Αν ανήκεις σε αυτή τη μειοψηφία (ή και πλειοψηφία, ανάλογα στο περιβάλλον που κινείσαι) του να είσαι single, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω με χαρά. Αν έχεις χωρίσει και δάκρυα απελπισίας ρέουν αδιάκοπα από το πρόσωπό σου, αν έχεις απογοητευτεί που δε βρίσκεις το άλλο σου μισό-την αδερφή ψυχή σου ή έστω ένα χέρι να κρατάς όταν τα κάνεις μούσκεμα, επανάλαβε μετά από εμάς “Είναι καλό να είσαι single”. Αν πάλι δεν είσαι, ίσως διαπιστώσεις ρίγη ζήλιας να σε διαπερνούν στο τέλος αυτού του άρθρου.

Είναι καλό να είσαι single γιατί:

Έχεις πάντα χρόνο για σένα και για τους φίλους σου

Όταν είσαι ελεύθερη η μέρα έχει πάντα 24 ώρες να τις διαχειριστείς όπως θέλεις. Οι φίλοι σου χωράνε (και δε στριμώχνονται) άνετα στο πρόγραμμά σου, κάτι που στην προ single εποχή θα ήταν όνειρο απατηλό. Πόσες φιλίες πάγωσαν ή χάλασαν όταν κάποιος από τους δυο έκανε σχέση.

Βρίσκεσαι πάντα εντός παιχνιδιού

Το να βρίσκεσαι σε μια διαρκή αναζήτηση σημαίνει ότι πάντα έχεις τη δυνατότητα να γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Να ενθουσιάζεσαι, να γοητεύεσαι, να φλερτάρεις. Να δέχεσαι ή και να απορρίπτεις συχνά τι σου αρέσει και τι όχι. Και να ελπίζεις πάντα βαθιά μέσα σου πως το επόμενο ραντεβού θα είναι το τελευταίο, το καταλυτικό. Αυτό με τη ροζ χρυσόσκονη.

Γίνεσαι πιο δυνατή

Οτιδήποτε δεν μπορείς να αλλάξεις, οφείλεις να το αντέξεις. Η αλήθεια είναι πως για όποιον λόγο και αν είσαι μόνη, σίγουρα έχεις μάθει να φροντίζεις τον εαυτό σου και να αλλάζεις οτιδήποτε δεν σου αρέσει. Και το καλύτερο; Χωρίς να περιμένεις επιδοκιμασία από κανέναν.

Δε χρειάζεται να ευχαριστείς κανέναν

Είσαι εσύ και τα κουσούρια σου μόνο και σε αντέχουν αυτοί που σε αγαπούν ανιδιοτελώς. Μπορείς να φας ένα κουβά ποπ κορν και να κλάψεις όσο θες με την ίδια ταινία μέσα σε ξεχειλωμένη φόρμα χωρίς να νοιάζεσαι αν είσαι σέξυ ή όχι στα μάτια Του.

Υπάρχει ευτυχία μακριά από το “μαζί”

Κάποιος κάποτε είχε πει πως αν σ’ αγαπούν σου δίνουν δύναμη, αν αγαπάς παίρνεις θάρρος. Αλλά αν αγαπάς και σ’ αγαπούν έχεις τα πάντα. Για όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς αυτής της γης, η ευτυχία μας είμαστε εμείς. Τα μικρά ή μεγάλα πράγματα που πετυχαίνουμε, οι στόχοι που βάζουμε. Το χαμόγελο στην αρχή και στο τέλος της μέρας. Ναι, και ας μην υπάρχει χέρι/μπράτσο/αγκαλιά ή μήνυμα για καληνύχτα. Αν μπορείς να είσαι ευτυχισμένη μόνη σου, φαντάσου πώς θα είσαι όταν βρεις τον σωστό σύντροφο.

Είσαι ελεύθερη να αποφασίζεις και να ρισκάρεις

Μπορεί να πήρες προαγωγή ή να σου πρότειναν μια θέση με περισσότερα χρήματα σε άλλη πόλη. Δε δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις. Δεν έχεις κάποιον ν αφήσεις πίσω σου. Υπογράφεις δίχως δεύτερη σκέψη. Κι αν κάνεις λάθος δεν υπάρχουν απώλειες παρά λίγος χαμένος χρόνος. Μια ανάσα και ξαναρχίζουμε.

Κάνεις καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο

Σαν τον ύπνο διαγώνια σε διπλό κρεβάτι δεν έχει. Ούτε μουδιασμένα χέρια, ούτε να χάνεις το μισό πάπλωμα ένεκα της δύναμης και της αδικίας σε διαστάσεις με τον πρίγκιπα. Ούτε ροχαλητό, ούτε κίνδυνος πτώσης από το διπλό κρεβάτι. Αν δεν είναι αυτό ευτυχία, τότε τι είναι;

Ζεις (για) τη στιγμή

Όταν είσαι σε σχέση είσαι σ’ ένα μόνιμο άγχος. Θέλεις να ξέρεις πού οδεύει, τι θα γίνει αύριο/μεθαύριο, σε ένα μήνα, σ’ ένα χρόνο. Χάνεις το τώρα γιατί αγχώνεσαι για το μετά. Χάνεις τη χαρά στα πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα έμπαινες μέσα και θα γινόσουν ένα μαζί τους. Γενέθλια φίλων που τα πέρασες πάνω από ένα κινητό σκεπτόμενη αν μέχρι αύριο θα έχει ξεθυμώσει και θα τα βρείτε. Το πάρτι της εταιρείας που δεν τόλμησες να πας (κι ας ήξερες πως θα δείτε τις πιο cult στιγμές της χρονιάς σε βίντεο) γιατί προτίμησες να φτιάξεις πίτσες για τους φίλου του που θα ερχόντουσαν για το ματς. Οι σχέσεις μπορεί να μας χαρίζουν δυνατές στιγμές και συγκινήσεις, αλλά συχνά γίνονται και κλέφτες στιγμών. Είναι οι στιγμές που μπορείς να εκτιμήσεις μόνο όταν είσαι ελεύθερη.

Στην τελική, ούσα single μπορείς να κάνεις καθαρισμό προσώπου στις 12 ώρα τη νύχτα ή να δοκιμάσεις εκείνη τη μαύρη μάσκα peeling με έλαιο σταφυλιού.

Διάβασε επίσης για τον Singlism.


featured image: Thought Catalog