Μέχρι να φτιάξεις το μπάνιο των ονείρων σου, εκμεταλλεύσου το trick “tone-to-tone”, που σημαίνει να εστιάσεις σε ένα μόνο χρώμα το οποίο θα εντάξεις στο χώρο όχι μόνο στους τοίχους, αλλά και σε υφάσματα, υλικά, υφές, διακοσμητικά σε διαφορετικούς τόνους. Ο σκοπός είναι να δώσεις ενδιαφέρον στο μπάνιο μέσω των διαφορετικών αυτών τόνων, αλλά και να δημιουργήσεις την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Αυτά είναι τα τρία σημεία που πρέπει να προσέξεις:

Τόνος

alyssarosenheck.com

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξεις τη χρωματική σου παλέτα. Επίλεξε το χρώμα που σου αρέσει και παίξε με διαφορετικούς του τόνους, στον τοίχο, στα πλακάκια, στα έπιπλα, στις πετσέτες, στους αποθηκευτικούς χώρους, στα αξεσουάρ του χώρου. Η χρωματική αυτή αρμονία θα “μεγαλώσει” το μπάνιο σου.

Υφές

tessaneustadt.com

Σαν δεύτερο βήμα, ανάμειξε τις υφές. Είναι το κομμάτι εκείνο που παίζει μεγάλο ρόλο μετά την επιλογή του χρώματος. Τα διαφορετικά υλικά προσθέτουν βάθος και ενδιαφέρον σε μια κατά τα άλλα μονότονη παλέτα.

Design

lindsaypenningtoninc.com

Το τρίτο και τελευταίο βήμα είναι να αναμείξεις μοτίβα. Ένα ρουστίκ μπάνιο με γεωμετρικές λεπτομέρειες στους τοίχους από μια ταπετσαρία ή από μια τεχνοτροπία στους τοίχους, είναι ένα ανορθόδοξος συνδυασμός που δίνει ενδιαφέρον και χαρακτήρα στον χώρο.