συχνάζει, πώς είναι οι φίλοι του, πού είναι η έκπληξη; Θα πρέπει να προσποιείσαι πως όλα αυτά είναι νέες πληροφορίες. Κρίμα. Ζήσε το πρώτο ραντεβού με το σασπένς που το αρμόζει.

Δεν είσαι ειλικρινής όταν δεν σου αρέσει κάποιος

Μετά από δύο ραντεβού, μπορείς σίγουρα να καταλάβεις αν θα υπάρξει κλικ. Τι κάνεις όμως όταν συνειδητοποιείς πως δεν υπάρχει; Είσαι ειλικρινής ή απλά του κάνεις soft ghosting; Σε όλους αξίζει να ξέρουν την αλήθεια για να μη σπαταλούν το χρόνο τους. Ένα απλό μήνυμα, με σεβασμό, θα λύσει το πρόβλημα. Αν συνεχίσει να σου στέλνει μετά από αυτό, έχεις κάθε δικαίωμα να εξαφανιστείς.

Βγάζεις το dating από τη ζωή σου γιατί δε θες να σε απασχολήσει

Κάθε περίοδος έχει και το δικό της focus. Είναι πολύ λογικό να είναι η δουλειά σου προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, αλλά το να μην αφήνεις χώρο για τις υπόλοιπες χαρές της ζωής είναι θέμα. Όσες υποχρεώσεις και αν έχεις, μπορείς αν βρεις λίγο χρόνο για ένα ποτήρι κρασί με το αγόρι που σου αρέσει.

Featured image: Elite Daily