Άγχος έχουμε όλοι και οι καταστάσεις που μας το δημιουργούν είναι πολλές και ξεχωριστές για τον καθένα. Το θέμα είναι πως κάποιες φορές μέσα σε αυτές τις αγχωτικές καταστάσεις υπάρχουν κάποια κρυμμένα μηνύματα και πως μέσα από το άγχος μας ίσως έχουμε πάρει και σημαντικά μαθήματα. Απλά συνήθως δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε αυτό.

Εδώ θα δεις τι σου έχει διδάξει εσένα το άγχος σου, με βάση το ζώδιό σου.

Κριός

Μετά από χρόνια αβεβαιότητας επιτέλους νιώθεις σαν να φτάνεις κάπου. Τους τελευταίους μήνες, έχεις αποκτήσει σαφή εικόνα για το ποιος ακριβώς είσαι και τι ακριβώς θέλεις. Αυτή είναι πολύ συναρπαστική περίοδος για εσένα. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι να μην απογοητεύεσαι όταν νιώθεις πως δεν έχεις φτάσει ακόμα στον στόχο σου, αφού κινείσαι καθημερινά προς αυτόν.

Ταύρος

Το άγχος σου σου έχει διδάξει πως η ζωή δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη για να αξίζει τον κόπο. Μετά από περίπου ένα χρόνο προσωπικής ανάπτυξης, είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στη ζωή σου. Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι ένοχος επειδή ζεις ακριβώς όπως θέλεις. Μην αφήνεις τον φόβο να σε κρατάει πίσω.

Δίδυμος

Για πολύ καιρό έχεις περάσει τη ζωή σου προσπαθώντας να κερδίσεις τη δική σου ευτυχία. Ήταν σπάνιες οι φορές που δεν ένιωθες άγχος αλλά αυτή η περίοδος πέρασε. Φέτος έχεις την υποχρέωση να βρεις την αληθινή χαρά στην καθημερινή ζωή, χωρίς να προσπαθείς μόνο να κάνεις ευτυχισμένους του άλλους. Αξίζεις και εσύ να είσαι ευτυχισμένος.

Καρκίνος

Βρίσκεσαι σε μια περίοδο μετάβασης αυτή τη στιγμή. Αυτό που σε αγχώνει περισσότερο δεν είναι οι δικοί σου φόβοι, αλλά η απάντησή σου στους γύρω σου που αντιμετωπίζουν τα δικά τους συναισθηματικά ζητήματα. Αυτή δεν είναι μόνο μια περίοδος μάθησης για εσένα όμως, είναι μια περίοδος που θα βρεις τον εαυτό σου. Θυμήσου ότι είσαι στο σωστό δρόμο, ακόμα κι αν φοβάσαι ότι δεν είσαι.

Λέων

Αυτή τη σεζόν, ξεκινάς να αγαπάς τον εαυτό σου. Είσαι εντελώς εξαντλημένος από το να προσπαθείς να πολεμάς τον εαυτό σου, το σώμα σου, το μυαλό σου, τις σχέσεις σου και οτιδήποτε άλλο. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να το κάνεις. Απλά πρέπει να καταλάβεις ότι το βαθύτερο άγχος σου προέρχεται απλώς από την έλλειψη αποδοχής του εαυτού σου.

Παρθένος

Επιτρέπεται να αποτύχεις. Επιτρέπεται να είσαι έχεις ατέλειες. Επιτρέπεται να σκίζεις τις τελευταίες σελίδες της ιστορίας σου και να ξεκινήσεις από την αρχή. Το βαθύτερο άγχος σου προέρχεται από τις αντιληπτές ατέλειές σου, οι οποίες είναι, τελικά, μια ψευδαίσθηση του μυαλού σου. Τελευταία όμως έχεις διδαχθεί πως τίποτα δεν είναι τέλειο και μόνο μέσα από την αποδοχή των ατελειών όλων των πραγμάτων βρίσκεις το πραγματικό του νόημα.

Ζυγός

Οι φόβοι με τους οποίους ζεις τον τελευταίο καιρό δεν προσπαθούν να σου πουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου. Απλά σηματοδοτούν μια νέα αρχή. Μπορεί φέτος να έζησες μερικές από τις πιο αγχωτικές στιγμές σου αλλά ήρθε η ώρα να αποκομίσεις τα οφέλη της πολυετούς σκληρής δουλειάς σου.

Σκορπιός

Αυτή είναι μια εποχή μεγάλων μεταβάσεων και μεγαλύτερων αποφάσεων για εσένα. Πιθανότατα θα βρεθείς σε κάποιο αδιέξοδο που θα σου προσθέσει επιπλέον άγχος και στρες. Μέσα από αυτό όμως θα βρεις τι είναι αυτό που πραγματικά σου δίνει κίνητρο και σε οδηγεί στη ζωή σου. Μην ξεχνάς πως η μεγαλύτερη χαρά βρίσκεται στην άλλη πλευρά της αναποφασιστικότητάς σου.

Τοξότης

Κατά βάθος, γνωρίζετε ότι αυτή είναι μια εποχή επανεκκίνησης για εσένα. Η παλιά ζωή που έκανες δεν λειτουργεί πια, είτε από ανάγκη είτε από επιθυμία, γνωρίζεις ότι υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορείς και πρέπει να κάνεις. Το διαρκές άγχος σου προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σου και να σου πει πως ήρθε η ώρα να κάνεις τις αλλαγές που τόσο φοβόσουν. Μόνο έτσι θα ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι.

Αιγόκερως

Γνωρίζεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στη ζωή σου και το γνωρίζεις από καιρό. Η δουλειά σου μπορεί να μην λειτουργεί πια. Οι συναναστροφές με τον πρώην σου μπορεί να μην έχουν ξεθωριάσει όπως περίμενες. Και όλα αυτά σε αγχώνουν. Ο εαυτός σου είναι το μόνο πράγμα που σε εμποδίζει να ζήσεις με περισσότερη ευτυχία από ποτέ.

Υδροχόος

Μπορεί τόσο καιρό να ένιωθες πως είχες χάσει τον δρόμο και αυτό να σε άγχωνε πολύ. Αυτό το άγχος όμως σε βοήθησε να αντιμετωπίσεις όλες τις προκλήσεις και να βγεις νικητής. Να φέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φέρονται και θα δεις πως το άγχος σου για τις κοινωνικές σου επαφές θα εξανεμιστεί.

Ιχθύς

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις τη ζωή σου κοιτάζοντάς την από μια άλλη σκοπιά. Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι τώρα μάλλον ήρθε η ώρα να ακούσεις αυτό που σου λέει το άγχος σου. Ό,τι πρέπει δηλαδή να δουλέψεις σκληρά για να αλλάξεις τη ζωή σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Φτιάξε την to-do-list που ταιριάζει σε εσένα, σύμφωνα με το ζώδιό σου