Σύμφωνα με το Queer Eye και τον γκουρού της διακόσμησης εσωτερικών χώρων, Bobby Berk, υπάρχει μία ειδική τεχνική που μπορεί να κάνει ένα σπίτι να δείχνει μεγαλύτερο, τόσο με «γυμνό μάτι» όσο και μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Αυτή η τεχνική προϋποθέτει τη διακόσμηση του ανώτατου ορίου του εκάστοτε χώρου.

«Εάν καλούμαι να διακοσμήσω έναν μικρό χώρο, το αγαπημένο μου κόλπο είναι να προσθέτω ενδιαφέρον σε ψηλά σημεία όπου δεν μπορεί εύκολα να δει κανείς. Έργα τέχνης που αιωρούνται, κουρτινόξυλα που «αγκαλιάζουν» το ταβάνι ακόμη κι εντυπωσιακά φωτιστικά» εξηγεί ο ειδικός στο Pure Wow και συνεχίζει λέγοντας «Με αυτόν τον τρόπο, κατανέμεται το ενδιαφέρον του παρατηρητή σε ολόκληρο τον χώρο κι όχι μόνο στην οριζόντια οπτική του που είναι σαφώς μικρότερη».

PHOTO: CLAIRE ESPARROS/DESIGN: LOUISA G. ROEDE

Αυτή η τεχνική μεγέθυνσης μας επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά πως αυτά που θεωρούμε εμείς λεπτομέρειες όπως είναι ένα φωτιστικό, μπορούν να διαδραματίσουν οργανικό ρόλο στην όψη ενός χώρου, είτε βλέποντας τον από κοντά είτε μέσα από τον φακό μιας κάμερας.

Ελπίζουμε αυτό το έξυπνο trick να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τα feed σου στο Instagram ή στο Pinterest και φυσικά να βοηθήσει ώστε να διακοσμήσεις καλύτερα τον χώρο σου.

Δες ακόμα14 tricks στη διακόσμηση που ακολουθούν οι Γάλλοι
featured photo: elledecor.com