Σε ό,τι έχει να κάνει με την απώλεια βάρους, δύο είναι οι βασικές συμβουλές: Να τρως καλά (μειώνοντας θερμίδες όπου είναι απαραίτητο) και να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου. Υπάρχει ωστόσο και ένα τρίτο σκέλος, απαραίτητο αν ο στόχος σου είναι να χάσεις κιλά και να νιώσεις πιο υγιής. Είναι προφανές πως ο ύπνος επηρεάζει άμεσα τα επίπεδα ενέργειας σου, ρυθμίζει τις ορμόνες σου. Ναι, με τον ύπνο ρυθμίζονται και εκείνες που έχουν να κάνουν με την όρεξή σου.

Ένα snack πριν τον ύπνο είναι πάντα μια καλή ιδέα, αλλά αυτό είναι το χειρότερο φαγητό που μπορείς να επιλέξεις πριν τον ύπνο όταν είσαι 30 και προσπαθείς να χάσεις βάρος. Σύμφωνα με διατροφολόγους, ένα από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να φας: Η πίτσα. 

elite.pintrophy.club

Αυτό δε μας κάνει και μεγάλη εντύπωση μιας και η πίτσα είναι γεμάτη υδατάνθρακες και τυρί. Η σως μπορεί να είναι το συστατικό της με τις λιγότερες θερμίδες, αλλά είναι πολύ αλμυρή. Έτσι, μπορεί να χαλάσει την ποιότητα του ύπνου σου. Η πίτσα λόγω αυτών των συνδυασμών συστατικών μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Σύμφωνα με δήλωσε ο Joseph Murray, M.D. στο Men’s Health: “Συχνά συμπτώματα είναι ένα αίσθημα καύσου στο πίσω μέρος του λαιμού σου ή στο στήθος.”

Ακόμα ένα πρόβλημα με την πίτσα, είναι πως είναι δύσκολη στην πέψη. Αυτό οφείλεται στο συνδυασμό υδατανθράκων, κορεσμένου λίπους και πρωτεϊνών τυριού. Εννοείται και στην σως ντομάτας που συνήθως περιέχει και ζάχαρη.

Ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να νιώθεις χαλαρή πριν τον ύπνο. Να μην παλεύεις να κοιμηθείς ενώ χωνεύεις το προηγούμενο γεύμα σου παράλληλα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αντί για πίτσα να επιλέξεις ένα πιο ιδανικό snack; Μια τέλεια εναλλακτική είναι το μήλο με φυστικοβούτυρο. Και πρωτεΐνη και τα θρεπτικά στοιχεία του μήλου και ωραία γεύση.

Διάβασε ακόμα:

It’s official: Η πίτσα αυξάνει την παραγωγικότητα

Featured image: Newshub