Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "Living Undocumented" είναι το νέο project της Selena Gomez

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Living Undocumented» είναι το νέο project της Selena Gomez

"Ήξερα ότι δεν είχα γεννηθεί εδώ. Αλλά δεν ήξερα ότι το ότι δεν είχα γεννηθεί εδώ θεωρείται επικίνδυνο".

Αυτά είναι τα ακριβή λόγια ενός κοριτσιού από τις οικογένειες που καταγράφει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "Living Undocumented". Λίγες ημέρες πριν η Selena Gomez ανακοίνωσε ότι έφερε εις πέρας την παραγωγή αυτού του πρότζεκτ, που είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα στην καριέρα της. Η κάμερα ακολουθεί -με ρίσκο- 8 οικογένειες οι οποίες διαμένουν στην Αμερική χωρίς χαρτιά και κάθε μέρα που περνά ζουν με τον φόβο της απέλασης.

Η μετανάστευση στην Αμερική είναι ένα καίριο ζήτημα

Πόσο μάλλον αν μπορείς να δεις μέσα από τον φακό της κάμερας τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτές τις οικογένειες. Οι γονείς πασχίζουν να ζουν στην σκιά, ενώ τα παιδιά τους δηλώνουν ότι νιώθουν Αμερικάνοι, κι όχι ξένοι. Εφόσον έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί, αυτή είναι η χώρα τους. Αλλά και για τους γονείς, αυτή η χώρα έχει συνώνυμο της την ελπίδα. Ήρθαν γιατί ήθελαν να ξεκινήσουν μια ζωή από το τίποτα και να ζήσουν καλά. Βλέπουμε και στο βίντεο ότι οι περισσότεροι δεν έχουν τίποτα να τους περιμένει στη χώρα τους, σε περίπτωση που χρειαστεί να γυρίσουν.

Σε συνέντευξη της στο Hollywood Reporter, η Selena Gomez δήλωσε ότι επέλεξε να είναι παραγωγός της σειράς Living Undocumented, γιατί τα τελευταία χρόνια η λέξη "μετανάστης" έχει πάρει αρνητική χροιά. Η ίδια ελπίζει ότι αυτή η σειρά θα ρίξει φως στο πως είναι να ζεις σε αυτή τη χώρα ως μετανάστης χωρίς χαρτιά, μέσα από τις ιστορίες των οικογενειών αυτών που με πολύ κουράγιο δέχθηκαν να τις μοιραστούν.

Με αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ σκοπός είναι να δούμε λίγο πιο ανθρώπινα τους μετανάστες. Δεδομένης της πολιτικής που επικρατεί αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι ξυπνούν και κοιμούνται με φόβο. Αναφερόμαστε μονίμως στο μεταναστευτικό μέσα από ποσοστά και τίτλους ειδήσεων. Ξεχνάμε όμως ότι πίσω από αυτόν τον όρο με το ουδέτερο γένος κρύβονται άνθρωποι και οικογένειες. Έτσι τώρα μπορούμε τουλάχιστον να ακούσουμε τις ιστορίες τους με δικά τους λόγια. Με όσο βάρος και συναίσθημα κι αν κουβαλούν αυτές.

Μετά το 13 Reasons Why, το Living Undocumented είναι η επόμενη παραγωγή της Selena Gomez που αγγίζει τόσο ευαίσθητα ζητήματα. Η πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου στην πλατφόρμα του Netflix.

Featured Image: vogue.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.