Αναρωτιέσαι πως θα καταφέρεις να γίνεις ένας ευτυχισμένος άνθρωπος; Υπάρχουν 4 άμεσοι τρόποι, οι οποίοι θα σε βοηθήσουν έμπρακτα να ενισχύσεις τη διάθεσή σου και να δεις τις καταστάσεις που βιώνεις πολύ πιο αισίοδοξα! Πόσο μάλλον αν στη παρούσα φάση διανύσεις μια κατάσταση ανασυγκρότησης ή και αδυναμίας.

Η διάθεση και η ψυχολογία μας μπορούν να επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της καριέρας μας καθώς και των κοινωνικών μας συναναστροφών. Συνεπώς, είναι σημαντικό να καταφέρνουμε να διατηρούμε τη διάθεση μας σε υψηλά επίπεδα, διχώς αυτό να ενδυναμώνει την καταναγκαστική μας πλευρά.

Εδώ λοιπόν θα βρεις 4 τρόπους για να το πετύχεις και εσύ δεν έχεις παρά να τους ακολουθήσεις!

Πες ‘όχι’ στην υπερανάλυση των σκέψεων σου

Το νούμερο ένα βήμα (το οποίο δεν παύει να είναι και ένα από τα πιο δύσκολα), είναι το να προσπαθήσεις να μειώσεις την υπερανάλυση των σκεψεών σου. Η υπερβολική (συχνά περιττή) σκέψη, δημιουργεί στον εγκέφαλό μας ακόμη μεγαλύτερο άγχος και φόβο για το μέλλον, επομένως σε αυτό θα πρέπει να πεις ένα τεράστιο ‘όχι’.

Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε θέματα που μας απασχολούν μέσα στην καθημερινότητα μας. Η ακόμη μεγαλύτερη αλήθεια είναι πως στο 90% των περιπτώσεων η υπερανάλυση ποτέ δεν κατάφερε να βοηθήσει κανέναν. Οπότε, sit back, relax and go with the flow! Και που ξέρεις; Μπορεί η ροή της σκέψης σου να σε πάει σε πολύ πιο όμορφα και διασκεδαστικά μονοπάτια!

Κάνε κάθε μέρα κάτι που να σε κάνει να νιώθεις χαρά

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι κάτι μεγάλο.

 Καθετί μικρό, εάν έχει τη δύναμη να συμβάλλει στη συνολική σου ευημερία, τότε αναμφίβολα χρειάζεται την προσοχή και την εκτίμηση σου. Θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ απλό, όπως το να αφιερώσεις λίγο από τον ελεύθερο σου χρόνο στο αγαπημένο σου βιβλίο ή στο να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά.

Εναλλακτικά, η επικοινωνία με τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι εξίσου ευεργετική. Προσπάθησε λοιπόν, να προγραμματίζεις κάτι μικρό και κυρίως ευχάριστο μέσα στην ημέρα σου, ακόμη και αν αυτό προϋποθέτει να διαρκέσει για λίγα μόνο λεπτά!

Ενίσχυσε τον αυθορμητισμό σου

Συμπεριφέρεσαι αυθόρμητα; Κάνεις αυτό που σε εκφράζει; Λες αυτό που σκέφτεσαι και όπως το σκέφτεσαι;

Η αλήθεια είναι πως πολλοί φοβούνται πως αν εκφράσουν αυτό που έχουν μέσα τους τότε πιθανόν να μείνουν χωρίς φίλους, σχέση, δουλειά κλπ. Όμως, κάτι τέτοιο τις περισσότερες φορές δεν είναι αληθές. Αντιθέτως, ο αυθορμητισμός έχει τη δύναμη να δημιουργεί τις βάσεις για πιο ειλικρινείς σχέσεις, ακόμη και αν αυτό σε πρώτη φάση δεν γίνεται αντιληπτό. Επαναπροσδιόρισε λοιπόν την αξία του να εκφράζεις όλα όσα νιώθεις και να είσαι σίγουρος και σίγουρη πως ο αυθορμητισμός θα γίνει σύντομα ο καλύτερος σου σύμμαχος!

Ανέπνευσε σωστά

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο όμως όταν η καθημερινότητα μας καταβάλει ή βρισκόμαστε σε ένταση, το πιο απλό βήμα για να αισθανθούμε αμέσως καλύτερα είναι να πάρουμε μερικές βαθιές αναπνοές.

Μια σωστή και βαθιά αναπνοή μπορεί στα αλήθεια να φανεί σωτήρια. Ειδικά εκείνες τις στιγμές που η στεναχώρια, το άγχος και η ένταση της καθημερινότητας μοιάζει να μην υπερνικείται με τίποτα!

Η ψυχική μας υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική.

Τα παραπάνω 4 tips θα σε βοηθήσουν να κάνεις ακριβώς αυτό και μάλιστα με τον πιο σύντομο και εύκολο τρόπο. Είναι απλό. Και το σημαντικότερο; Λειτουργεί!

Και να θυμάσαι: Η ευτυχία είναι μια επιλογή που δίνεται σε όλους μας. Είναι κρυμμένη στις μικρές, καθημερινές στιγμές.

Κάποιοι τη συναντούν σε ένα ποτήρι κρασί και άλλοι σε έναν παρεΐστικο καφέ. Κάποιοι σε ένα νόστιμο γεύμα και άλλοι ίσως στην αγκαλιά του/της αγαπημένης τους.

Άλλοι λένε (μαζί με αυτούς και εγώ) πως ευτυχία είναι η βουή της θάλασσας, μαζί και ο ήλιος.

Και αν θες να βρούμε τον ορισμό, ας καταλήξουμε στο ότι η ευτυχία τελικά είναι η ίδια η ζωή! Τίποτα άλλο και ίσως και κάτι λιγότερο!

Εσένα;  Ποια ήταν η τελευταία στιγμή ευτυχίας σου στο σήμερα; Αν δυσκολεύεσαι να την βρεις, τότε δεν έχεις παρά να ξανά συστηθείς μαζί της. Με ένα πλατύ χαμόγελο και με ειλικρίνεια στο βλέμμα! Ναι, τώρα! Σε προκαλώ!

featured photo