Οι millennials επανέρχονται κι αυτή τη φορά με έναν καινούργιο όρο που αφορά όσους είναι single ή όσους συναναστρέφονται με αυτούς! Το Singlism είναι η καινούργια λέξη που μπήκε στη ζωή μας από την εκπαιδευόμενη ψυχολόγο κοινωνικών ζητημάτων του Harvard, Bella DePaulo.

Τι ακριβώς είναι το Singlism;

O όρος Singlism, λοιπόν, αναφέρεται στο στιγματισμό των ενηλίκων που η προσωπική τους κατάσταση ακούει στο status “single” και περιλαμβάνει όλα τα στερεότυπα αλλά και τις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος τους. Σύμφωνα με το βιβλίο Singled Out: How Singles Are Stereotyped, Stigmatized, and Ignored, and Still Live Happily Ever After της DePaulo, όλα όσα πιστεύουμε για τα οφέλη του γάμου και της έγγαμης ζωής, αλλά και τους «κινδύνους» του να πορεύεσαι μόνος σου είναι υπερβολές και πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Pinterest – Twenty20

Ο λόγος;

Οι παντρεμένοι δεν είναι πάντα τόσο ευτυχισμένοι όσο νομίζουμε! Και συνεπώς ούτε οι singles δυστυχισμένοι!

Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί στην κατάρριψη όλων των μύθων που έχουν να κάνουν με την παραμυθένια ζωή – που πιστεύει η κοινωνία – ότι υπάρχει μετά τον γάμο. Μεταξύ αυτών, τα κλισέ ότι «oι παντρεμένοι ξέρουν πάντα καλύτερα», «οι singles θέλουν απεγνωσμένα να βρουν το άλλο τους μισό» «τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών αντιμετωπίζουν προβλήματα» και «οι singles θα πεθάνουν ολομόναχοι». Το βιβλίο αυτό θέλει να βάλει τέλος στην περιθωριοποίηση των singles, να μας διδάξει το σεβασμό προς τους αδέσμευτους και να μας δώσει να καταλάβουμε ότι η single ζωή μπορεί να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και ευτυχής. Γιατί ο γάμος δεν αποτελεί σκοπό ζωής για όλους τους ανθρώπους!

Δες ακόμα: Το να ζεις τα 20’s ως single είναι στη πραγματικότητα καλό


featured photo: Thought Catalog