Μάθε τους κανόνες που ακολουθούν πιστά στη διακόσμηση οι Γάλλοι, σε κάθε χώρο του σπιτιού ξεχωριστά.

Στο σαλόνι

A+B KASHA

*Ένας επιχρυσωμένος καθρέφτης θα δώσει την απαραίτητη λάμψη και φως στο χώρο σου. Δεν μιλάμε για κάτι απαραίτητα ακριβό, μπορεί να είναι κάποιο vintage κομμάτι ή μία ωραία αντίκα.

*Παραδοσιακά έπιπλα, απαλά χρώματα. Τα απαλά, ουδέτερα χρώματα στους τοίχους κάνουν πιο ευδιάκριτα και εντυπωσιακά τυχόν διακοσμητικά, όπως πίνακες.

*Πρόσθεσε τέχνη στον χώρο σου. Ένας πίνακας για παράδειγμα, ένας κυκλικός καναπές ή ένα σπάνιο αντικείμενο, τραβούν τα βλέμματα και προκαλούν συζήτηση. Εξάλλου, το σαλόνι είναι ο χώρος όπου προβλέπεται να καθίσεις για να μιλήσεις με τους επισκέπτες σου.

Στην τραπεζαρία

JEAN CHARLES TOMAS

*Ένα μακρύ τραπέζι πρέπει να είναι το βασικό σημείο του συγκεκριμένου χώρου. Το δείπνο είναι το σπουδαίο «τελετουργικό» για τους Γάλλους, το οποίο λαμβάνει χώρα στην τραπεζαρία και μόνο –ξέχασε το φαγητό μπροστά από το Casa de Papel.

*Τοποθετήστε έναν μπουφέ στη μέση. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετείς δύο σκοπούς: τοποθετείς το βραδινό γεύμα από όπου μπορεί να σερβιριστεί ο καθένας και αναδεικνύεις το σερβίτσιο της γιαγιάς.

*Απαλός φωτισμός. Το απαλό και ήρεμο φως είναι βασικό για τα γεύματα των Γάλλων.

Στην κουζίνα

JEAN CHARLES TOMAS

*Η κουζίνα είναι ο «χώρος εργασίας» σου. Προσπάθησε να τοποθετείς πράγματα σχετικά μόνο με την κουζίνα, όπου θα μπορείς να προετοιμάσεις εύκολα το φαγητό σου. Ακόνισε λίγο τα μαχαίρια σου και αντικατάστησε οτιδήποτε χαλασμένο.

*Οργάνωσε τον χώρο σου. Όπως είπαμε, για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, προσπάθησε να διατηρείς μία τάξη εκεί όπου μαγειρεύεις. Από τις χαρτοπετσέτες μέχρι τα μαγειρικά σκεύη σου.

*Φρόντισε τα ντουλάπια σου να περιέχουν: λάδι, μουστάρδα, μαρμελάδα. Οι Γαλλίδες νοικοκυρές συνηθίζουν να μη γεμίζουν ασφυκτικά τα ψυγεία τους, αλλά αντίθετα να τα εφοδιάζουν με φρέσκα αναλώσιμα τρόφιμα.

Στο υπνοδωμάτιο

A+B KASHA

*Απομάκρυνε την τηλεόραση και οποιοδήποτε υπερβολικό έπιπλο. Η απουσία τέτοιων στοιχείων από την κρεβατοκάμαρά σου θα σε βοηθήσει στο να μην αποσπάσαι και να κάνεις πιο παραγωγικό ύπνο.

*Διάλεξε απαλούς χρωματισμούς για τους τοίχους. Τα παλ χρώματα δεν κουράζουν και κάνουν τον ύπνο πιο γρήγορο και εύκολο.

Στο μπάνιο

JEAN CHARLES TOMAS

*Πρόσθεσε μία μηχανή ηλεκτρικής θέρμανση πετσετών. Το σύστημα αυτό εξυπηρετεί πολύ, καθώς όχι μόνο στεγνώνει γρήγορα τις πετσέτες σου αλλά τις κρατά ζεστές μέχρι να βγεις από το ντους.

*Βάλε άρωμα στον χώρο. Μία φυσική, απαλή μυρωδιά, με σπρέι ή αρωματικό χώρου, κάνει την ατμόσφαιρα πιο ευχάριστη.

*Εμπνεύσου από την προ 20ου αιώνα αρχιτεκτονική. Κάποιο ιδιαίτερο φωτιστικό, ένα κάθισμα ή ένας εντυπωσιακός καθρέφτης μπορούν αμέσως να κάνουν το μπάνιο σου κάτι παραπάνω από λειτουργικό.

Δες ακόμα:  7 trends στη διακόσμηση εμπνευσμένα από ξενοδοχεία
featured photo: unsplash.com