Λένε πως η φιλία δεν είναι απλά ένα πράγμα αλλά χιλιάδες μικρά πραγματάκια, καθημερινά, κουραστικά, δραματικά και παράλληλα κωμικά που γεμίζουν και ενώνουν τις ζωές μας με τις ζωές των φίλων μας. Κάτι παρόμοιο βιώνει και μία παρέα φίλων που ζει στη Βοστόνη μαζί με τις επιτυχίες τους, τις αποτυχίες τους, τα μυστικά τους και τους φόβους τους. Ο καθένας νιώθει κολλημένος στη δική του ιστορία, όπως συμβαίνει μερικές φορές και με σένα και με μένα. Μέχρι που κάποιος από την παρέα πεθαίνει. Φαινομενικά εκείνος με τα λιγότερα προβλήματα, εκείνος με τη πιο στρωμένη ζωή και τότε οι υπόλοιποι πρέπει να συνέλθουν και να δουν τα πράγματα καθαρά, ίσως και να βάλουν τις ζωές τους σε τάξη. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο αρχίζεις να σκέφτεσαι και να επιβεβαιώνεις πως οι φίλοι πράγματι μπορούν να μας σώσουν.

Αυτό που έκανε το This is Us με τις οικογένειες το κάνει τώρα το A Million Little Things με τις φιλίες

Το χρειαζόμασταν.

Μία φιλία μεταξύ ανδρών που ζουν στη Βοστόνη δημιουργείται αρκετά χρόνια πριν όταν όλοι μαζί κλείνονται σε ένα ασανσέρ για αρκετή ώρα. Γίνονται φίλοι, κάνουν οικογένειες, αλλάζουν δουλειές, πετυχαίνουν, εξελίσσονται και παρακολουθούν πιστά, κάθε εβδομάδα, τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας, Boston Bruins.

To A Million Little Things ξεκινάει και πορεύεται στα πρώτα επεισόδια με μία αυτοκτονία. Ο Ron Livingston σαν Jon, ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και οικογενειάρχης πέφτει από το μπαλκόνι του γραφείου από τα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου. Σ αυτές τις σκηνές ίσως να αναλογιστείς τις -όπως τις χαζεύαμε εμείς- πετυχημένες ζωές του Αnthony Bourdain και της Kate Spade που αυτοκτόνησαν τους προηγούμενους μήνες. Ίσως να θες να κάνεις ένα pause για να κουβεντιάσεις με τον εαυτό σου ή με τον φίλο σου πόσο περίπλοκη μπορεί να γίνει η προσωπική ζωή και το πως πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι σκέφτεται ακόμα και ο άνθρωπος με τον οποίο κοιμόμαστε κάθε βράδυ. Toν Jon θα τον δεις κυρίως μέσα από videos που θα χαζεύουν οι φίλοι του πριν και μετά την κηδεία του.

Πάτησε ξανά το play γιατί στις πρώτες σκηνές θα δεις τον κολλητό φίλο του Jon, τον Rome να αποπειράται να αυτοκτονήσει την ίδια ώρα, με χάπια στην κουζίνα του σπιτιού του. Όσο η παρουσίαση των βασικών χαρακτήρων εξελίσσεται θα ανακαλύψεις τον υπέροχο χαρακτήρα του Gary, θα αγαπήσεις τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα -εγώ ζήλεψα την οπτική του- και ίσως να είναι και ο ρόλος που θα σε κάνει να χαμογελάσεις λίγο. Στα επόμενα πλάνα μαθαίνεις για τα μυστικά του δάσκαλου κιθάρας,  Eddie, που ζει με την καριερίστα σύζυγο και τον γιο τους και εδώ είναι που συνειδητοποιείς -εύστοχα κατ εμέ- ότι τελευταία οι σειρές γίνονται όλο και πιο γήινες, όλο και πιο ρεαλιστικές. Μόλις ανακάλυψες μία σειρά που είναι τόσο ισορροπημένα δραματική και μαζί κωμική όσο και οι κανονικές ζωές μας, φίλη/ε μου.

A MILLION LITTLE THINGS – ABC/Eike Schroter

Τα μυστικά μεταξύ των ανθρώπων που έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς είναι κατά βάση το κεντρικό νόημα της σειράς, νομίζω. Κάτι που μπορεί να σε προβληματίσει αρκετά και να θες να πατήσεις ξανά pause. Ή να θες να βάλεις ένα ποτήρι κρασί μόλις τελειώσει το επεισόδιο για να το επεξεργαστείς περισσότερο.  Οι φίλοι κρατούν μυστικά ίσως γιατί δεν θέλουν να χαλάσουν την εικόνα τους, γιατί δε θέλουν να απογοητεύσουν τους φίλους τους, ίσως γιατί κατά βάθος οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να μοιάζουμε τέλειοι μέσα στις τέλειες φιλίες μας. Και κάπου εκεί κάποιος αρρωσταίνει σοβαρά, κάποιος έχει παράνομη σχέση, κάποιος έχει κατάθλιψη και τελικά κανείς δεν το έχει μοιραστεί με κανέναν.

”Φίλος είναι το πρόσωπο που εμπιστεύεστε το πορτοφόλι σας και τα κλειδιά σας και τη σύζυγό σας και τα παιδιά σας … Είναι εκείνος που μπορεί να ακούσει τις σκληρές αλήθειες και να κάνει τις δύσκολες συζητήσεις, πρόθυμος πάντα να ακούσει. Ο φίλος είναι ένα εκατομμύριο μικρά πράγματα”, περιγράφει σε παλιό video κινητού ο Jon ενώ κάνει μία πρόποση.

Meet the Cast

Ο David Giuntoli είναι ο Eddie, ο δάσκαλος κιθάρας και ίσως το νέο tv crush σου. Ο Ron Livingston είναι ο Jon, έχει υπάρξει υποψήφιος για Emmy και τον θυμάσαι από σαν Mr Burger σε 8 επεισόδια του Sex and the City (για να μη σπας το κεφάλι σου που τον έχεις ξαναδεί). Ο Romany Malco υποδύεται τον Rome και τα αγόρια συμπληρώνει ο James Roday σαν Gary. Στους γυναικείους ρόλους είναι η Allison Miller ως Maggie, το κορίτσι που ερωτεύεται ο Gary και μαζί της η Christina Moses, η Christina Ochoa, η γραμματέας του Jon, η Grace Park, η κόρη του Jon, Lizzy Greene και η Stephanie Szostak, θα ζηλέψεις το κούρεμα της, την οποία έχεις δει στο Younger, στο Girlfriend’s Guide to Divorce και παλιότερα στη σειρά The Sopranos.

Το A Million Little Things προβάλλεται στο COSMOTE CINEMA 4, λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ, κάθε Παρασκευή στις 22.00

Γραμμή Παρέμβασης για την αυτοκτονία, 1018. Λειτουργεί από το 2007 με την υποστήριξη και εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Γραμμή λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με αστική χρέωση. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές. Η Γραμμή στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους και ψυχολόγους).