Μέσα στη χρονιά που διανύουμε είδαμε την άνοδο ενός trend που ονομάζεται cottagecore. Αφορά μια αισθητική, ένα πολύ παιχνιδιάρικο και ρομαντικό trend που ουσιαστικά εξυμνεί την απλότητα του country life.

Σίγουρα θα έχεις δει και εσύ πολλές instagrammers να μεταφέρουν ψάθινα καλάθια γεμάτα λουλούδια και να ψήνουν σπιτικά γεύματα σε ειδυλλιακές απομακρυσμένες τοποθεσίες. Σε συνδυασμό με την παγκόσμια πανδημία, αυτή η λαχτάρα για πιο ξέγνοιαστες μέρες και την επιστροφή στα βασικά ίσως έφτασε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.

Φαίνεται ότι πολλά brands υιοθέτησαν την ιδέα και την πήγαν ένα βήμα πιο μακριά. Αντικατέστησαν έτσι τα λουλουδένια φορέματα με μοτίβα τοπίων που απεικονίζουν ουρανούς γεμάτους σύννεφα, άλογα ή ανατολές στον ορίζοντα. Δεν πρόκειται πλέον για ντύσιμο σαν να ανήκεις εσύ στην εξοχή. Τώρα πρόκειται για ντύσιμο που μιμείται την ίδια την εξοχή. Αρχικά πολλοί ήταν αντίθετοι με αυτόν τον τύπο των prints. Θεωρήθηκαν ως πολύ απλοϊκά ή ακόμα και ”παιδικά”.

Δεν είναι όμως λίγοι και αυτοί που από την πρώτη τους εμφάνιση λάτρεψαν αυτήν την πολύχρωμη, ιδιαίτερη απλότητα. Και πιο συγκεκριμένα, την αισιοδοξία που εκπέμπουν τα λεγόμενα landscape knits.

Μια μικρή απόδραση στην εξοχή ως απάντηση στην δύσκολη εποχή που ζούμε

Παρακάτω θα δούμε πως αυτά τα αρκετά ιδιαίτερα ρομαντικά αλλά και παιχνιδιάρικα μοτίβα ενσωματώνονται στα outfits μας. Από πουλόβερ και ζακέτες μέχρι φορέματα και πουκάμισα σίγουρα θα βρεις το print που ταιριάζει στην προσωπικότητα σου.

https://www.instagram.com/p/CEQ0xv1naUX/?utm_source=ig_web_copy_link https://www.instagram.com/p/CCBvwHRlLEf/?utm_source=ig_web_copy_link
featured photo: peacefuldumpling.com