Είμαστε μαζί σου. Αρκετά με τα dating trends, ας κάνουμε τον έρωτα πιο απλό. Όλα αυτά, μέχρι να πέσει στην αντίληψή μας το soft ghosting. Η νέα τάση στις σχέσεις που επικρατεί ανάμεσα στους millennials. Πρόκειται για το soft ghosting.

Πριν αρχίσεις να εκνευρίζεσαι, απλά να σου πούμε ότι ο συγκεκριμένος όρος βγάζει πολύ περισσότερο νόημα και μας θυμίζει και κάποια πράγματα από προηγούμενες εμπειρίες.

Φυσικά, ξέρεις πολύ καλά τι είναι το ghosting. Ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σου: όταν ένα άτομο με το οποίο μιλάς online ή βγαίνεις ραντεβού, σταματάει κάθε επαφή χωρίς προειδοποίηση ή εξήγηση. Σαν να εξαφανίστηκε ξαφνικά. Ωστόσο, σου έχει τύχει το να είσαι σε επαφή με έναν επίδοξο ghoster; Έναν τύπο δηλαδή που έχει σταματήσει να απαντάει στα μηνύματά σου, αλλά συνεχίζει να σου κάνει likes ή reactions στα comments σου;

Soft ghosting είναι η κατάσταση στην οποία κάποιος κάνει like στο τελευταίο σου μήνυμα ή σχόλιο στα social media, αλλά δεν απαντάει στα μηνύματά σου και δε συνεχίζει τέλος πάντων τη συζήτηση. Έτσι, παρόλο που σε αγνοεί, σου δίνει μια απάντηση. Έστω και μικρή.

Αυτή είναι μια συμπεριφορά που προφανώς σε αφήνει γεμάτη αμφιβολίες. Δεν καταλαβαίνεις αν έχει σκοπό να εξαφανιστεί παντελώς, αν είναι απασχολημένος ή σε περίεργη φάση. Δεν ξέρεις αν είναι ΟΚ να στείλεις και δεύτερο μήνυμα ή αν είναι καλύτερα να το αφήσεις. Αρχικά να πούμε ότι δε χρειάζεται να βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα. Το γεγονός ότι η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούμε κάθε στιγμή, δε σημαίνει ότι θα το κάνουμε κιόλας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις τους ανά τακτά διαστήματα μέσα στη μέρα.

Τελικά τι πρέπει να κάνεις;

Αν έχει περάσει αρκετός καιρός και αν νιώθεις την ανάγκη να καταλάβεις τι γίνεται, απλά στείλε. Δεν είναι κακό, το αντίθετο μάλιστα. Δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτά τα πράγματα.

Πάντα έχε στο μυαλό σου την περίπτωση του να χαθήκατε στη μετάφραση. Μπορεί κάτι που εσύ είπες να το εξέλαβε αλλιώς και απλά να μην σου έδωσε να το καταλάβεις. Κακώς αλλά συμβαίνει.

Όταν του στείλεις, κάνε του πρόταση να βγείτε. Αν δεν απαντήσει ή αν το αποφύγει, άφησε το να φύγει. Ο τύπος δεν είναι καθόλου έτοιμος για σένα. Αν όμως ανταποκριθεί θετικά, αυτό σημαίνει ότι προφανώς δεν σου έκανε ghosting. Τους λόγους της “εξαφάνισης” θα τους συζητήσετε από κοντά. Εμείς απλά να πούμε ότι ξέρουμε πολλά ζευγάρια που έζησαν μεγάλους έρωτες μετά από μεγάλες παρεξηγήσεις και εξαφανίσεις. 

Featured image: FEM FEM