Η στρογγυλή, νόστιμη, τυρένια απόλαυση αυξάνει και βοηθάει την παραγωγικότητα. Άσε κάτω τις σοκολάτες, τη ζάχαρη και όλα τ’ άλλα που νομίζεις ότι θα σου δώσουν ενέργεια και παραγωγικότητα, γιατί η μαγική λύση λέγεται: Πίτσα!

Τα χαρμόσυνα νέα μας έρχονται από τον ψυχολόγο και ερευνητή Dan Ariely και το βιβλίο του «Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations». Ο Dan για να φτάσει στην συγκεκριμένη διαπίστωση έκανε ένα πείραμα. Χρησιμοποίησε τους υπαλλήλους μιας ισραηλινής εταιρείας, δίνοντας τους τρία διαφορετικά «προνόμια» για να ενισχύσει το κίνητρο τους να δουλέψουν. Το πρώτο ήταν μια υπόσχεση από το αφεντικό τους, το δεύτερο το ποσό των 20 στερλινών (δηλαδή 21 ευρώ) και το τρίτο μια πίτσα. Και μάντεψε ποιος νίκησε! Πρώτοι ήρθαν οι υπάλληλοι με την πίτσα με αύξηση παραγωγικότητας κατά 6,7%, στη συνέχεια η άκρως δελεαστική υπόσχεση από το αφεντικό με αύξηση κατά 6,6% και τέλος το χρηματικό έπαθλο με το ποσοστό των 4,9%.

Σύμφωνα με την New York Times, η οποία δημοσίευσε και την έρευνα, η πραγματική νίκη ήταν στο πρώτο προνόμιο, δηλαδή στην υπόσχεση από το αφεντικό. Για τον Dan όμως η εξήγηση είναι απλή: «χωρίς παράδοση στο σπίτι, η πίτσα χάνει τη γοητεία της» ισχυρίζεται. «Όλοι, όταν κοιτάμε το delivery-boy βγαίνουν αστέρια από μάτια μας. Αλλά αν ο προϊστάμενός σου δεν είναι ακόμα έτοιμος να σε πληρώσει με πίτσα, ξέρεις τουλάχιστον τι μπορείς να φας το μεσημέρι για να νιώσεις καλύτερα!»

giphy.com
giphy.com

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Pizza με προσούτο, μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών

featured image: exgag.com