Από τις φυσικές θεραπείες και μάσκες προσώπου που –υπόσχονται να- ξηραίνουν τα σπυράκια μεχρι τις quick fix λύσεις και τα στοχευμένα για την ακμή και τα σημάδια  οξέα, υπάρχει πληθώρα λύσεων για την θεραπεία της ορμονικής και της κυστικής ακμής. Αλλά η τελευταία θεραπεία για την ακμή μπορεί να είναι κι η απλούστερη ever.

Αυτό το απλό tip υπόσχεται να βοηθήσει αποτελεσματικά την ακμή σου
thoughtco.com

Σύμφωνα με το Glamour Magazine σε συνδυασμό με ειδικούς δερματολόγους,  τα οφέλη της χρήση πάγου για να εξαφανίσεις τα σπυράκια είναι βάσιμα, υποστηρίζοντας ότι αυτή η απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος μπορεί να τα βοηθήσει σε μόλις τρία λεπτά.

Πρέπει να είσαι προσεκτική στη θεραπεία της ακμής, καθώς η ερυθρότητα της οφείλεται σε φλεγμονή. Μην μπεις στον πειρασμό να τα πειράξεις, καθώς αυτό μπορεί να τα κάνει πιο φλεγμονώδη και συνεπώς να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών.

Ο πάγος μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμος στη μείωση του πρηξίματος, την ερυθρότητα, τον κατεναυσμό της φλεγμονής και αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών και τη μεταφλεγμονώδης αλλαγή χρώματος στο δέρμα.

syncpro.com.au

Οπότε αφού είναι ασφαλές πώς μπορείς να το εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησής σου;

Αρχικά τοποθέτησε ένα μικρό κομμάτι πάγου σε ένα λεπτό και καθαρό ύφασμα. Ακούμπησέ το μαλακά στο σημείο με τα σπυράκια που θέλεις και άφησέ το για περίπου 3 λεπτά.  Επανάλαβε το μετά από κάποια ώρα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεις το πρήξιμο άρα και το μέγεθος της φλεγμονής.

Για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη,οι ειδικοί συμβουλεύουν να εμποτίσεις το λεπτό πανί σε κάποιο αραιό έλαι από tea tree –γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες- για να έχεις διπλό όφελος από την διαδικασία.

Μην ξεχνάς πριν δοκιμάσεις την οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία να συμβουλευτείς πρώτα τον δερματολόγο σου.

Δες επίσης:7 λάθη που κάνεις στην skincare ρουτίνα σου και πώς να τα αποφύγεις
featured image: graceahn.com